• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzbekistānas prezidenta divas dienas Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2004., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86765

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Raganu medības teātra kritikā ar upuriem

Vēl šajā numurā

08.04.2004., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzbekistānas prezidenta divas dienas Latvijā

Vakar, 7. aprīlī, Latvijā divu dienu valstsvizītē ieradās Uzbekistānas Republikas prezidents Islams Karimovs

UZB3.PNG (102452 bytes)
Tatjana Karimova, Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tūlīt pēc svinīgās sagaidīšanas ceremonijas Rīgas pilī notika abu valstu prezidentu un delegāciju sarunas, tika arī parakstīti četri starpvalstu dokumenti.
Pēcpusdienā I.Karimovs nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa. Vakarā Melngalvju namā notika Latvijas Valsts prezidentes un Imanta Freiberga kunga rīkotas vakariņas par godu Uzbekistānas prezidentam un Karimovas kundzei.
Šodien, vizītes otrajā un reizē noslēguma dienā, Islams Karimovs tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, Ministru prezidentu Induli Emsi un Rīgas domes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru, kā arī piedalīsies pieminekļa (Uzbekistānas dāvinājums) atklāšanā izcilajam astronomam Mirzo Ulugbekam Rīgā, Kronvalda parkā.

Protokols par Latvijas un Uzbekistānas diplomātisko attiecību nodibināšanu parakstīts 1992.gada 3.novembrī. 1992.gadā Latvija atklāja savu vēstniecību Taškentā. Uzbekistāna savu vēstniecību Rīgā atklāja 1996.gada 12.jūnijā. 1995.gada jūnijā Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs jau bija vizītē Latvijā. Savukārt Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis vizītē Uzbekistānā bija 1996.gadā no 22. līdz 25.maijam.
1998.gadā izveidota un pastāvīgi darbojas Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību komisija, kuras kompetencē ir speciālistu līmenī izskatīt un dot risinājumus valstu divpusējās attiecībās aktuāliem jautājumiem. Līdz šim ir notikušas trīs sēdes, nākamā paredzēta Taškentā.

Labs attīstības potenciāls ir Latvijas un Uzbekistānas ekonomiskajai sadarbībai. Latvijas puse uzskata, ka abu valstu ģeogrāfiskais izvietojums un saimnieciskais potenciāls īpašu uzmanību ļauj pievērst ekonomiskās sadarbības paplašināšanai. Ņemot vērā abu valstu ekonomiskās prioritātes, Latvija un Uzbekistāna nav ekonomiskie konkurenti pasaules tirgū. Latvija ir īpaši ieinteresēta veicināt mūsu transporta infrastruktūras izmantošanu Uzbekistānas preču apstrādei un transportēšanai. Ārējās tirdzniecības apgrozījums starp Latviju un Uzbekistānu 2002.gadā bija 6,36 miljoni ASV dolāru. Mūsu tirdzniecības bilance ir pozitīva: Latvijas eksporta apjoms uz Uzbekistānu 2002.gadā bija 4,12 miljoni ASV dolāru, bet imports no Uzbekistānas – 2,24 miljoni ASV dolāru. Galvenās importa preces no Uzbekistānas ir tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi (93,9 procenti no kopējā importa apjoma), ķīmiskās rūpniecības un sakaru nozares produkcija (3,8 procenti). Latvijā ir reģistrēti divdesmit seši Uzbekistānas un Latvijas kopuzņēmumi. Uzbekistāna ieņem 45.vietu starp ārvalstu investīcijām Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā.

Pēc Latvijas Ārlietu ministrijas informācijas

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!