• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attiecībām ar Krieviju pēc NATO paplašināšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2004., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Valsts domes vicespīkera izteikumiem

Vēl šajā numurā

01.04.2004., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par attiecībām ar Krieviju pēc NATO paplašināšanās

Vakar, 31.martā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Krievijas vēstnieku Igoru Studeņņikovu, kurš vēlējās pārrunāt 2.aprīlī gaidāmo NATO un Krievijas padomes sēdi.
Sarunas sākumā Māris Riekstiņš atzīmēja, ka Latvijai nav izprotama Krievijas politiķu saceltā histērija par Baltijas valstu pievienošanos NATO un sākto gaisa telpas kontroli. Valsts sekretārs norādīja, ka Baltijas valstu gaisa telpa, sākot ar 29.martu, iekļaujas kopējā NATO gaisa telpā, tādēļ NATO valstis uzņēmušās veikt tās kontroli.
Krievijas vēstnieks savukārt atzīmēja, ka Krievijas oficiālā nostāja ir mierīga, bet negatīva un oficiālā Maskava nepārspīlē notikušās NATO paplašināšanās nozīmi.
Atsaucoties uz gaidāmo NATO un Krievijas padomes sanāksmi, I.Studeņņikovs lūdza Latvijas atbalstu kopēja NATO un Krievijas paziņojuma pieņemšanai 2.aprīļa sanāksmē. Paziņojumā eventuāli vēlreiz tiktu minēta jauno NATO dalībvalstu apņemšanās pievienoties Līgumam par parasto bruņojumu Eiropā, kā arī apņemšanās ievērot līguma principus līdz līguma spēkā stāšanās brīdim.
Valsts sekretārs M.Riekstiņš norādīja, ka Latvija vairākas reizes publiski paudusi savu pozīciju sakarā ar Līgumu par parasto bruņojumu Eiropā, tajā skaitā Ministru prezidents Indulis Emsis vizītē Vašingtonā paudis Latvijas nostāju šajā jautājumā. Adoptētais līgums

nav stājies spēkā tāpēc, ka Krievija nav pildījusi savas saistības. Tikai līguma stāšanās spēkā pavērs iespējas jaunām valstīm pievienoties minētajam līgumam.
M.Riekstiņš izteica cerību uz turpmāko konstruktīvu sadarbību NATO un Krievijas padomē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!