• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauns vēstnieks Korejas Tautas Demokrātiskajai Republikai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2004., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Itālijas Republikas prezidentu Latvijā

Vēl šajā numurā

21.04.2004., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauns vēstnieks Korejas Tautas Demokrātiskajai Republikai

KOREJIETIS.PNG (72722 bytes)Vakar, 20. aprīlī, Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai savu akreditācijas rakstu iesniedza Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (KTDR jeb Ziemeļkorejas) vēstnieks Latvijā Džons Inčans (Jon In Chan). Pēc akreditācijas ceremonijas un sarunas ar Valsts prezidenti Ziemeļkorejas vēstnieks sniedza interviju “Latvijas Vēstnesim”.

– Kādas mūsu valstu sadarbības iespējas jūs saskatāt?
– Kaut arī ģeogrāfiski Latvija un Ziemeļkoreja ir tālu viena no otras, mēs varam atrast kopējas interešu sfēras. Īpaši šobrīd, kad Latvijā notiek lielas pārmaiņas – jūsu valsts iestājusies NATO un pavisam drīz kļūs par Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti. Īpaši mēs esam ieinteresēti Transsibīrijas dzelzceļa maģistrāles attīstībā, kas savienotu mūsu reģionu, tai skaitā Ziemeļkoreju, ar Rietumeiropu. Latvija daudzus gadus ir mērķtiecīgi integrējusies Rietumeiropas struktūrās, tagad acīmredzot laiks paraudzīties arī uz ekonomiskās sadarbības iespējām ar Austrumu valstīm. Nupat mēs ar Latvijas Valsts prezidenti runājām par viņas neseno vizīti Ķīnā. Šajā kontekstā paveras ļoti labas sadarbības iespējas arī ar Ziemeļkoreju.
– Transsibīrijas dzelzceļa maģistrāles attīstībā ieinteresēta arī Dienvidkoreja. Vai jūsu valsts ir gatava sadarbībai ar Korejas Republiku?
– Jā, mūsu ieskatā šis dzelzceļš savienotu arī Korejas pussalu no ziemeļiem līdz dienvidiem. Tālākie soļi būtu izveidot mūsu reģionā plaši sazarotu dzelzceļa tīklu. Tiesa, te būtu arī tehniskās problēmas, jo dažādās valstīs ir atšķirīgs sliežu platums. Taču mēs esam gatavi pārvarēt arī šīs grūtības.

Džons Inčans dzimis 1951. gadā. Beidzis Phenjanas starptautisko attiecību koledžu. Kopš 1979. gada strādājis Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijā. No 1991. līdz 1994. gadam bijis KTDR pastāvīgais pārstāvis ANO sekretariātā Vīnē. Pēc tam divus gadus strādājis Ārlietu ministrijas Starptautisko organizāciju departamentā Phenjanā. Kopš 1997. gada Starptautisko organizāciju departamenta direktora vietnieks un KTDR plūdu postījumu novēršanas komitejas izpilddirektors.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!