• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Kārtības, kādā Valsts ieņēmumu dienests reģistrē citu Eiropas Savienības dalībvalstu personas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā" apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2004., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.619

Par "Metodisko norādījumu par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

28.04.2004., Nr. 66

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 609

Pieņemts: 19.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.609

Rīgā 2004.gada 19.aprīlī

Par “Kārtības, kādā Valsts ieņēmumu dienests reģistrē citu Eiropas Savienības dalībvalstu personas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā” apstiprināšanu

1. Saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 26.panta otro, trešo, ceturto, piekto, sesto, septīto un astoto daļu apstiprinu “Kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests reģistrē citu Eiropas Savienības dalībvalstu personas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā”.
2. Ar šo rīkojumu apstiprinātā kārtība stājas spēkā pēc tās publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora v.i. N.Jezdakova

 

Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests reģistrē citu Eiropas Savienības dalībvalstu personas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā

1. Kārtība nosaka, kā Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā reģistrējamas citu Eiropas Savienības dalībvalstu (turpmāk – dalībvalstu) personas.
2. Dalībvalstu personu reģistrāciju Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā veic, ievērojot likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 26.pantā noteiktos nosacījumus.
3. Lai citas dalībvalsts persona tiktu reģistrēta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā, tā Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes nodaļā atbilstoši vienai no darījuma izpildes vietām Latvijas Republikā iesniedz (uzrāda) šādus dokumentus:
3.1. iesniegumu (1.pielikums);
3.2. iesniedzēja (pilnvarotās personas) pasi vai autovadītāja apliecību un pilnvarojumu iesniegt dokumentus.
4. Valsts ieņēmumu dienests izskata reģistrācijas iesniegumu un 15 darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas reģistrē personu Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā vai pieņem lēmumu par reģistrācijas atteikumu, ja persona reģistrācijas iesniegumā nav norādījusi tajā noteiktās ziņas.

5. Ja pieņemts lēmums par reģistrācijas atteikumu, Valsts ieņēmumu dienests piecu darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas rakstiski paziņo to personai, norādot atteikuma iemeslus.
6. Personai, kura saņēmusi paziņojumu par reģistrācijas atteikumu, ir tiesības precizēt reģistrācijas pieteikumu un atkārtoti iesniegt to Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes nodaļā.
7. Persona uzskatāma par reģistrētu Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā pēc ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas apliecības saņemšanas.
8. Ja tiek mainīta atbilstoši šīs kārtības 1.pielikumam norādītā informācija, persona Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes nodaļā iesniedz iesniegumu (1.pielikums), kurā norādītas ziņas par izmaiņām ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas datos.

1.pielikums

01VID609.PNG (151346 bytes)

02VID609.PNG (143990 bytes)

03VID609.PNG (68205 bytes)

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!