• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 22. aprīļa noteikumi Nr. 390 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 25.jūnija noteikumos Nr.331 "Kārtība, kādā sagatavo, apstiprina, īsteno, uzrauga un izvērtē Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finanšu instrumenta PHARE programmu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.05.2004., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87996-grozijumi-ministru-kabineta-2003-gada-25-junija-noteikumos-nr-331-kartiba-kada-sagatavo-apstiprina-isteno-uzrauga-un-izverte-ei...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.394

Noteikumi par zobārsta izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinošiem dokumentiem, kurus atzīst, piemērojot speciālo profesionālās kvalifikācijas atzīšanas sistēmu

Vēl šajā numurā

01.05.2004., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 390

Pieņemts: 22.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.390

Rīgā 2004.gada 22.aprīlī (prot. Nr.24, 24.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 25.jūnija noteikumos Nr.331 “Kārtība, kādā sagatavo, apstiprina, īsteno, uzrauga un izvērtē Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finanšu instrumenta PHARE programmu”

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 25.jūnija noteikumos Nr.331 “Kārtība, kādā sagatavo, apstiprina, īsteno, uzrauga un izvērtē Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finanšu instrumenta PHARE programmu” (Latvijas Vēstnesis, 2003, 97., 172.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

“4. Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju mērķsadarbības projekti (turpmāk — Twinning un Twinning Light projekti) ir PHARE programmas komponenta “institūciju stiprināšana” sastāvdaļas.”

2. Svītrot 5.punktu.

3. Aizstāt 7.4.apakšpunktā vārdus “turpmāk — rokasgrāmata” ar vārdiem “turpmāk — Twinning rokasgrāmata”.

4. Papildināt noteikumus ar 7.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

“7.6. Latvijas Republikas normatīvie akti iepirkumu jomā.”

5. Papildināt I nodaļu ar 7.1 un 7.2 punktu šādā redakcijā:

“7.1 PHARE programmas decentralizētās ieviešanas sistēma (turpmāk — DIS) ir PHARE programmas ieviešanas sistēma, kurā PHARE programmas partnervalsts nodrošina līgumu slēgšanu un maksājumus projektu izpildītājiem bez Eiropas Komisijas starpniecības, bet saglabājot Eiropas Komisijas pirmsdarījumu kontroli.

7.2 PHARE programmas paplašinātā decentralizētās ieviešanas sistēma (turpmāk — EDIS) ir PHARE programmas ieviešanas sistēma, kurā PHARE programmas partnervalsts nodrošina līgumu slēgšanu un maksājumus projektu izpildītājiem bez Eiropas Komisijas starpniecības, piemērojot Latvijas Republikas normatīvo aktu prasības iepirkumu jomā un nacionālajai atbildīgajai amatpersonai uzņemoties pilnu finanšu atbildību par PHARE finansējuma izmantošanu.”

6. Papildināt 11.3.apakšpunktu aiz vārda “un” ar vārdiem “līdz Eiropas Komisijas lēmuma par EDIS akreditāciju saņemšanai ar”.

7. Izteikt 14.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“14.3. DIS ietvaros slēdz līgumu par PHARE programmas projekta īstenošanu, kā arī paraksta citu ar projektu saistītu dokumentāciju;”.

8. Papildināt noteikumus ar 14.3.1, 14.3.2 un 14.3.3 apakšpunktu šādā redakcijā:

“14.3.1 EDIS ietvaros slēdz sadarbības līgumu ar vecāko nozares amatpersonu par PHARE programmas īstenošanas nosacījumu piemērošanu;

14.3.2 EDIS ietvaros paraksta Twinning light un granta līgumu;

14.3.3 EDIS ietvaros saskaņo vecākās nozares amatpersonas izstrādāto PHARE programmas projektu iepirkumu plānu.”

9. Papildināt noteikumus ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

“15.1 Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir viena no ieviešanas institūcijām, kas nodrošina PHARE programmas projektu īstenošanas administratīvo un finanšu vadību saskaņā ar finanšu memorandu. Centrālās finanšu un līgumu aģentūras administrētās PHARE programmas tehnisko vadību nodrošina vecākā nozares amatpersona. Ja Centrālā finanšu un līgumu aģentūra PHARE programmas projektā veic palīdzības saņēmēja funkcijas, projekta tehnisko vadību nodrošina PHARE programmas atbildīgā amatpersona.”

10. Papildināt noteikumus ar 17.5., 17.6., 17.7. un 17.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

“17.5. saskaņā ar nacionālās atbildīgās amatpersonas norādījumiem iesniedz tehniskos un finanšu pārskatus par noteikta PHARE programmas projekta īstenošanas gaitu;

17.6. ir atbildīga par projekta mērķu sasniegšanu;

17.7. nodrošina līdzfinansējuma savlaicīgu izlietojumu atbilstoši finanšu memorandam un noslēgtajiem līgumiem;

17.8. nodrošina projektu dokumentu pieejamību nacionālā koordinatora ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos, nacionālā koordinatora Twinning projektu jautājumos, nacionālās atbildīgās amatpersonas, PHARE programmas atbildīgās amatpersonas ierosinātajām kontrolēm.”

11. Izteikt 18. un 19.punktu šādā redakcijā:

“18. Nacionālais koordinators Twinning projektu jautājumos ir Finanšu ministrijas Eiropas Savienības un starptautisko lietu departamenta direktors.

19. Nacionālais koordinators Twinning projektu jautājumos:

19.1. nodrošina projektu sagatavošanas un īstenošanas koordināciju un uzraudzību;

19.2. nodrošina Eiropas Komisijas un projektā iesaistīto institūciju sadarbības koordināciju;

19.3. piedalās Vecāko nozares amatpersonu sanāksmē, lai izvērtētu un apstiprinātu iesniegtos Twinning un Twinning light projektu pieteikumus.”

12. Papildināt 21.2.apakšpunktu aiz vārda “konsultācijas” ar vārdiem “PHARE programmas atbildīgajai amatpersonai”.

13. Izteikt 22.punktu šādā redakcijā:

“22. Prioritātes PHARE programmas komponentiem “institūciju stiprināšana” un “investīcijas Eiropas Kopienu tiesību kopuma īstenošanā” izvirza Finanšu ministrija un Ārlietu ministrija, pamatojoties uz Eiropas Savienības Padomes dokumentu “Pievienošanās partnerība”, Latvijas Nacionālo programmu integrācijai Eiropas Savienībā un Rīcības plānu Eiropas Komisijas kārtējā ziņojumā norādīto trūkumu novēršanai.”

14. Papildināt 36.5.apakšpunktu aiz vārda “vadlīnijām” ar vārdiem “piemērojot DIS”.

15. Papildināt 38.punktu aiz vārda “apstiprināšanai” ar vārdiem “Ministru kabinetā un”.

16. Papildināt 46.punktu aiz vārda “ar” ar vārdiem “nacionālo atbildīgo amatpersonu un”.

17. Izteikt XI nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

XI. PHARE programmas īstenošana, piemērojot DIS”.

18. Izteikt 50.punktu šādā redakcijā:

“50. Iepirkuma metode saskaņā ar praktiskajām vadlīnijām var būt atklāts konkurss, slēgts konkurss, konkurenci veicinoša sarunu procedūra, nozari aptveroša līgumu slēdzēju aptauja, tiešais iepirkums, sarunu procedūra vai cita metode pēc saskaņošanas ar Eiropas Komisiju. Dāvinājuma metode ir grantu shēma un tiešais granta piešķīrums. Twinning un Twinning light projektu partneru atlases metode ir Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju aptauja.”

19. Papildināt 52.2.3.apakšpunktu aiz vārdiem “noslēgto Twinning līgumu,” ar vārdu “Twinning”.

20. Aizstāt 53.1.3.apakšpunktā vārdu “vērtēšanas” ar vārdiem “Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju atlases sanāksmes”.

21. 53.1.4.apakšpunktā:

21.1. svītrot vārdu “partneru”;

21.2. aizstāt vārdu “protokola” ar vārdu “pārskata”.

22. Izteikt 53.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

“53.5. programmas īstenošanas uzraudzības posmā — nodrošināt projekta rezultātā iegūto materiālo vērtību uzskaiti, veikt pastāvīgu PHARE programmas projekta uzraudzību, kā arī nodrošināt nozares uzraudzības ziņojuma sagatavošanu un iesniegšanu nacionālajam koordinatoram ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos, nodrošināt projekta rezultātu izplatīšanu un piemērošanu saskaņā ar projekta mērķiem.”

23. Svītrot 54. un 55.punktu.

24. Izteikt 56.punktu šādā redakcijā:

“56. Grantu shēma ir pēc finanšu memoranda parakstīšanas organizēta, Eiropas Padomes 2002.gada 25.jūnija Regulas Nr.1605/2002 6.nodaļas nosacījumiem atbilstoša dāvinājuma piešķiršanas metode, kuru izmanto, lai izvēlētos finansēšanai, ieviestu un kontrolētu projektus.”

25. Izteikt 57.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

“57.1. atklāta projektu pieteikumu konkursa organizēšanas posmā — nodrošināt grantu shēmas vadlīniju izstrādi, izsniegt grantu shēmas vadlīniju projektu pieteicējiem un, ja nepieciešams, organizēt grantu shēmas vadlīniju izskaidrošanu projektu pieteicējiem, saskaņot projektu pieteikumu vērtēšanas komisijas pārskatus un informēt pretendentus, kuri nav izturējuši konkursu;”.

26. Svītrot 57.2.apakšpunktā vārdus “informēt pretendentus, kuri nav izturējuši konkursu”.

27. Svītrot 57.4.apakšpunktā vārdus “un praktiskajām vadlīnijām”.

28. Izteikt 58.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“58.2. līgumu īstenošanas posmā — uzraudzīt grantu shēmas īstenošanu, nodrošināt tās izvērtēšanu, nodrošināt projekta rezultātu izplatīšanu un piemērošanu saskaņā ar projekta mērķiem.”

29. Aizstāt 59.punktā vārdu “piecus” ar vārdu “desmit”.

30. Papildināt noteikumus ar XI1 nodaļu šādā redakcijā:

XI.1 PHARE programmas īstenošana, piemērojot EDIS

59.1 Ieviešanas institūcija nodrošina PHARE programmas projekta administratīvo, tehnisko un finanšu vadību saskaņā ar finanšu memorandu. Ieviešanas institūcijas funkcijas veic tiešās pārvaldes iestāde vai Sabiedrības integrācijas fonds.

59.2 Ieviešanas institūcija, īstenojot PHARE programmu, ievēro Twinning rokasgrāmatu un citus Eiropas Komisijas norādījumus par PHARE programmas īstenošanu.

59.3 Iepirkuma metodes, piemērojot EDIS, nosaka Latvijas Republikas normatīvie akti iepirkumu jomā.

59.4 Dāvinājuma metode ir grantu shēma un tiešais granta piešķīrums. Twinning un Twinning light projektu partneru atlases metode ir Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju aptauja.

59.5 PHARE programmas īstenošanai slēdz šādus līgumus:

59.5 1. iepirkuma līgumus (par piegāžu veikšanu, pakalpojumu saņemšanu vai būvdarbu veikšanu);

59.5 2. Twinning un Twinning light līgumus;

59.5 3. granta līgumus;

59.5 4. institūciju sadarbības līgumus;

59.5 5. citus līgumus pēc saskaņošanas ar Eiropas Komisiju.

59.6 PHARE programmas projekta īstenošanas administratīvā un finanšu vadība, piemērojot EDIS, ietver šādus pasākumus:

59.6 1. iepirkuma procedūras īstenošanas posmā:

59.6 1.1. konkursa nolikuma, cenu aptauju, sarunu procedūras darba uzdevuma vai tehnisko specifikāciju, citu konkursa, cenu aptaujas vai sarunu procedūras realizācijai nepieciešamo dokumentu saskaņošana pirms iepirkumu komisijas lēmuma pieņemšanas, vērtējot, vai iepirkuma priekšmets un termiņi atbilst finanšu memoranda prasībām;

59.6 1.2. līguma projekta saskaņošana pirms līguma noslēgšanas;

59.6 1.3. ja paredzēts slēgt Twinning light līgumu, projektu vērtēšanas atbilstības Eiropas Komisijas norādījumiem nodrošināšana, līguma dokumentācijas sagatavošana, līguma slēgšana;

59.6 2. līguma izpildes posmā:

59.6 2.1. līguma grozījumu saskaņošana pirms līguma grozījumu parakstīšanas, ja grozījumi ietver grozījumus budžetā, līguma izpildes un maksājumu termiņos;

59.6 2.2. līguma grozījumu sagatavošana vai apstiprināšana, ja nepieciešams veikt grozījumus Twinning light līgumā;

59.6 2.3. pārbaužu veikšana piegāžu, būvdarbu un grantu līgumu izpildes vietās;

59.6 3. maksājumu veikšanas posmā — vecākās nozares amatpersonas apstiprinātā līguma izpildītāja maksājuma pieprasījuma un tā attaisnojošo dokumentu izvērtēšana, kā arī to atbilstības noslēgtajam līgumam apstiprināšana.

59.7 PHARE programmas projekta īstenošanas tehniskā vadība ietver šādus pasākumus:

59.7 1. iepirkuma procedūras īstenošanas posmā:

59.7 1.1. pēc finanšu memoranda parakstīšanas un pirms iepirkuma procedūru uzsākšanas — sadarbības līguma slēgšana ar PHARE programmas atbildīgo amatpersonu par PHARE programmas īstenošanas nosacījumiem;

59.7 1.2. PHARE programmas projektu iepirkumu plāna izstrādāšana atbilstoši ieviešanas institūcijas noteiktajam paraugam un nosūtīšana saskaņošanai ieviešanas institūcijai;

59.7 1.3. projekta iepirkuma dokumentācijas izstrādāšana, nodrošinot finanšu memorandā noteikto mērķu sasniegšanu, dokumentācijas saskaņošana ar ieviešanas institūciju, iepirkuma organizēšana, projekta uzdevuma izskaidrošanas pretendentiem nodrošināšana, iepirkuma komisiju apstiprināšana, to darbības nodrošināšana un lēmumu pieņemšana par izpildītāju atlasi, iepirkumu procesa protokolēšanas un informācijas par iepirkuma procesu nodrošināšana;

59.7 1.4. iepirkumu līgumu slēgšana pēc to saskaņošanas ar ieviešanas institūciju;

59.7 1.5. ja paredzēts slēgt būvdarbu līgumu, visu nepieciešamo priekšdarbu veikšana saskaņā ar normatīvajiem aktiem, lai nodrošinātu būvdarbu līguma noslēgšanu;

59.7 1.6. ja paredzēts slēgt Twinning light līgumu, izpildītāja atlases nodrošināšana, Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju atlases sanāksmes pārskata izstrādāšana un Twinning light līgumu slēgšana;

59.7 1.7. ja paredzēts slēgt Twinning līgumu, izpildītāja atlases procesa organizēšana, Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju atlases sanāksmes pārskata par sadarbības partnera izvēli vai noraidījumu sagatavošanas un iesniegšanas nodrošināšana nacionālajam koordinatoram Twinning projektu jautājumos, projekta vadītāja un tiešās sadarbības personas norīkošana, līguma sagatavošanas, parakstīšanas un iesniegšanas nodrošināšana nacionālajam koordinatoram Twinning projektu jautājumos, grozījumu izdarīšana līgumā un to saskaņošana ar citām līgumslēdzējpusēm;

59.7 2. līguma izpildes posmā:

59.7 2.1. nepieciešamo grozījumu sagatavošana un izdarīšana iepirkumu līgumos, Twinning un Twinning light līgumā pēc saskaņošanas ar ieviešanas institūciju;

59.7 2.2. atbalsta sniegšana projekta izpildītājam projekta īstenošanā saskaņā ar līguma nosacījumiem, projekta izpildītāja darbības uzraudzīšana, izdevumu atbilstības nodrošināšana līgumā noteiktajiem projekta mērķiem, projekta izpildītāja pārskatu izvērtēšana un apstiprināšana;

59.7 2.3. atbalsta sniegšana Twinning un Twinning light projekta izpildītājam projekta īstenošanā saskaņā ar līguma nosacījumiem, projekta izpildītāja darbības uzraudzīšana, izdevumu atbilstības nodrošināšana līgumā noteiktajiem projekta mērķiem, projekta izpildītāja pārskatu izvērtēšana un apstiprināšana, noteikto mērķu sasniegšanas un finansējuma izlietojuma nodrošināšana atbilstoši līgumam;

59.7 3. maksājumu veikšanas posmā:

59.7 3.1. apliecinājuma izrakstīšana par līgumā minēto preču vai pakalpojumu saņemšanu vai būvdarbu veikšanu, līguma izpildītāja maksājuma pieprasījuma un to attaisnojošo dokumentu apstiprināšana, maksājuma uzdevuma sagatavošana;

59.7 3.2. nacionālā līdzfinansējuma daļas samaksas veikšana projekta izpildītājam un maksājuma uzdevuma kopijas nosūtīšana programmas atbildīgajai amatpersonai;

59.7 4. programmas īstenošanas uzraudzības posmā — pastāvīgas PHARE programmas projekta uzraudzības veikšana, projekta īstenošanā radīto materiālo vērtību uzskaites nodrošināšana, nozares uzraudzības ziņojuma sagatavošanas un iesniegšanas nodrošināšana nacionālajam koordinatoram ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos, projekta rezultātu izplatīšanas un piemērošanas nodrošināšana saskaņā ar projekta mērķiem.

59.8 Twinning light projektu īstenošanā nacionālais koordinators Twinning projektu jautājumos:

59.8 1. nodrošina sadarbību ar vecāko nozares amatpersonu projektu darba uzdevumu sagatavošanā;

59.8 2. izskata projektu darba uzdevumus, sniedz komentārus par projektu kvalitāti;

59.8 3. apkopo iesniegtos projektu darba uzdevumus un iesniedz tos apstiprināšanai Vecāko amatpersonu sanāksmē;

59.8 4. apstiprinātos projektu darba uzdevumus nosūta apstiprināšanai Eiropas Komisijai;

59.8 5. apstiprinātos projektu darba uzdevumus nosūta Eiropas Savienības dalībvalstīm;

59.8 6. apkopo Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju iesniegtos sadarbības piedāvājumus un nosūta tos Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai;

59.8 7. piedalās Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju atlases sanāksmē;

59.8 8. izskata un apstiprina Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju atlases sanāksmes pārskatu;

59.8 9. informē Eiropas Savienības dalībvalstu administrācijas par atlases sanāksmes rezultātiem;

59.8 10. izskata un apstiprina Twinning light projekta līgumu;

59.8 11. projekta īstenošanas gaitā piedalās projektu vadības komitejas sēdēs;

59.8 12. izskata un apstiprina izpildītāja iesniegtos ceturkšņa un gala pārskatus.

59.9 Twinning projektu īstenošanā nacionālais koordinators Twinning projektu jautājumos:

59.9 1. nodrošina sadarbību ar vecāko nozares amatpersonu projekta pieteikuma sagatavošanā;

59.9 2. Eiropas Komisijas apstiprinātos projekta pieteikumus nosūta Eiropas Savienības dalībvalstīm;

59.9 3. nodrošina Eiropas Savienības dalībvalstu administrāciju atlases sanāksmes organizēšanu un vadīšanu, kā arī sanāksmes pārskata par izpildītāja izvēli apstiprināšanu;

59.9 4. izskata un apstiprina Twinning projekta līgumu;

59.9 5. ja tiek ierosināti grozījumi līgumā, kuriem saskaņā ar Twinning rokasgrāmatu nepieciešams visu līgumslēdzējpušu apstiprinājums, apstiprina sagatavotos grozījumus Twinning projekta līgumā;

59.9 6. projekta īstenošanas gaitā piedalās projektu vadības komitejas sēdēs;

59.9 7. izskata un apstiprina izpildītāja iesniegtos ceturkšņa un gala pārskatus.

59.10 Grantu shēma un tiešais granta piešķīrums ir pēc finanšu memoranda parakstīšanas organizēta, Eiropas Padomes 2002.gada 25.jūnija Regulas Nr.1605/2002 6.nodaļas nosacījumiem atbilstoša dāvinājuma piešķiršanas metode, kuru izmanto, lai izvēlētos finansēšanai, ieviestu un kontrolētu projektus.

59.11 Grantu shēmā administratīvā un finanšu vadība ietver šādus pasākumus:

59.11 1. atklāta projektu pieteikumu konkursa organizēšanas posmā — grantu shēmas vadlīniju izstrādes nodrošināšana, grantu shēmas vadlīniju izsniegšana projektu pieteicējiem un, ja nepieciešams, grantu shēmas vadlīniju izskaidrošanas organizēšana projektu pieteicējiem, projektu pieteikumu vērtēšanas komisijas pārskatu saskaņošana, to pretendentu informēšana, kuri nav izturējuši konkursu;

59.11 2. līgumu slēgšanas posmā — līgumu sarunu risināšana, līgumu dokumentācijas sagatavošana, līgumu slēgšana un grozījumu izdarīšana līgumos;

59.11 3. līgumu īstenošanas posmā — līgumu īstenošanas uzraudzīšana, izpildītāju pārskatu izvērtēšana un apstiprināšana;

59.11 4. maksājumu veikšanas posmā — līguma izpildītāja maksājuma pieprasījuma un to attaisnojošo dokumentu atbilstības noslēgtajam līgumam izvērtēšana un apstiprināšana.

59.12 Grantu shēmā tehniskā vadība ir:

59.12 1. atklāta projektu pieteikumu konkursa organizēšanas posmā — projektu pieteikumu un projektu pieteicēju atbilstības kritēriju noteikšana, nodrošinot finanšu memorandā noteikto mērķu sasniegšanu, konkursa vērtēšanas komisijas iecelšana un tās darbības nodrošināšana, lēmumu pieņemšana par atbalstāmajiem projektiem un konkursa vērtēšanas komisijas pārskata izstrādāšana;

59.12 2. līgumu īstenošanas posmā — grantu shēmas īstenošanas uzraudzīšana un tās izvērtēšanas nodrošināšana, projekta rezultātu izplatīšanas un piemērošanas nodrošināšana saskaņā ar projekta mērķiem.

59.13 Nacionālais koordinators ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos, nacionālā atbildīgā amatpersona, PHARE programmas atbildīgā amatpersona, vecākā nozares amatpersona un ieviešanas institūcija nodrošina dokumentācijas glabāšanu desmit gadus pēc attiecīgā finanšu memoranda termiņa beigām.”

31. Papildināt 64.punktu aiz vārda “Komiteja” ar vārdiem “ne retāk kā”.

32. Izteikt 76.punktu šādā redakcijā:

“76. Pēc 2004.gada 1.maija:

76.1. to projektu īstenošana, kuru iepirkuma sludinājumi (atklātu un slēgtu konkursu gadījumos) publicēti un uzaicinājumi iesniegt piedāvājumus (konkurenci veicinošu sarunu procedūru, nozari aptverošu procedūru un sarunu procedūru gadījumos) nosūtīti pretendentiem līdz 2004.gada 1.maijam, notiek atbilstoši DIS. Grantu shēmu gadījumā projektu īstenošana notiek atbilstoši DIS, ja līdz 2004.gada 1.maijam ir izsludināts projektu pieteikumu konkurss. Twinning un Twinning light gadījumā projektu īstenošana notiek atbilstoši DIS, ja līdz 2004.gada 1.maijam ir noslēgti Twinning un Twinning light projektu līgumi;

76.2. to projektu īstenošana, kuru uzsākšanai šo noteikumu 76.1.apakšpunktā minētās darbības nav veiktas, notiek atbilstoši EDIS, ja ir saņemts Eiropas Komisijas lēmums par EDIS akreditācijas piešķiršanu Latvijas Republikai.”

Ministru prezidents I.Emsis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!