• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot akreditācijas vēstuli no Turcijas vēstnieces Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2004., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.04.2004., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot akreditācijas vēstuli no Turcijas vēstnieces Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 6.aprīlī, Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Turcijas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijā Sanivaras Kizildeli (?anivar Kizildeli). Valsts prezidente sarunas sākumā atzīmēja, ka Latvijas un Turcijas kopīgajā vēsturē ir atšķirta jauna lappuse, un pateicās vēstniecei par Turcijas atbalstu Latvijas ceļā uz NATO. Prezidente stāstīja vēstniecei par Latvijas cilvēku saviļņojumu 2.aprīlī, kad Latvijas suverenitāte beidzot saņēma drošības garantijas NATO ietvaros. Vēstniece apsveica Valsts prezidenti saistībā ar Latvijas pievienošanos NATO un pauda apņēmību sadarboties turpmāk NATO ietvaros. Abas puses atzina, ka Latvijas un Turcijas attiecības ir labas, ir notikušas vizītes augstākajā līmenī, prezidents Guntis Ulmanis ir apmeklējis Turciju un Turcijas prezidents Ahmets Nedždets Sezers pagājušgad valstsvizītē apmeklēja Latviju.
Valsts prezidente šovasar piedalīsies NATO sammitā Stambulā. V.Vīķe–Freiberga atzīmēja, ka 2006.gadā Latvija cer rīkot NATO galotņu sanāksmi Rīgā.
Vēstniece informēja prezidenti par Turcijas centieniem tuvināties ES un par darbu, kas līdz šim veikts, lai panāktu uzaicinājumu sākt iestāšanās sarunas. Prezidente dalījās pieredzē par situāciju Latvijā īsi pirms referenduma par valsts pievienošanos ES.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!