• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - koncertā "Mēs - Eiropā" 11.novembra krastmalā par godu Latvijas pilntiesīgai dalībai ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2004., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga - Latvijas ES uzņemšanas oficiālajā ceremonijā Rīgā, Doma laukumā, 2004.gada 1.maijā

Vēl šajā numurā

03.05.2004., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente — koncertā “Mēs – Eiropā” 11.novembra krastmalā par godu Latvijas pilntiesīgai dalībai ES

Labvakar Latvijā!
Un labvakar Eiropā mēs tūliņ teiksim tikai pēc dažām stundām! Mēs esam izvēlējušies iekāpt šajā Eiropas vilcienā kopā ar 25 citām valstīm, un Latvija tagad rullēs!
Latvija ir gatavojusies, Latvija ir strādājusi, Latvija ir pūlējusies, un Latvija ir strīdējusies, bet tā ir panākusi rezultātus. Rezultāti ir tikuši vērtēti, svērti un mērīti, visur esam atzīti par gana labiem. Esam pietiekami attīstīti, pietiekami atvērti un pietiekami demokrātiski, esam pietiekami tālu tikuši savā tirgus ekonomikā. Pietiekami tālu, lai varētu stāties vienā valstu saimē, 25 suverēnu neatkarīgu valstu saimē, kurā mēs nezaudēsim ne savu identitāti, ne savu suverenitāti.
Mēs gūsim savu vārdu un savu sakāmo par to, kas notiek milzīgajā Eiropas Savienībā ar tuvu pie pusmiljarda iedzīvotājiem. Mēs ieejam nākotnē, mēs ieejam jaunā posmā, un man visu laiku prasa – kādi mēs esam? Es domāju – pietiekami labi. Mēs esam skaisti, mēs esam gudri, esam strādīgi, mums ir ļoti daudz īpašību. Ir arī tādas – ne tik labas, bet par tām šovakar nerunāsim. Pati labākā ir tā, ka mēs mākam svinēt, mēs mākam dziedāt. Mēs esam daudz strādājuši, nu ir laiks dziedāt!

Ko runāšu, ko dziedāšu
Pa Eiropu staigājot?
Runāšu, dziedāšu pati savu dziesmu,
Runāšu, dziedāšu pati savu valodiņu.

Paliksim, kas mēs esam! Šovakar priecāsimies, svinēsim! Rīt priecāsimies un svinēsim! Mums ir par ko priecāties – esam daudz paveikuši, un esmu pārliecināta, daudz kas mums vēl stāv priekšā. Mēs visu varam sasniegt, ko gribam. Rullē uz priekšu, Latvija! Lai veicas!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!