• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sāks pieņemt projektus ES fondu apguvei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2004., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Raksta simboliskā daba

Vēl šajā numurā

27.04.2004., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sāks pieņemt projektus ES fondu apguvei

05.PNG (26262 bytes)
Indikatīvais finanšu sadalījums, 2004 – 2006
Avots: Finanšu ministrija

22.aprīlī divu Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu – Eiropas lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF) un zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta (ZVFI) – vadības komitejas apstiprināja vadlīnijas lauksaimniecības attīstības un zivsaimniecības attīstības projektu pieteicējiem. Tādējādi sperts pēdējais solis, lai varētu sākt projektu pieņemšanu ES struktūrfondu līdzekļu saņemšanai lauksaimniecības un zivsaimniecības atbalstam. Kā informē Finanšu ministrijas (FM) ES fondu departamenta direktors Andžs Ūbelis, par projektu pieņemšanu, kas sāksies šīs nedēļas beigās pēc atklātu projektu konkursu izsludināšanas “Latvijas Vēstnesī”, būs atbildīgs Lauku atbalsta dienests (LAD). FM plāno jau šonedēļ noslēgt ar LAD līgumu par abu fondu ietvaros paredzēto pasākumu ieviešanu.
Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktore Irīna Pilvere skaidro, ka atšķirībā no pirmsiestāšanās lauku atbalsta programmas SAPARD, kuras ietvaros bija akreditētas septiņas programmas, pēciestāšanās struktūrfondos lauksaimnieki un zivsaimnieki varēs saņemt atbalstu 25 dažādās aktivitātēs. Tādējādi potenciālajiem atbalsta saņēmējiem šobrīd ir lielākas iespējas, bet pašiem arī daudz jāzina un jāspēj orientēties apstiprinātajās vadlīnijās.
ELVGF līdzekļi paredzēti pieciem pasākumiem lauksaimniecības un lauku attīstības veicināšanā – “Investīcijas lauksaimniecības uzņēmumos”, “Atbalsts jaunajiem zemniekiem”, “Lauksaimniecības produktu pārstrādes un mārketinga uzlabošana”, “Lauku teritoriju pārveidošanās un attīstības veicināšana” un “Mežsaimniecības attīstība” – un vairāk nekā desmit aktivitātēm šo pasākumu ietvaros. Savukārt no ZVFI līdzekļiem tiks atbalstīti četri pasākumi ilgtspējīgas zivsaimniecības attīstības veicināšanai – “Zvejas intensitātes sabalansēšana”, “Flotes atjaunošana un zvejas kuģu modernizēšana”, “Zvejas un akvakultūras produktu apstrādes un mārketinga, zvejas ostu aprīkojuma un akvakultūras attīstība” un “Piekrastes zvejas attīstība, sociālekonomiskie pasākumi, jaunu noieta tirgu veicināšana un atbalsts ražotāju organizācijām” – un septiņas dažādas aktivitātes to ietvaros.
LAD direktores vietnieks Andis Rukmanis uzsver, ka visos minētajos pasākumos un aktivitātēs atbalsta saņemšanas nosacījumi ir dažādi, tādēļ potenciālie projektu iesniedzēji tiek aicināti rūpīgi iepazīties ar šiem nosacījumiem, kas pieejami gan LAD mājaslapā internetā, kuras adrese ir www.lad.gov.lv., gan pašā dienestā. Īpašu uzmanību viņš vērš uz to, ka LAD administrēto pasākumu gadījumā projektu pieteikumu pieņemšanas uzsākšana tiks izsludināta tikai vienu reizi un no šā brīža projekti tiks pieņemti nepārtraukti bez termiņu ierobežojumiem. Tas nozīmē, ka projektus varēs iesniegt tikmēr, kamēr tiks izmantoti visi pieejamie finanšu resursi. Tad arī LAD nāks klajā ar paziņojumu par projektu pieņemšanas pārtraukšanu.
Trijos gados – no 2004. līdz 2006.gadam – Latvijai ELVGF ietvaros būs pieejams ES finansējums 93,3 miljoni eiro apmērā, bet ZVFI ietvaros – 24,3 miljoni eiro. Savukārt mūsu valsts līdzfinansējums, kurā ietverti arī privātie maksājumi, pirmajā gadījumā sasniegs 47,3 miljonus eiro, otrajā – 18,6 miljonus eiro.

Gita Kronberga, “LV”
gita.kronberga@vestnesis.lv 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!