• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministres UNESCO sarunas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2004., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 27.aprīlī

Vēl šajā numurā

27.04.2004., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministres UNESCO sarunas

Kultūras ministre Helēna Demakova devusies darba vizītē uz Franciju, kuras laikā tiksies ar UNESCO ģenerāldirektoru Koičiro Macuuru. Vizītē kultūras ministre uzturēsies līdz 28.aprīlim.

Sarunās H.Demakova iecerējusi runāt par Starptautiskās konvencijas par nemateriālo kultūras mantojumu ratificēšanu un 2005.gada jūlijā Latvijā plānoto starptautisko konferenci “Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana: izglītība, jaunatne un attīstība”, ministres nodomus skaidro viņas preses sekretāre Gunda Ignatāne.
H.Demakova uzsvērs, ka Latvija vēlas būt viena no pirmajām valstīm, kas ratificē Starptautisko konvenciju par nemateriālo kultūras mantojumu. Līdzdalība UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma saglabāšanas programmā Latvijai ir nozīmīga, jo valstij ir bagāts nemateriālās kultūras mantojums, kas joprojām daudzveidīgās formās un izpausmēs ir dzīva tautas tradīcija. Turklāt mūsu valstij ir liela pieredze šā mantojuma saglabāšanā, dokumentēšanā, zinātniskajā izpētē, pārmantojamības veicināšanā, kā arī pieejamības nodrošināšanā internetā.
Ministre iecerējusi kā piedāvājumu Latvijas ieguldījumam konvencijas īstenošanā apspriest starptautiskās konferences “Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana: izglītība, jaunatne un attīstība” rīkošanu 2005.gada jūlijā. Iniciatīva par konferenci nākusi no mūsu valsts pastāvīgās pārstāvniecības UNESCO un UNESCO Nacionālās komisijas puses. Latvijā jau ir izveidota tās organizēšanas darba grupa. Latvijai ir svarīgs UNESCO atbalsts, lai piesaistītu augsta līmeņa ekspertus un izstrādātu pilnvērtīgu konferences norises programmu, norāda G.Ignatāne.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!