• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 22. aprīļa noteikumi Nr. 410 "Noteikumi par higiēnas prasībām tādu neiepakotu šķidro eļļu un tauku pārvadāšanai pa jūru, kuri paredzēti izmantošanai pārtikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.05.2004., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88011-noteikumi-par-higienas-prasibam-tadu-neiepakotu-skidro-ellu-un-tauku-parvadasanai-pa-juru-kuri-paredzeti-izmantosanai-partika

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.411

Noteikumi par dzīvnieku liemeņu kvalitātes un klasifikācijas prasībām un kārtību, kādā novērtējama liemeņu atbilstība kvalitātes un klasifikācijas prasībām

Vēl šajā numurā

01.05.2004., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 410

Pieņemts: 22.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.410

Rīgā 2004.gada 22.aprīlī (prot. Nr.24, 46.§)

Noteikumi par higiēnas prasībām tādu neiepakotu šķidro eļļu un tauku pārvadāšanai pa jūru, kuri paredzēti izmantošanai pārtikā

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 8.panta otro daļu

 

1. Noteikumi nosaka higiēnas prasības neiepakotu, izmantošanai pārtikā paredzētu šķidro eļļu un tauku (turpmāk - šķidrās eļļas un tauki) pārvadāšanai par jūru.

2. Noteikumu ievērošanu kontrolē Pārtikas un veterinārais dienests.

3. Pārvadājot ar jūras kuģiem šķidro eļļu un taukus, kas pirms izmantošanas pārtikā tiek pārstrādāti, drīkst izmantot tvertnes, kuras paredzētas ne tikai pārtikas pārvadāšanai, ja:

3.1. tvertne izgatavota no nerūsējošā tērauda vai apstrādāta ar epoksīdsveķiem vai to tehnisko ekvivalentu un ja iepriekšējā kravā tvertnē pārvadāta pārtika vai šo noteikumu pielikumā minētās vielas;

3.2. tvertne nav izgatavota no nerūsējošā tērauda vai apstrādāta ar šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minētajiem materiāliem, bet trijās iepriekšējās kravās pirms šķidro eļļu un tauku pārvadāšanas tvertnē ir pārvadāta pārtika vai šo noteikumu pielikumā minētās vielas.

4. Pārvadājot ar jūras kuģiem šķidro eļļu un taukus, kas pirms izmantošanas pārtikā netiek pārstrādāti, drīkst izmantot tvertnes, kas paredzētas ne tikai pārtikas pārvadāšanai, ja:

4.1. tvertne izgatavota no nerūsējoša tērauda vai apstrādāta ar epoksīdsveķiem vai to tehnisko ekvivalentu;

4.2. trijās iepriekšējās kravās pirms šķidro eļļu un tauku pārvadāšanas tvertnē ir pārvadāta pārtika.

5. Pirms šķidro eļļu un tauku iekraušanas tvertnes tiek atbilstoši tīrītas, un to apstiprina tīrīšanas izpildītāja rakstisks apliecinājums, kurā norādīts tīrīšanas veids un izmantotie līdzekļi.

6. Jūras kuģa kapteinis, kura vadītā jūras kuģa tvertnēs pārvadā šķidrās eļļas un taukus, saglabā dokumentus, kas apliecina iepriekšējo triju pārvadājumu saturu un veikto tvertņu tīrīšanu.

7. Ja krava pārvadāšanas laikā tiek pārkrauta citā jūras kuģī, kravas saņēmēja kuģa kapteinis papildus šo noteikumu 6.punktā noteiktajām prasībām saglabā arī dokumentus, kas apliecina šo noteikumu 3. un 4.punktā noteikto prasību izpildi.

8. Jūras kuģa kapteinis, kura vadītā jūras kuģa tvertnēs pārvadā šķidrās eļļas un taukus, pēc Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonas pieprasījuma uzrāda šo noteikumu 6. un 7.punktā minētos dokumentus.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Komisijas 1996.gada 26.janvāra Direktīvas 96/3/EK, ar ko piešķir atkāpi no konkrētiem nosacījumiem Padomes Direktīvā 93/43/EEK par pārtikas produktu higiēnu attiecībā uz nefasētu šķidro eļļu un tauku pārvadāšanu pa jūru.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

 

Pielikums
Ministru kabineta
2004. gada 22. aprīļa
noteikumiem Nr. 410

Pieļaujamo iepriekšējo krāvu saraksts

410001.PNG (202606 bytes)

410002.PNG (247613 bytes)

410003.PNG (108517 bytes)

Zemkopības ministrs M.Roze

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!