• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rasta iespēja izpildīt ES prasību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2004., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Slinkums, laba saimniekošana un iznīcinošais kūlas fenomens

Vēl šajā numurā

21.04.2004., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rasta iespēja izpildīt ES prasību

Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienests noslēdzis līgumu ar SIA “ZAAO-Triāls” par to dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu savākšanu, transportēšanu, uzglabāšanu, pārstrādi un iznīcināšanu, kuri nav paredzēti lietošanai pārtikā. Līdz ar to rasta iespēja no 1.maija zemnieku saimniecībās nobeigušos dzīvniekus iznīcināt tā, kā to prasa Eiropas Savienībā (ES), informē Zemkopības ministrija. Atgādinām, ka pagājušā gada novembrī Eiropas Komisija monitoringa ziņojumā Latvijai norādīja uz nepieciešamību atbilstoši ES standartiem iznīcināt dzīvnieku izcelsmes atkritumus, kuru nepareiza pārstrāde var izraisīt cilvēkiem un dzīvniekiem bīstamu infekciju izplatīšanos. ES dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu, arī nobeigušos kustoņu, aprakšana ir aizliegta.
Zemkopības ministrija skaidro, ka par beigtajiem dzīvniekiem zemnieki var paziņot “ZAAO-Triāls” pa tālruni 42 81250. Divu dienu laikā dzīvnieks tiks savākts un nogādāts iznīcināšanai. Samaksa par to tiks segta no šogad piešķirtajām subsīdijām saskaņā ar subsīdiju nolikumu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!