• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Ministru prezidents Indulis Emsis, tiekoties ar Igaunijas premjerministru Juhanu Partsu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2004., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga oficiālajās vakariņās par godu Uzbekistānas Republikas prezidentam Islamam Karimovam Melngalvju namā 7.aprīlī

Vēl šajā numurā

08.04.2004., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Ministru prezidents Indulis Emsis, tiekoties ar Igaunijas premjerministru Juhanu Partsu

Vakar, 7.aprīlī, Ministru prezidents Indulis Emsis savā pirmajā ārvalstu darba vizītē Igaunijā, Elvā, tikās ar kaimiņvalsts kolēģi – premjerministru Juhanu Partsu.
Valdību vadītāji pārrunāja šobrīd aktuālākos ES jautājumus, kā, piemēram, Eiropas konstitucionālā līguma sagatavošanas gaitu, Latvijas un Igaunijas ekonomiskās attīstības iespējas ES iekšējā tirgus apstākļos, kā arī ES gatavošanos maijā plānotai ES un Krievijas galotņu sanāksmei.
I.Emsis un J.Partss pieskārās jautājumam par jūnijā paredzēto ES starpvaldību konferencei un bija vienisprātis, ka “nākotnē katrai ES dalībvalstij ir jābūt vienam Eiropas Komisijas komisāram. Turklāt ES valstu varas sadalījumam jāatspoguļo mazo dalībnieču intereses”. Tikšanās dalībnieki pauda pārliecību, ka lēmumam par starpvaldību konferences darba atsākšanu varētu sekot vienošanās par ES konstitucionālo līgumu.
Pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas un Igaunijas dalību NATO. Valdību vadītāji uzsvēra transatlantisko attiecību nozīmi Eiropas un visas pasaules drošības kontekstā: “Latvija un Igaunija ir ieinteresētas, lai situācija Irākā stabilizētos.” Viņi piebilda, ka abas valstis arī turpmāk piedalīsies stabilizācijas spēku operācijās Irākā.
I.Emsis ar J.Partsu apsprieda virkni divpusējās sadarbības jautājumu, iespējas pilnveidot Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību, kā arī stiprināt sadarbību Baltijas jūras reģionā.
Šīs vizītes ietvaros I.Emsis tikās arī ar Elvas pilsētas vadību un iedzīvotājiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!