• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004.gada 15.aprīļa sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2004., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Honkongas īpašās administratīvās teritorijas vadītāja Tuna Čehva rīkotajās pusdienās 2004.gada 17.aprīlī

Vēl šajā numurā

21.04.2004., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2004.gada 15.aprīļa sanāksmē

Nobeigums. Sākums – “LV” Nr.61, 20.04.2004.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā divus rīkojumu projektus “Par sliežu ceļa posma Skulte – Aloja – rajona robeža slēgšanu” un “Par sliežu ceļa posma Aloja – Ipiķi – valsts robeža slēgšanu”.
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, pamatojoties uz Dzelzceļa likumu, ir sagatavojusi Ministru kabineta rīkojuma projektus.
Sliežu ceļa posms Skulte–Aloja–rajona robeža un sliežu ceļa posms Aloja–Ipiķi–valsts robeža jau vairākus gadus netiek izmantoti un finanšu trūkuma dēļ nav uzturēts atbilstoši dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumiem. Pašreiz tā tehniskais stāvoklis neatbilst Ministru kabineta 1999.gada 27.aprīļa noteikumu Nr.148 “Dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumi” prasībām.
Atbilstoši Dzelzceļa likuma 14.pantam pozitīvu atzinumu par dzelzceļa posma Skulte–Aloja–rajona robeža slēgšanu ir sniegusi Limbažu rajona padome, Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija, Valsts dzelzceļa administrācija, Igaunijas dzelzceļa administrācija, Nacionālo bruņoto spēku štābs, Valsts aģentūra “Latvijas investīciju un attīstības aģentūra”, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Valsts akciju sabiedrība “Latvijas dzelzceļš”.
Atbilstoši Dzelzceļa likuma 14.pantam pozitīvu atzinumu par dzelzceļa posma Aloja–Ipiķi–valsts robeža slēgšanu ir sniegusi Valmieras rajona padome, Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija, Valsts dzelzceļa administrācija, Satiksmes ministrija, Ekonomikas ministrija, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Satiksmes ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālajā Trīspusējās sadarbības padomē, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, Valsts kancelejā.

Veselības ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Alkohola koncentrācijas asinīs un izelpotajā gaisā noteikšanas un narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaida konstatēšanas kārtība un prasības mēraparātiem, ar kuriem nosaka alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā”.

Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 43.5panta pirmajā daļā un otrajā daļā doto uzdevumu Ministru kabinetam noteikt prasības mēraparātam, ar kuru pārbauda transportlīdzekļa vadītāja izelpoto gaisu, kā arī kārtību, kādā nosaka alkohola koncentrāciju asinīs un izelpotajā gaisā, un kārtību, kādā konstatē narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidu.
Noteikumu projekts paredz, ka transportlīdzekļa vadītāja pārbaude ir alkohola koncentrācijas noteikšana transportlīdzekļa vadītājam, izmantojot portatīvo ierīci alkohola koncentrācijas noteikšanai pārbaudāmās personas izelpotajā gaisā, kuras izrādītā alkohola koncentrācija izelpas gaisā ir atbilstoša alkohola koncentrācijai asinīs.
Medicīniskā pārbaude ir alkohola koncentrācijas, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaida konstatēšana pārbaudāmajai personai šajos noteikumos norādītajās ārstniecības iestādēs vai šo ārstniecības iestāžu specializētajā medicīniskajā autolaboratorijā un pārbaudes rezultātu fiksēšana protokolā. Medicīnisko pārbaudi veic sertificēti narkologi vai sertificēti citu specialitāšu ārsti, kuri Narkoloģijas valsts aģentūrā apguvuši attiecīgo medicīniskās pārbaudes metodi, pamatojoties uz Valsts policijas darbinieka nosūtījuma.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Iekšlietu, Kultūras, Satiksmes ministrijā, Ģenerālprokuratūrā, Valsts kancelejā;
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes pārbaudes kārtība”.
Šobrīd ir spēkā Ministru kabineta 1998.gada 22.decembra noteikumi Nr.472 “Alkohola, narkotisko vielu un psihotropo vielu ietekmes pārbaudes kārtība”, kas nosaka kārtību, kādā veic alkohola, narkotisko vielu un psihotropo vielu ietekmes pārbaudi gadījumos, kad normatīvie akti paredz disciplināru, administratīvu vai kriminālu atbildību par alkohola, narkotisko vielu un psihotropo vielu lietošanu.
2004.gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kurā Ministru kabinetam tika dots uzdevums noteikt kārtību, kādā nosakāma alkohola koncentrācija asinīs un izelpotajā gaisā, kā arī kārtību, kādā konstatē narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidu.
Pamatojoties uz šo uzdevumu, Veselības ministrija ir izstrādājusi noteikumu projektu, kas noteiks kārtību, kādā veicamas pārbaudes transportlīdzekļu vadītājiem. Līdz ar to no šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem būtu svītrojamas visas normas, kas attiecas uz transportlīdzekļu vadītāju pārbaudēm, tajā pašā laikā saglabājot kārtību, kādā veic alkohola vai narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes pārbaudes darbiniekiem vai citām personām gadījumos, kad normatīvie akti paredz administratīvu vai kriminālu atbildību.
Ņemot vērā to, ka, svītrojot no šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem normas, kas attiecas uz transportlīdzekļu vadītāju pārbaudēm, būtiski mainās šo noteikumu teksts, Veselības ministrija ir izstrādājusi jaunu noteikumu projektu.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Kultūras, Labklājības, Satiksmes ministrijā, Ģenerālprokuratūrā, Valsts kancelejā.

Vides ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Vides prasības dzīvnieku novietņu izveidei un darbībai”.
Dzīvnieku novietnes, uz kurām attiecas šie noteikumi, atbilst C kategorijas 5.1. punkta piesārņojošām darbībām saskaņā ar noteikumiem “Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai”. Tas nozīmē, ka dzīvnieku novietnēm pirms darbības uzsākšanas vai būtiskām izmaiņām ir tikai jāiesniedz pieteikums reģionālajai vides pārvaldei, t.i., tām nav nepieciešama nekāda atļauja (izņemot gadījumus, kad uzņēmums veic arī kādas citas piesārņojošas darbības, kurām vajadzīga atļauja). Līdz ar šo noteikumu stāšanos spēkā dzīvnieku novietnēm tiks noteiktas vienotas vides prasības, tādējādi vienkāršojot administratīvo procedūru un vienlaikus nodrošinot vides aizsardzību.
Noteikumu projekts izstrādāts Latvijas – Dānijas projekta ietvaros, ņemot vērā Dānijas pieredzi. Noteikumu kontroli veiks esošās institūcijas – reģionālās vides pārvaldes un Vides valsts inspekcija.
Noteikumu projekts paredz pārejas periodu līdz 4 gadiem esošo uzņēmumu sakārtošanai atbilstoši vides prasībām.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Zemkopības ministrijā.

Zemkopības ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi”.
Noteikumu projekts paredz noteikt augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas kārtību, nosakot tirdzniecības vietām izvirzāmos kritērijus, personu pienākumus un tiesības, augu aizsardzības līdzekļu ievešanas un izvešanas kārtību, kā arī augu aizsardzības līdzekļu un nereģistrētu augu aizsardzības līdzekļu aprites kārtību un kontroli.
Paredzēts, ka minēto noteikumu ievērošanas uzraudzību un kontroli veic Valsts augu aizsardzības dienesta inspektors. Dienests ziņo Eiropas Komisijai un pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm līdz katra gada 1.augustam par iepriekšēja gada augu aizsardzības līdzekļu aprites kontroles rezultātiem.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas, Kultūras, Veselības, Vides ministrijā;
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Kārtība, kādā izsniedzamas speciālas atļaujas (licences) augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanai”.
Noteikumu projekts paredz noteikt kārtību, kādā tiek izsniegta speciāla atļauja (licence) augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanai. Licenci izsniedz: pirmās, otrās vai trešās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļu vairumtirdzniecībai; pirmās, otrās vai trešās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļu mazumtirdzniecībai; trešās klases augu aizsardzības līdzekļu vairumtirdzniecībai un mazumtirdzniecībai. Ja komercsabiedrībai ir vairākas tirdzniecības vietas, kurās tiek izplatīti augu aizsardzības līdzekļi, licence nepieciešama katrai tirdzniecības vietai.
Licenci izsniedz, ja: komercsabiedrībai nav nodokļu un citu valsts noteikto obligāto iemaksu parādu; vieta, kurā tiks tirgoti vai uzglabāti augu aizsardzības līdzekļi, atbilst augu aizsardzības līdzekļu apriti regulējošo normatīvo aktu prasībām; komercsabiedrības, kas ievedīs, uzglabās vai tirgos pirmās klases augu aizsardzības līdzekļus, vismaz vienam darbiniekam ir apliecība par augu aizsardzības zināšanu minimuma apguvi pirmās klases augu aizsardzības līdzekļu lietošanai; vismaz vienam darbiniekam no komercsabiedrības ir apliecība, kas dod tiesības konsultēt augu aizsardzības līdzekļu pircējus.
Licencēšanas komisijas sastāvā ir pieci locekļi, un tās sastāvu un nolikumu apstiprina zemkopības ministrs. Licenci paraksta Zemkopības ministrijas valsts sekretārs vai viņa vietnieks. Licenci izsniedz Valsts augu aizsardzības dienests, pamatojoties uz augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas licencēšanas komisijas lēmumu.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas, Kultūras, Veselības ministrijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!