• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 25. marta stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2004., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par attiecībām ar Krieviju pēc NATO paplašināšanās

Vēl šajā numurā

01.04.2004., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

2004. gada 25. marta stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, sākam 25.marta Saeimas sēdi!
Pirms izskatām tālāk Saeimas sēdes darba kārtību, Saeimas Prezidijs ir saņēmis Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas atgriezto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības””. Likums tiek nodots Juridiskajai komisijai, un lūdzu Juridiskajai komisijai noteikt priekšlikumu iesniegšanas laiku!
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Marekam Segliņam!
M.Segliņš (TP).
8.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 8.aprīlis. Paldies.
Turpinām izskatīt darba kārtību.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Detektīvdarbības likumā”. Otrais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – Linda Mūrniece. Vai Dzintars Ābiķis ir pieteicies runāt par procedūru?

Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Dzintaram Ābiķim!
Dz.Ābiķis (TP).
Cienījamie kolēģi! Šodien ir 25.marts – diena, kad desmitiem tūkstošu nevainīgu cilvēku tika 1949.gadā izsūtīti uz Sibīriju un daudzi aizgāja bojā. Es aicinu godināt bojāgājušos un visus cietušos ar piemiņas brīdi! (Klusuma brīdis.)
Sēdes vadītāja.
Paldies.
Turpinām darba kārtības izskatīšanu. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Detektīvdarbības likumā”. Otrais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāte Linda Mūrniece.
L.Mūrniece (JL).
Cienījamie kolēģi! Grozījumiem Detektīvdarbības likumā otrajam lasījumam saņemti seši priekšlikumi.
1. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisija atbalsta.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
L.Mūrniece.
2. – Saeimas deputāta Agešina priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Valērijs Agešins.
V.Agešins (TSP).
Cienījamie kolēģi! Latvija daudzām starptautiskajām organizācijām daudzkārt ir apgalvojusi, ka nepilsoņi ir Latvijas valsts piederīgie, kuriem ir vienādas sociālās un ekonomiskās tiesības ar pilsoņiem. Atšķirība pastāvot tikai politiskajās tiesībās. Tas nozīmē, ka pēc sava statusa Latvijas nepilsoņi tuvāki pilsoņiem nekā bezvalstniekiem. Līdz ar to mēs piedāvājam papildināt likumprojekta 1.pantu aiz vārdiem “Eiropas Savienības dalībvalsts pilsonis” ar vārdiem “vai Latvijas Republikas nepilsonis”. Proti, ka licenci ir tiesīga saņemt

detektīvsabiedrība, kurā tās vadītājs un persona, kas saņem amata pārvaldes institūcijas, ir Eiropas Savienības dalībvalstu pilsonis vai Latvijas Republikas nepilsonis.
Lūdzu atbalstīt 2.priekšlikumu. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Vladimirs Buzajevs.
V.Buzejvs (PCTVL).
Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Uzstājoties ar atbalstu deputāta Valērija Agešina priekšlikumam, es uzreiz pateikšu, ka neizvēlēšos pieklājīgus izteicienus.
Jo šis ir tas gadījums, kad kā slavenā krievu barda Vladimira Visocka dziesmā, “Možno daže kriķ s tribuni matom, razdavaķ podarki” – Var pat no tribīnes lamāties trīsstāvīgiem vārdiem, sniegt dāvanas pa labi un pa kreisi.
Patiesi. Esošā likuma redakcijā nepilsoņi ir pielīdzināti personām, kuras vai nu sodītas par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, vai viņām ir konstatēta psihiska slimība vai atkarība no alkohola.
Būtu jau labi, ja jauno deputātu paaudze no dažādām partijām ar daiļskanīgiem nosaukumiem kļūtu kaut vai nedaudz gudrāka un izlabotu savu priekšteču bezkaunīgo rīcību. Kur nu! Nost ar ilūzijām! Jau ir pieņemts atbildīgās komisijas verdikts – noraidīt.
Vēl vairāk. Ministru kabinets iesniedza priekšlikumu dot priekšroku nevis aptuveni 500 000 godīgajiem nodokļu maksātājiem, bet gan dažiem simtiem nejauši šurp iebraukušajiem Eiropas pilsoņiem. Bet Mūrnieces kundze atcerējās arī par Norvēģijas un Lihtenšteinas pilsoņiem, par kuriem bija piemirsis mūsu dārgais mācītājs.
Dāmas un kungi! Vai jūs tiešām esat pārliecināti, ka, dodot priekšroku ES un EBTA pilsoņiem, bet nevis pašu pavalstniekiem, jūs izpildāt ES direktīvas? Drīzāk tā ir cilts domāšanas palieka, kuru demonstrēja etniskā grupa, kas atradās nācijas tapšanas agrīnajā stadijā.
Cenšoties iztapt saviem jaunajiem saimniekiem, mūsu aprobežotie likumdevēji pat nolēma nokaut svēto govi. Noņēma nejēdzīgo kvalifikācijas prasību attiecībā uz detektīviem. Valsts valodas prasmi. Ticiet man, šāda nekonsekventa dāvana krievvalodīgās kopienas pusei, kurai teorētiski ir politiskās tiesības, mums nav vajadzīga. Interesanti, ka savos centienos diskriminēt nepilsoņus un nepareizo valstu pilsoņus likumdevējam kā meitenēm pēc izsaukuma – viņiem izdevās pielīdzināt noziedzniekiem un alkoholiķiem savus patiesos saimniekus – ASV pilsoņus.
Padomājiet kaut vai par to, jo gadījās, ka šeit jaunās valdības apstiprināšanas laikā viens no aizokeāna onkuļu dibena laizītājiem publiski izteicās no tribīnes, ka nevar taču balsot par Emša kungu, jo šis, sastādot valdību, nav konsultējies amerikāņu vēstniecībā.
Rezumējot sākotnējā likuma teksta analīzi, kuram deputāts Agešins cenšas piešķirt veidolu, kas atbilstu vispārpieņemtajām pieklājības normām, gribētos atgādināt klātesošajiem Krimināllikuma 78.panta 1.daļu. Par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionāla vai rasu naida, vai nesaticības izraisīšanu, kā arī par apzinātu personas ekonomisko, politisko vai sociālo tiesību tiešu vai netiešu ierobežošanu, vai tiešu vai netiešu priekšrocību radīšanu personai atkarībā no tās rases vai nacionālās piederības, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 3 gadiem.
Acīmredzami, ka šis Krimināllikuma pants ir tieši paredzēts tiem, kuri grasās balsot pret Agešina kunga piedāvājumu.

Sēdes vadītāja.
Debates slēdzu.
Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?
Lūdzu deputātus balsot par 2. – deputāta Agešina priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 18, pret – 65, neviens neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.
L.Mūrniece.
3. – deputāta Agešina priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
L.Mūrniece.
4. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
L.Mūrniece.
5. – deputāta Agešina priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
L.Mūrniece.
6. – deputāta Agešina priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
L.Mūrniece.
Vairāk priekšlikumu nav. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 9, neviens neatturas. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts. Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
L.Mūrniece.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 30.marts.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 30.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”. Otrais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāte Linda Mūrniece.
L.Mūrniece (JL).
Likumprojektam “Grozījums Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” priekšlikumi saņemti nav. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
L.Mūrniece.
30.marts.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 30.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Līgumu par izmēģinājumu vietu Kioto mehānismu izmantošanai Baltijas jūras reģiona enerģētikas projektos”. Pirmais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Igors Solovjovs.
I.Solovjovs (LSP).

Cienījamie kolēģi! Izskatīsim šodien dokumentu nr.2230 – likumprojektu “Par Līgumu par izmēģinājumu vietu Kioto mehānismu izmantošanai Baltijas jūras reģiona enerģētikas projektos”. Ārlietu komisija ierosina pirmajā lasījumā likumprojektu pieņemt un arī ierosina atzīt par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
I.Solovjovs.
Un izskatīt uzreiz otrajā, galīgajā, lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Tad vai deputātiem ir iebildumi, ka likumprojekts tiek izskatīts otrajā, galīgajā, lasījumā? Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – nav, atturas – 1. Likums “Par Līgumu par izmēģinājumu vietu Kioto mehānismu izmantošanai Baltijas jūras reģiona enerģētikas projektos” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Bulgārijas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību”. Pirmais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāte Sarmīte Ķikuste.
S.Ķikuste (JL).
Godātā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Ārlietu komisija savā sēdē izskatīja minēto likumprojektu. Likums “Par Latvijas Republikas valdības un Bulgārijas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo aizsardzību” nepieciešams, lai izpildītu 1994.gada 13.janvāra likuma “Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem” prasības attiecībā uz starptautisko līgumu spēkā stāšanos. Līgums veidots uz līgumtiesisko pamatu ar investīcijām saistītajos jautājumos starp Latvijas Republiku un Bulgārijas Republiku.
Lūdzu kolēģus atbalstīt minētā likumprojekta apstiprināšanu pirmajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
S.Ķikuste.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 31.marts.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 31.marts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts proves uzraudzību””. Pirmais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Gundars Bērziņš.

G.Bērziņš (TP).
Skatām likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts proves uzraudzību””. Dokumenta nr.686. Dokuments nepieciešams saistībā ar iestāšanos Eiropas Savienībā, tāpēc komisija lūdz likumprojektu atzīt par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
G.Bērziņš.
Likumprojekts nosaka vairākus tehniskus grozījumus, kas Valsts proves uzraudzības sistēmu harmonizē ar Eiropas Savienības prasībām. Tāpēc aicinu atbalstīt to arī pirmajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!
G.Bērziņš.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 26.marts. Izskatīšanas datums – 1.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 26.marts. Izskatīšanas laiks – 1.aprīlis. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par atbilstības novērtēšanu””. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Krišjānis Peters.
K.Peters (LPP).
Godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Tātad strādāsim ar dokumentu (reģistrācijas nr.685). – likumprojekta “Grozījumi likumā “Par atbilstības novērtēšanu””. Tātad dokuments saņemts no Ministru kabineta. Tautsaimniecības komisija ir iepazinusies, un tātad šis likums ir viens no likumiem, kurš ir paketē par Latvijas likumdošanas saskaņošanu ar Eiropas Savienības normām. Un Tautsaimniecības komisija ierosina atzīt minēto likumprojektu par steidzamu un pieņemt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!
K.Peters.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 29.marts pulksten 10.00 no rīta. Un izskatīšana sēdē – 1.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam 29.marts pulksten 10.00 no rīta, un izskatīšanas laiks – šā gada 1.aprīļa plenārsēdē.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par atbildību par preces un pakalpojuma trūkumiem””. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Krišjānis Peters.

K.Peters (LPP).
Tātad dokumenta reģistrācijas numurs 679, analoga tātad saskaņošana ar Eiropas Savienības normām. Tautsaimniecības komisija arī ir iepazinusies un tāpat aicina atzīt likumprojektu “Par atbildību par preces un pakalpojuma trūkumiem” par steidzamu un pieņemt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
K.Peters.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 29.marts. Izskatīšana plenārsēdē – 7.aprīlī.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 29.marts. Izskatīšana – 7.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Komercdarbības atbalsta kontroles likumā”.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.
Dz.Jaundžeikars (LPP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Šis likumprojekts... tātad numurs 2193, saņemts Tautsaimniecības komisijā no Ministru kabineta. Tātad šis arī ir likumprojekts, kas ir paketē, kas ir jāpieņem līdz 1.maijam un ir steidzams.
Tautsaimniecības komisija šo likumprojektu ir izskatījusi un lūdz piešķirt steidzamību.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – 2. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Dz.Jaundžeikars.
Un arī komisija lūdz pieņemt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
Dz.Jaundžeikars.
Tātad ierosinājums ir – priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 29.marts pulksten 10.00 rītā.
Sēdes vadītāja.
Uz izskatīšanas laiks?
Dz.Jaundžeikars.
Izskatīšanas laiks – 1.marts.
Sēdes vadītāja.
... Aprīlis.
Dz.Jaundžeikars.
1.aprīlis.

Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 29.marts pulksten 10.00 no rīta, un izskatīšanas laiks – 1.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Preču un pakalpojumu drošuma likums”. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Krišjānis Peters.
K.Peters (LPP).
Godātie kolēģi, strādājam ar dokumentu ar reģistrācijas numuru 707. Tātad grozījumi likumā “Preču un pakalpojumu drošuma likums”, arī saskaņošana ar Eiropas Savienību, un likuma mērķis ir panākt drošu cilvēka dzīvībai un veselībai, un personas mantai, kā arī videi nekaitīgu preču ražošanu, laišanu apgrozībā un pakalpojumu sniegšanu.
Komisija ir iepazinusies un aicina atzīt minēto likumprojektu par steidzamu un pieņemt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot ar likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
K.Peters.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 29.marts, izskatīšana plenārsēdē 7.aprīlī.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 29.marts, izskatīšana – 7.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Pāvela Maksimova atsaukšanu no Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Pāvela Maksimova ievēlēšanu Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 57, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Trešais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Godājamie kolēģi! Strādājam ar dokumentu nr.2246. Trešais lasījums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”.
Saņemti 7 priekšlikumi, kurus ir izskatījusi Juridiskā komisija.
1.priekšlikums – atbalstīts daļēji.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
2.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
3.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
4.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Pret 4.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
5.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav... (Starpsauciens: “Balsot!”) Deputāti lūdz balsojumu par 5.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – 4, atturas – 11. Priekšlikums ir atbalstīts.
M.Segliņš.
6.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstījusi. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu par 6.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 68, pret – 6, atturas – 12. Priekšlikums ir atbalstīts.
M.Segliņš.
7.priekšlikums. Juridiskā komisija atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Pret 7.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums likumā “Par Eiropas Padomes līgumu par Pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) nodibināšanu””. Trešais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Aigars Pētersons.
A.Pētersons (JL).
Priekšsēdētājas kundze! Cienījamie kolēģi! Ārlietu komisija savā sēdē izskatīja minēto likumprojektu. Dokumenta nr. 2263. Trešajam lasījumam priekšlikumi nav iesniegti. Lūdzu deputātus apstiprināt minēto likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likums “Grozījums likumā “Par Eiropas Padomes līgumu par Pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) nodibināšanu” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par prakses ārstiem””. Trešais lasījums.
Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Silva Bendrāte.
S.Bendrāte (JL).
Dokuments ar reģistrācijas numuru 493 – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par prakses ārstiem””. Trešais lasījums. Esam saņēmuši Sociālo un darba lietu komisijā tikai vienu priekšlikumu.
Tas ir veselības ministres Ingrīdas Circenes priekšlikums, kuru komisija arī atbalstīja precizētā redakcijā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
S.Bendrāte.
Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu trešajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi likumā “Par prakses ārstiem”” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Ārstniecības likumā”. Trešais lasījums.
Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Jevgenija Stalidzāne.
J.Stalidzāne (LPP).
Cienījamie kolēģi! Cienījamais Prezidij! Strādāsim ar dokumentu nr.2343. Likumprojektam “Grozījumi Ārstniecības likumā” uz trešo lasījumu priekšlikumi nav iesniegti. Lūdzu Saeimu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi Ārstniecības likumā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Grozījumu protokolu līgumam par Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas parlamentu un valdību sadarbību”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāte Silva Golde.
S.Golde (TP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.2261 – likumprojekts “Par Grozījumu protokolu līgumam par Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas parlamentu un valdību sadarbību”. Izskatīsim otrajā lasījumā.
Grozījumi šajā līgumā piedāvā uzlabot sadarbību starp Baltijas asambleju un Baltijas Ministru padomi. Un tie atspoguļo izmaiņas attiecīgajās sadarbības institūcijās un definē Baltijas asamblejas un Baltijas Ministru padomes kopējās tikšanās, kas līdz šim netika iekļautas šajā līgumā.
Lūdzu atbalstīt likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likums “Par Grozījumu protokolu līgumam par Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas parlamentu un valdību sadarbību” pieņemts.
S.Golde.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSŽD) nolikumu”. Otrais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāte Sarmīte Ķikuste.
S.Ķikuste (JL).
Godātā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Ārlietu komisija savā sēdē izskatīja likumprojektu “Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSŽD) nolikumu”. Likumprojekts apstiprina OSŽD nolikumu jaunā redakcijā. Otrajam, galīgajam, lasījumam priekšlikumi nav saņemti, tāpēc lūdzu deputātus atbalstīt likumprojekta apstiprināšanu otrajā, galīgajā, lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likums “Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSŽD) nolikumu” pieņemts.
Vai deputāts Ainars Latkovskis vēlas runāt par procedūru? Nevēlas.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Godājamie kolēģi! Juridiskā komisija šā gada 16.marta sēdē ir izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Šie grozījumi ļaus diferencēt administratīvā soda apmēru par koku un apaļo kokmateriālu uzskaites kārtības neievērošanu atkarībā no pārkāpuma rakstura fiziskajām un juridiskajām personām.
Lūdzu balsot “par”!
Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
M.Segliņš.
8.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 8.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu (reģistra nr.671). Projektā tiek paredzēta atbildība par piesārņojošas darbības veikšanu bez nepieciešamās siltumnīcefekta gāzes emisijas atļaujas.
Lūdzu pieņemt!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
M.Segliņš.
8.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 8.aprīlis. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par mērījumu vienotību””. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Fjodorovs.
S.Fjodorovs (LSP).
Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu (reģistrācijas nr.681). Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja likumprojektu pirmajā lasījumā, un dokumenta būtība: Valsts kanceleja un Ekonomikas ministrija ir izvērtējušas Latvijas Nacionālā metroloģijas centra funkcijas un uzdevumus un uzskata, ka Metroloģijas centra vēlamais juridiskais statuss būtu kapitālsabiedrība. Saskaņā ar paredzamo bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Metroloģijas centrs” pārveidošanu tiesību aktu projekts paredz grozīt likumā “Par mērījumu vienotību” noteikto šīs valsts pārvaldes iestādes statusu, nosakot, ka Metroloģijas centrs ir valsts kapitālsabiedrība. Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību.
Tiesību aktu projekts paredz arī grozījumus likuma “Par mērījumu vienotību” 14. panta trešajā daļā, kas nosaka Metroloģijas centra galvenos uzdevumus. Grozījums nepieciešams, lai saskaņotu Metroloģijas centra funkcijas un uzdevumus ar Komerclikuma prasībām.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 17.martā izskatīja likumprojektu “Grozījumi likumā “Par mērījumu vienotību”” un atbalstīja pirmajā lasījumā, ierosina atbalstīt arī Saeimā minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par mērījumu vienotību”” pieņemts pirmajā lasījumā.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.
S.Fjodorovs.
Komisijas vārdā priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 8.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 8.aprīlis.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Militārā dienesta likumā”. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāte Linda Mūrniece.
L.Mūrniece (JL).
Cienījamie kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisija izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Militārā dienesta likumā” un lūdz to pieņemt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – 5, atturas – 5. Likumprojekts “Grozījumi Militārā dienesta likumā” pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

L.Mūrniece.
5.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 5.aprīlis.
Cienījamie kolēģi, pirms mēs tālāk izskatām Saeimas sēdes darba kārtību, ir saņemts piecu deputātu – Dalbiņa, Mūrnieces, Gulbja, Rugātes un citu deputātu – lūgums: saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 49.pantu izsludināt Saeimas sēdē pārtraukumu uz 15 minūtēm. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Pārtraukums 15 minūtes.
Tiekamies plenārsēžu zālē pulksten 10.00.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamie Aizsardzības un iekšlietu komisijas locekļi! Lūdzu sapulcēties Sarkanajā zālē uz komisijas sēdi. Mums ir jāizskata divi priekšlikumi Nacionālo bruņoto spēku likumprojektā.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Pēterim Kalniņam. Nē?
Vārds paziņojumam deputātam Staņislavam Šķesteram.
S.Šķesters (ZZS).
Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas locekļi uz sēdi, tūlīt lūdzu!
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Artim Pabrikam.
A.Pabriks (TP).
Ārlietu komisija, pusvienpadsmitos lūdzu komisijas zālē uz tikšanos. Pusvienpadsmitos! Paldies.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.

Tātad nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Papildu protokolu Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības 1995.gada 13.janvāra līgumam par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību un Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līguma par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību iztulkojošiem paziņojumiem” .
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Igors Solovjovs.

I.Solovjovs (LSP).
Tātad cienījamā priekšsēdētāja jau izlasīja šito lielo nosaukumu. Ārlietu komisija izskatīja šo likumprojektu un ierosina izskatīt pirmajā lasījumā un atzīt par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
I.Solovjovs.
31.marts.
Sēdes vadītāja.
31.marts. Un izskatīšanas laiks?

I.Solovjovs.
Nē, 31. – izskatīšana.
Sēdes vadītāja.
Un priekšlikumu iesniegšanas termiņš?
I.Solovjovs.
26.marts.
Sēdes vadītāja.
Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 26.marts, izskatīšana – 31.marta... Tātad 1.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Konvenciju par cīņu pret korupciju, kurā iesaistītas Eiropas Kopienas amatpersonas vai Eiropas Savienības dalībvalstu amatpersonas, kas izstrādāta, pamatojoties uz Līguma par Eiropas Savienību K.3 panta 2.punkta “C” apakšpunktu”. Pirmais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāte Sarmīte Ķikuste.
S.Ķikuste (JL).
Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Minētais likumprojekts tika izskatīts Ārlietu komisijas sēdē.
Ar likumprojektu tiek pieņemta un apstiprināta konvencija, kuras mērķis ir nodrošināt Eiropas Savienības dalībvalstu normatīvo aktu harmonizēšanu korupcijas apkarošanas jomā, kā arī veicināt sadarbību starp dalībvalstīm korupcijas apkarošanā.
Tāpēc lūdzu kolēģus atbalstīt minētā likumprojekta apstiprināšanu pirmajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
S.Ķikuste.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 31.marts.
Sēdes vadītāja.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 31.marts. Citu priekšlikumu nav. Paldies.
Pirms tālāk izskatām Saeimas sēdes darba kārtību, ir saņemts desmit deputātu – Kastēna, Simsona, Jaundžeikara, Stalidzānes, Feldmanes un citu – lūgums izmainīt 25.marta sēdes darba kārtību un iekļaut lēmuma projektu “Par deputātes Ineses Šleseres apstiprināšanu par Eiropas Parlamenta novērotāju”. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav.
Ir saņemts desmit Saeimas deputātu – Kastēna, Simsona, Jaundžeikara, Stalidzānes, Feldmanes un citu – lūgums izmainīt 25.marta sēdes darba kārtību un iekļaut lēmuma projektu “Par deputāta Oskara Kastēna ievēlēšanu Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.
Ir saņemts desmit deputātu – Kastēna, Simsona, Jaundžeikara, Stalidzānes, Feldmanes un citu – iesniegumus ar lūgumu izmainīt 25.marta sēdes darba kārtību un iekļaut lēmuma projektu “Par deputātes Intas Feldmanes ievēlēšanu Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.
Ir saņemts Ministru prezidenta lūgums – izmainīt 25.marta sēdes darba kārtību un iekļaut lēmuma projektu “Par uzticības izteikšanu veselības ministram Rinaldam Muciņam”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtībā iekļauts. Paldies.
Turpinām izskatīt darba kārtību. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Elektronisko dokumentu likumā”. Otrais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.2266. Uz otro lasījumu Juridiskā komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu par šo likumprojektu.
Lūdzu pieņemt otrajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
M.Segliņš.
15.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 15.aprīlis. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas valsts karogu””. Otrais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.2269. Juridiskā komisija pirms otrā lasījuma ir saņēmusi 2 deputāta Kristovska priekšlikumus.
1.priekšlikums Juridiskajā komisijā ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret 1.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
2.priekšlikums Juridiskajā komisijā ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret 2.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
Lūdzu pieņemt grozījumus likumā otrajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas valsts karogu”” otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
M.Segliņš.
15.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 15.aprīlis. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā”. Otrais lasījums.
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Pēteris Ontužāns.
P.Ontužāns (JL).
Cienījamā priekšsēdētāja! Kolēģi! Dokumenta reģistrācijas numurs 569 – likumprojekts “Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā”.
Atbildīgā komisija otrajam lasījumam saņēmusi 20 priekšlikumus.
1.priekšlikums daļēji atbalstīts un iekļauts 2. – Juridiskā biroja priekšlikumā. Komisija atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.

Pret 1. un 2.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
4.priekšlikums – komisija atbalsta.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
5. – Tautas saskaņas partijas frakcijas priekšlikums. Komisija neatbalsta.
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Deputāts Valērijs Agešins.
V.Agešins (TSP).
Cienījamie kolēģi! Mūsu valsts bēdīgā pieredze cilvēktiesību jomā un dažu ierēdņu patvaļa liecina par to, ka mūsu priekšlikums ir ārkārtīgi svarīgs vairākiem Latvijas iedzīvotājiem. Priekšlikums saistīts ar cilvēka vēlmi saglabāt savu nacionālo identitāti. Mēs piedāvājam 5.panta piekto daļu izteikt šādā redakcijā: “Pēc pases turētāja vēlēšanās šā panta pirmās daļas 1.punkta “a” un “b” apakšpunktā minēto ziņu vietā pasē ieraksta personas vai personas dzimtas uzvārda vēsturisko formu vai personas vārda vai uzvārda citas valodas oriģinālformu latīņu alfabētiskajā transliterācijā.”
Piemēram, tāda prasība eksistē Lietuvā, un tas ir atļauts, eksistē tāda prakse, ka pasē ieraksta, piemēram, Ivan Ivanov – nevis savādāk. Un, piemēram, Baltijas asamblejas Lietuvas delegācijas pārstāvji uzskata, ka Lietuvā tas bija solis integrācijas virzienā, solis uz priekšu demokrātijas attīstības virzienā.
Lūdzu atbalstīt mūsu priekšlikumu! Paldies.
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?
P.Ontužāns.
Redakcija atbilst Satversmes tiesas spriedumam. Tā ka komisija neatbalstīja.

Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par 5. – Tautas saskaņas partijas frakcijas priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 61, atturas – 4. Priekšlikums nav atbalstīts.
P.Ontužāns.
6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
12. – Tautas saskaņas partijas frakcijas priekšlikums. Komisija nav atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
13. priekšlikums – atbalstīja komisija.

Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
15. priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.
Pret 15.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
16. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
17. priekšlikums – daļēji atbalstīts un iekļauts 18. – Juridiskā biroja priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 17. un 18.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
19. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
P.Ontužāns.
20. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts “Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā” otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
P.Ontužāns.
Priekšlikumu iesniegšanas laiks trešajam lasījumam – 29.marts.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 29.marts. Paldies!
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Aleksandram Golubovam – par procedūru.

A.Golubovs (LSP).
Tā kā šis likums iet parastajā kārtībā, mēs nevaram noteikt mazāk par piecām dienām. Un līdz 29.martam ir četras dienas.
Sēdes vadītāja.
Jums ir taisnība, Golubova kungs! Lūdzu deputātu Pēteri Ontužānu noteikt citu priekšlikumu iesniegšanas laiku!
Lūdzu ieslēgt mikrofonu Pēterim Ontužānam!
P.Ontužāns.
30.aprīlis... marts.
Sēdes vadītāja.
30.marts – priekšlikumu iesniegšanas termiņš. Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 30.marts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Kredītiestāžu likumā”. Otrais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Ainars Latkovskis.
A.Latkovskis (JL).
Kolēģi, strādājam ar dokumentu nr.2330. Komisija saņēma četrus priekšlikumus.
1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Iestrādāts komisijas priekšlikumā nr.2.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Latkovskis.
3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Iestrādāts komisijas priekšlikumā nr.4.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Latkovskis.
Paldies!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts “Grozījums Kredītiestāžu likumā” otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.
A.Latkovskis.
30.marts.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 30.marts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā”. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).

Godājamie kolēģi! Grozījumi Tiesu izpildītāju likuma 37.panta trešajā daļā un 80.pantā paredz izteikt pantus jaunā redakcijā, deleģējot Ministru kabinetam izstrādāt noteikumus, kuros noteikt zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksi.
Juridiskā komisija ir atbalstījusi šo likumprojektu, lūdzu pieņemt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Deputāts Anatolijs Mackevičs. Deputāts Anatolijs Mackevičs nevēlas debatēt. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.
M.Segliņš.
8.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 8.aprīlis. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Robežsardzes likumā”. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāte Linda Mūrniece. (No zāles deputāts A.Golubovs: “Par procedūru!”)
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Aleksandram Golubovam.
A.Golubovs (LSP).
Sakarā ar to, ka uz otro lasījumu komisija gatavo tabulu, man uz galda tabulas nav, es nevaru piedalīties izskatīšanā.
Sēdes vadītāja.
Cienījamais kolēģi, likumprojekts “Grozījumi Robežsardzes likumā” ir pirmajā lasījumā.
Lūdzu Lindu Mūrnieci ziņot par likumprojektu “Grozījumi Robežsardzes likumā”.
L.Mūrniece (JL).
Likumprojekts “Grozījumi Robežsardzes likumā”, reģistrācijas numurs 701, pirmais lasījums. Likumprojektā ietvertie grozījumi

saskaņo likumā lietotos terminus ar Komerclikumu un Imigrācijas likumu.
Aizsardzības un iekšlietu komisija 23.marta sēdē apsprieda likumprojektu pirmajam lasījumam un nolēma to konceptuāli atbalstīt, kā arī lūgt Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 6, atturas – 11. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 14. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
L.Mūrniece.
5.aprīlis, un izskatīšana 22.aprīlī.
Sēdes vadītāja.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 5.aprīlis, izskatīšana – 22.aprīļa sēdē.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Autortiesību likumā”.
Golubova kungs.... Pirmais lasījums. Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).

Juridiskā komisija izskatīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Autortiesību likumā” un nolēma atbalstīt minētā likumprojekta virzīšanu izskatīšanai Saeimas sēdē, un aicinātu atbalstīt.
Juridiskā komisija lūdz atzīt minēto likumprojektu par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 12. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – nav, atturas – 11. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
M.Segliņš.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 8.aprīlis, izskatīšana – 22.aprīlī.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas laiks otrajam lasījumam – 8.aprīlis, izskatīšana – 22.aprīļa sēdē. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Pirms turpinām tālāk sēdi, ir saņemts desmit deputātu – Pietkeviča, Lagzdiņa, Šņepstes, Reira, Goldes un citu deputātu – iesniegums turpināt šā gada 25.marta plenārsēdi bez pārtraukuma līdz visu jautājumu izskatīšanai.
Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Turpinām sēdes darba kārtības izskatīšanu.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Komerclikumā”. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Juridiskā komisija, izskatījusi Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Komerclikumā”, to ir atbalstījusi pirmajā lasījumā un lūdz noteikt šo likumprojektu par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 10. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 9. Likumprojekts “Grozījumi Komerclikumā” pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
M.Segliņš.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņu iesaku 8.aprīli un izskatīšanu – 22.aprīlī.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš 8.aprīlis, izskatīšanas laiks – 22.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par likumu vai atsevišķu to normu spēkā esību saistībā ar Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai”. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Juridiskā komisija izskatīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par likumu vai atsevišķu to normu spēkā esību saistībā ar Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai”.

Juridiskā komisija ir atbalstījusi šo likumprojektu un lūdz atzīt minēto likumprojektu par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret– nav, atturas – 4. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
M.Segliņš.
8.aprīlis un 22.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 8.aprīlis, izskatīšanas laiks – 22.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Apsardzes darbības likumā”. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāte Linda Mūrniece.
L.Mūrniece (JL).
Grozījumi Apsardzes darbības likumā, reģistrācijas nr.698. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisija, izskatījusi likumprojektu, nolēma to atbalstīt un lūgt Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 6, atturas – 5. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 11. Likumprojekts “Grozījumi Apsardzes darbības likumā” pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!
L.Mūrniece.
5.aprīlis, un izskatīšana – 22. aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Tad citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 5.aprīlis, izskatīšana 22.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Ieroču aprites likumā”. Pirmais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāte Linda Mūrniece.
L.Mūrniece (JL).
Aizsardzības un iekšlietu komisija, izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Ieroču aprites likumā”, nolēma to konceptuāli atbalstīt, kā arī lūgt Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 5, atturas – 9. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 68, pret – nav, atturas – 16. Likumprojekts “Grozījumi Ieroču aprites likumā” pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!
L.Mūrniece.
5.aprīlis, un izskatīšana otrajā lasījumā – 22.aprīlis.

Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 5.aprīlis, izskatīšanas laiks – 22.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Ineses Šleseres apstiprināšanu par Eiropas Parlamenta novērotāju”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 47, pret – 1, atturas – 29. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Oskara Kastēna ievēlēšanu Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 6. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Intas Feldmanes ievēlēšanu Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu!
Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par uzticības izteikšanu veselības ministram Rinaldam Muciņam”.
Atklājam debates. Deputāte Ingrīda Circene.
I.Circene (JL).
Cienījamie kolēģi! Šis izvirzītais kandidāts, protams, ir profesionāls jurists. Tā kā mēs esam arī strādājuši kopā, to es nemaz nedomāju ne apšaubīt, ne noliegt. Taču, ieņemot šādu amatu, ļoti būtiski ir orientēties ne tikai juridiskajos jautājumos, bet arī tomēr veselības aprūpes jautājumos. Un kā pierādījumu tam būtu labi arī redzēt konkrētā darbībā. Diemžēl, vadot darba grupu, kas saistās ar veselības aprūpes turpmāko attīstību un ģimenes ārstu darbību, Muciņa kungs bija šīs darba grupas vadītājs, un jūs redzējāt, kā gāja ar šo darba vadīšanu.
Es nedomāju, ka ir viegli vadīt attiecīgu veselības aprūpes nozari, nezinot daudzus šīs nozares specifiskos sīkumus. Bez tam man gribētos runāt arī par to, ka ne tikai profesionālā rīcība ir būtiska, vadot kādu nozari, bet ļoti būtiski ir arī principi, atklātums un godīgums.
Un, ņemot vērā arī visu to, kas saistās ar VOVA darbību, man gribētos pieminēt faktu par to, ka jau vairākas nedēļas ir zināmi revīzijas dati un šie dati nav nodoti atklātībā. Un tad rodas jautājums: kāda ir principialitāte, godīgums un atklātība par valsts budžeta naudu, par mūsu nodokļu maksātāju naudu, ja revīzijas akts skaidri un gaiši jau priekšziņojumā pateica, ka nav ievēroti ne grāmatvedības likumi, ne budžeta programmu izmantošanas, ne medikamentu kompensācijas sistēmas caurspīdīgums un atklātums. Un tad rodas jautājums: ja tādā veidā mēs arī turpināsim strādāt ar valsts budžeta naudu, kas ir paredzēta iedzīvotāju veselībai, tad mums ir jāpadomā arī par to, kādā veidā un kādus cilvēkus mēs šajā virzienā varam virzīt un apstiprināt.
Tā ka, lūdzu, izvērtējiet šo kandidatūru arī ne tikai no profesionalitātes, bet no godīguma un principu puses! Paldies.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Augusts Brigmanis.
A.Brigmanis (ZZS).
Godājamie kolēģi! Šodien mēs kopējā koalīcijas sēdē uzklausījām Muciņa kungu, un mums ir viedoklis, ka Muciņa kungs ir kompetents cilvēks šajā jomā, cilvēks, kas spēs šo sfēru sakārtot. Un, protams, var viņu neapskaust, jo, ieejot šajā Ministru kabineta ... šajā ministra krēslā, viņš saņem ļoti smagu mantojumu. Un es domāju, nu, lai nevienam roka neceļas akmeni mest viņa virzienā, kas paši ir šo sfēru šajā … šādā veidā noveduši.
Es esmu pārliecināts, ka Muciņa kungs ir cilvēks ar zināšanām, viņš ir jauns gados, viņam ir enerģija un degsme. Es domāju, ka viņš pratīs apvienot uz cīņu tieši veselības aizsardzības jomā strādājošos un arī būs tas cilvēks, kas iestāsies par pacientu tiesībām.
Es gribētu teikt, ka tas būs ļoti atbildīgs brīdis – jums visiem kopā nobalsot šodien par veselības ministru, jo šī sfēra ilgi nevar palikt bez ministra.
Tā ka es aicinu arī mūsu konstruktīvo opozīciju tiešām atbalstīt Muciņa kunga kandidatūru šajā amatā, un pirmajā vietā tiešām liksim valstiskās intereses, mūsu iedzīvotāju intereses un atbalstīt Muciņa kunga kandidatūru veselības ministra amatam!
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzu. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu “Par uzticības izteikšanu veselības ministram Rinaldam Muciņam”! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 53, pret – 24, atturas – 13. Es apsveicu jauno veselības ministru ar ļoti smagā amata ieņemšanu! (Aplausi.)
Cienījamie kolēģi! Turpināsim izskatīt darba kārtību.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts ... Ā! Diemžēl Prezidijam tehnisku iemeslu dēļ būtu jāizsludina 10 minūšu pārtraukums, kamēr tiek sagatavoti dokumenti likumprojektam “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā” otrajam lasījumam. Vai deputātiem ir iebildumi? Nav iebildumu. Desmit minūšu pārtraukums. Tiekamies plenārsēžu zālē pulksten 10.45.
Lūdzu vārds paziņojumam deputātam Staņislavam Šķesteram.
S.Šķesters (ZZS).
Cienījamie kolēģi! Es lūgtu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju uz sēdi, tūlīt!
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Pēterim Kalniņam.
P.Kalniņš (ZZS).
Cienījamie kolēģi! Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Einara Repšes finansiālās darbības pārbaudei sēde tūliņ Sarkanajā zālē.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.

Jāapbēdina, bet pārtraukums vēl jāturpina pusstundu, jo tehnisku iemeslu dēļ dokumenti vēl nav sagatavoti. Tātad tiekamies plenārsēžu zālē pulksten 10.20. Paldies. Piedodiet, pulksten 11.20.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, turpinām Saeimas sēdi.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā”. Otrais lasījums

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Strādājam ar dokumentu, reģistrācijas numurs 727, “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”.
Sēdes vadītāja.
Es atvainojos, “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā”.
J.Dalbiņš.
Es atvainojos. Ar dokumentu nr.727 – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežu likumā”.
Komisija uz otro lasījumu priekšlikumus nav saņēmusi. Aicinu balsot par likumu otrajā, galīgajā, lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 12, atturas – 6. Likums “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā” pieņemts.
Vai deputāts Nikolajs Kabanovs vēlas runāt par procedūru? Nē, nevēlas.
Lūdzu, nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”. Otrais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Strādājam ar likumprojektu, reģistrācijas numurs 733. Komisija otrajam lasījumam saņēmusi trīs priekšlikumus.
1.priekšlikums – iesniedzis deputāts Ģirts Valdis Kristovskis. Komisija šo priekšlikumu ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav. (Starpsauciens: “Balsot!”) Deputātiem ir iebildumi. Lūdzu balsot par deputāta Kristovska priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 32, pret – 54, atturas – 8. Priekšlikums nav atbalstīts.
J.Dalbiņš.
2.priekšlikums ir ienācis no Saeimas Juridiskā biroja. Komisija šo priekšlikumu ir noraidījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu... Atklājam debates. Ministru kabineta vārdā – aizsardzības ministrs Atis Slakteris.
A.Slakteris (aizsardzības ministrs).
Priekšsēdētājas kundze! Cienījamie kolēģi! Es aicinu atbalstīt Saeimas Juridiskā biroja ieteikto redakciju! Un kādēļ? Ar ko tad atšķiras Saeimas Juridiskā biroja ierosinātā redakcija no deputāta Kristovska redakcijas?
Juridiskā biroja piedāvātais priekšlikums ir šāds: “Valsts prezidents, ievērojot normatīvajos aktos noteikto Saeimas kompetenci nacionālās drošības jautājumos, var deleģēt Ziemeļatlantijas līguma organizācijas militārajai vadībai atsevišķu Nacionālo bruņoto spēku vienību vadīšanu.” Savukārt deputāta Kristovska piedāvātais skan tā: “... deleģēt tiesības NATO vadībai vai partnervalstu gaisa spēkiem nodrošināt Latvijas gaisa telpas suverenitāti.”
Kolēģi! Deputāta Kristovska piedāvātā redakcija ir plašāka. Beigu beigās partnervalstu skaitā var būt... tajā skaitā ir, piemēram, Krievija. Es nedomāju, ka Saeima vēlas dot tādu mandātu. Un arī pat tad, ja dos, mēs nez vai to lietosim. Es gribu teikt, ka šī ir ļoti konkrēta situācija ar ļoti precīzu deleģējumu, un aicinu atbalstīt Juridiskā biroja piedāvāto formulējumu. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Ģirts Valdis Kristovskis.
Ģ.V.Kristovskis (TB/LNNK).
Cienījamie kolēģi! Acīmredzot mums ir jāuzsāk debates un jāturpina diskutēt par to pašu, ko mēs runājām jau vakar.
Vakar šeit atnāca aizsardzības ministrs un paziņoja, ka nav izdarīti darbi. Un iesniedza jaunās valdības un Aizsardzības ministrijas sagatavotu nekorektu, beztiesisku priekšlikumu.
Runājot par maniem priekšlikumiem un par to, ko es esmu iesniedzis. Savus priekšlikumus es iesniedzu tikai tāpēc, lai palīdzētu saglabāt valdībai un esošajai Aizsardzības ministrijai un ministram sevi. Mani priekšlikumi un viņu mērķis tikai bija vienīgais šis, lai palīdzētu sasniegt to mērķi, kas ir ierakstīts anotācijā tam, ko šeit vakar piedāvāja aizsardzības ministrs. Runa bija par patrulēšanu gaisa telpā. Un runa bija par to, ka tāpēc šim dokumentam ir jāpiešķir steidzamība. Tad mana priekšlikuma saturs ir vērsts tikai un vienīgi uz šīs steidzamības nodrošināšanu un tikai un vienīgi uz to, ko vakar aizsardzības ministrs šeit no tribīnes paziņoja.
Ja mēs redzam to, ko piedāvāja Juridiskais birojs, tad Juridiskais birojs arī ir mēģinājis kaut kādā veidā iziet no tā muļķīgā priekšlikuma, ko vakar piedāvāja Aizsardzības ministrija un ko šeit par nepieciešamu no Saeimas tribīnes prezentēja aizsardzības ministrs.
Šodien Aizsardzības un iekšlietu komisijā arī mēs šos jautājumus izrunājām, un to mēs varam redzēt, kas šeit ir atspoguļots komisijas viedoklī.
Ja mēs runājam par to kompetenci, kas tiek deleģēta Valsts prezidentei, tad tā saistās tikai un vienīgi ar Nacionālo bruņoto spēku vienībām. No 1996.gada līdz šim pašam laikam, kamēr bija iepriekšējā valdība, visus šos jautājumus Latvijas valstī lēma Aizsardzības ministrija, sagatavoja dokumentus, sagatavoja pēc tam valdība savu lēmumu, un pēc tam Saeima pieņēma konkrētu lēmumu. Tāda bija šī noteiktā kārtība.
Līdz šim nekas nav spiedis un prasījis, nevieni notikumi, atteikties no šīs kārtības, kura ir tiesiska, saskaņā ar parlamentārās valsts varas dalīšanas principiem.
Tātad vakar ir noticis kāds apsvērts apvērsums. Jaunā valdība un jaunais aizsardzības ministrs grib atteikties no izpildvaras tiesībām lemt šos jautājumus un nodot politiski neatbildīgas personas rīcībā mūsu bruņoto spēku vienību pakļaušanu citu valstu kontingenta komandvadībā. Vakar arī tika teikts, ka tas esot dažādās valstīs un tā esot pieņemts. Nē! Nevienā parlamentārā valstī tā nav pieņemts. Ir parlamentāras valstis, ir prezidentālas valstis. Prezidentālās valstīs, kā mēs zinām, valsts prezidents pie reizes ir arī izpildvaras vadītājs. Šajās valstīs, neapšaubāmi, izpildvaras vadītājs var lemt šādus jautājumus.
Domāju, ka Saeimas Juridiskais birojs nav izvērtējis šos jautājumus līdz galam un nav... ir šinī gadījumā pakļāvies, pilnīgi gājis un ir pakļāvies viedoklim, kuram nav ne tiesiska, juridiska, pamata, ne arī kāda praktiska nepieciešamība un vajadzība.
Es vēlreiz gribu aicināt deputātus izlasīt acīmredzot tātad to, kas ir rakstīts dokumenta anotācijā. Dokumenta anotācijā, ko iesniedza Aizsardzības ministrija, ir rakstīts par nepieciešamību sakārtot jautājumus saistībā ar Latvijas gaisa telpas nodošanu NATO kontrolē. Tā ir arī Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāta Ģirta Valda Kristovska priekšlikuma būtība. Es uzturu šos priekšlikumus. Uzskatu, ka jaunā valdība nav pārdomājusi pieredzes trūkuma dēļ šos jautājumus. Ļoti korekti centos atbalstīt, palīdzēt jaunajai valdībai strādāt atbilstoši mūsu valsts kārtībai, tiesiskajam garam un palīdzēt jaunajai valdībai, jaunajam ministram strādāt tā, kā tas ir strādāts līdz šim, un aicinu to apzināties. Un tāpēc vēlreiz uzsveru, ka vakardienas paziņojumi par to, ka, lūk, ir jāveic kādi jauni, būtiski priekšlikumi, kuri nav izdarīti iepriekšējās valdības vai iepriekšējā aizsardzības ministra darbības laikā, vakar ir bijuši pilnīgi nepamatoti un nevietā.
Paldies par uzmanību! Aicinu arī neatbalstīt Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu, jo līdz ar to šis likums, ko ierosināja Aizsardzības ministrija un ministrs, pēc būtības ir zaudējis vispār savu jēgu, jo neatrisina jautājumu par gaisa telpas kontroles jautājumiem NATO spēku pakļautībā un risina kaut ko pavisam citu, kas ir saistīts ar kaut kādu vienību nodošanu citu valstu bruņoto spēku pakļautībā. Un, cik es zinu, tad mūsu gaisa spēki netiek nodoti citu valstu bruņoto spēku pakļautībā. Un tātad steidzamība šim jautājumam ir absolūti nepamatota. Saeimas deputātu laiks ir izniekots. Komisijas sēdes, kuras tika sasauktas, ārkārtas, bija nepamatotas, un arī šie pārtraukumi, kuri šodien sēdes laikā bija jāpiedzīvo, bija nepamatoti.
Sēdes vadītāja.
Ministru kabineta vārdā – aizsardzības ministrs Atis Slakteris.
A.Slakteris (aizsardzības ministrs).

Vēlreiz, kolēģi, lai arī deputāts Kristovskis apgalvoja, ka Valsts prezidente esot politiski bezatbildīga, tomēr man ar viņu rīt plānota tikšanās, lai pārrunātu tieši, kā konkrēti risināsim jautājumus ar gaisa telpas patrulēšanu. Un jau rīt, ticamākais, būs jāpieņem lēmumi, ja Saeima tā lems.
Un, lai jūs saprastu situāciju, uz šobrīdi viss virzās uz priekšu ļoti konkrēti. Jau ir zināma skaidri tā valsts, kuras iznīcinātāji patrulēs Latvijas gaisa telpā. Tā būs Beļģija. Tāpat ir skaidri zināms, ka 100 Norvēģijas karavīri Šauļu lidlaukā visu to apkalpos. Un skaidrs, ka deputāta Kristovska priekšlikums nav atbalstāms. Es saprotu, ka viņam ir mazliet politiska greizsirdība. Es tomēr aicinu skatīties tīri profesionāli. Vislabākais risinājums ir noraidīt gan Juridiskā biroja, gan arī Kristovska piedāvāto redakciju, un paliek pirmajā lasījumā nobalsotā redakcija. Ja gadījumā Saeima izšķirtos par Juridiskā biroja redakciju, tas nebūtu nekas īpašs, bet jebkurā gadījumā 3. – deputāta Kristovska priekšlikums – ir noraidāms. Un aicinu atbalstīt gan “Jauno laiku”, gan “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK.

Beigu beigās es gribu vērsties arī pie “Jaunā laika”, ka tādos atbildīgos brīžos arī es, būdams opozīcijā un opozīcijas partijas priekšsēdis, esmu griezies pie jums, tieši arī pie Repšes kunga personīgi, tad, kad bija Irākas jautājums, un mēs atradām kopīgu valodu. Un aicinu nejokoties un vienkārši nobalsot valstiski un ļaut rīkoties gan Valsts prezidentei, gan visiem cilvēkiem, kam tas jādara. Beigu beigās mēs NATO esam jau pirmdien, un jau piektdien, jau šo piektdien Šauļos ierodas visas atbildīgās amatpersonas no NATO un arī tie karavīri, kam jāapkalpo šī gaisa patrulēšana.
Tāpēc aicinu vienkārši noraidīt tos priekšlikumus, kas ir iesniegti, un lai paliek pirmā lasījuma redakcija!
Sēdes vadītāja.
Ģirts Valdis Kristovskis – otro reizi.
Ģ.V.Kristovskis (TB/LNNK).
Cienījamie kolēģi! Gribu teikt to, ka aizsardzības ministrs nav sapratis manu priekšlikumu būtību. Vēlreiz gribu teikt tikai to, ka aizsardzības ministrs tiek atbalstīts jautājumos par gaisa telpas patrulēšanu. Un manu priekšlikumu būtība ir – paveikt šos jautājumus korekti. Korekti un atbilstoši tai kārtībai, kādā valstī būtu šie jautājumi jākārto.
Un šeit nav nekādas runas par kaut kādu krīzes situāciju, šeit nav nekādas runas par kaut kādu apelēšanu, ka Kristovskis kaut ko grib šajā valstī sagraut. Es esmu piecus gadus un trīs mēnešus strādājis uz to, lai Latvijā šie jautājumi būtu sakārtoti, un tie ir korekti sakārtoti. Tie ir ļoti korekti sakārtoti.
Un, Slaktera kungs, ministra kungs! Es nācu jums palīgā, jūsu vakardienas bezatbildīgi pamatoto un iesniegto likumprojektu uzlabot. Mani priekšlikumi nebūtu bijuši, un man šeit nebūtu jānāk jūsu priekšā un jārunā, ja jūs nebūtu iesniedzis slikti sagatavotu, muļķīgu un juridiski nekorektu dokumentu.
Jūs vakar šeit atnācāt un pateicāt to, ka Aizsardzības ministrija nav izdarījusi kaut kādus darbus. Pat vēl vairāk. Es vakar norādīju par to, kā būtu šie jautājumi jākārto. Jā, tā ir šī reize. Jūs pats šeit vakar atnācāt, uzprasījāties. Es jums palīdzēju korekti sakārtot. Tagad jūs šeit nākat priekšā un vēl runājat jautājumus, kuri neatbilst ne pēc būtības.
Un Valsts prezidente ir atbildīga savos jautājumos un savu tiesību kapacitātē. Un, ja jūs gribējāt, lai Valsts prezidente risina šos jautājumus, noņemot atbildību no valdības un no jums personīgi, tad, iespējams, viņa to darīs. Viņai ir vairāk gribas un drosmes.
Paldies par uzmanību!
Sēdes vadītāja.
Deputāts Jānis Lagzdiņš.
J.Lagzdiņš (TP).
Godājamie kolēģi deputāti! Tas ir ļoti apsveicami, ka opozīcijas deputāti un jo īpaši bijušie ministri aktīvi iesaistās darbā. Paldies tiešām par to Ģirtam Valdim Kristovskim!
Bet, godātais kolēģi Kristovski! Šo konkrēto redakciju, kuru prezentē šeit aizsardzības ministrs, ir sagatavojis piecus gadus jūsu vadītās Aizsardzības ministrijas juridiskais dienests, kurš, es domāju, ir izveidots jūsu vadībā profesionāls, kompetents un zina, ko dara. Ministrs šeit politiski to prezentē, liek priekšā mums. Tādējādi es kā Saeimas deputāts uzticos mūsu vienas no viskompetentākajām ministrijām darbam. Un, ja ministrs un atbildīgās komisijas priekšsēdētājs apgalvo, ka šī piedāvātā redakcija, kura diemžēl Aizsardzības un iekšlietu komisijā nav atbalstīta, tātad tās pieņemšanas gadījumā tiek risinātas problēmas ar gaisa patrulēšanu, tad es balsošu “par”. Bet mest akmeni aizsardzības ministram šajā gadījumā, cienījamie kolēģi, nav pamatoti! (No zāles deputāts L.Ozoliņš: “Pareizi! Kāpēc pats negribēja par ministru palikt?!”)
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Nav. Lūdzu deputātus balsot par 2. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 9, pret – 69, atturas – 14. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Dalbiņš.
3.priekšlikums – iesniedzis deputāts Ģirts Valdis Kristovskis. Komisija šo priekšlikumu atbalstīja.
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Ģirts Valdis Kristovskis.
Ģ.V.Kristovskis (TB/LNNK).
Paldies par iespēju runāt trešo reizi. Es ceru, ka Lagzdiņa kungs izlasīs priekšlikumu, ko deputāts Kristovskis ir sagatavojis, un tur skaidri un gaiši ir uzrakstīts, kā deleģēt tiesības NATO vadībai, lai ar partnervalstu gaisa spēkiem nodrošinātu Latvijas gaisa telpas suverenitāti.
Lagzdiņa kungs, ja jūs izlasītu to Juridiskā biroja priekšlikumu, kas bija iesniegts šodien, un to, ko Aizsardzības ministrija iesniedza vakar, tur nav neviena vārda par gaisa telpas patrulēšanu, kuras dēļ šis likumprojekts šeit tika prezentēts un par kura steidzamību tika runāts. Lagzdiņa kungs, esiet jurists! Esiet jurists un to izdariet, un nāciet šeit runāt! Ja jūs runājat par Aizsardzības ministrijas juristiem, tad es gribu teikt tā: redziet, ir milzīga starpība acīmredzot, kas vada šo ministriju. Un man bija ļoti daudz jāstrādā un jānovērš tas tehniskais brāķis, ko acīmredzot diezgan vājas sagatavotības juristi lika priekšā. Un es tiešām arī ar to nodarbojos rūpīgi un ļoti daudz, arī gadījās, ka dažkārt brāķis paskrien garām manam redzējumam. Nu, lūk, tā ka apelēt pie tā, kādi bija juristi, ir ļoti nevietā. Es domāju, nekorekti. Divas nedēļas jau šie juristi vairs nav manā pakļautībā, un acīmredzot šo juristu līmenis ir tik zemu krities, ka viņi neievēro vairāk, teiksim, ne mūsu valsts pamattiesību principus, ne arī kaut kādas citas lietas. Dariet, kā nu gribat, bet skaidrs ir tas, ka šie priekšlikumi ir vienkārši muļķīgi, un neizdosies jums, jurist Lagzdiņ, šeit kaut kādā veidā no politiskajiem aspektiem apelēt un šeit no spēka metodes kaut kādus lēmumus panākt. Lai nu būtu! Tas ir uz jūsu sirdsapziņas.
Sēdes vadītāja.
Kristovska kungs, neviens no runātājiem, izņemot referentu, Ministru prezidentu un Ministru kabineta pārstāvi, apspriežamajā lietā nedrīkst runāt vienā un tajā pašā laikā un lietā vairāk par divām reizēm. Šajā gadījumā jūs runājāt pirmo reizi par jūsu 3.priekšlikumu.
Vārds Ministru kabineta pārstāvim aizsardzības ministram Atim Slakterim.
A.Slakteris (aizsardzības ministrs).
Atgriežoties pie lietas būtības. Deputāts Kristovskis piedāvā sašaurināt variantus, ka šādas deleģēšanas tiesības ir tikai gaisa patrulēšanas sakarībā. Aizsardzības ministrija piedāvā plašāku definējumu, kas paredz iespējas ne tikai šajā gadījumā, bet gan skatoties uz nākotni plašākā redzējumā, un tieši tā tad ir tā galvenā atšķirība. Tāpēc aicinu deputāta Kristovska priekšlikumu noraidīt, lai mums nebūtu par katru konkrēto jautājumu nepārtraukti jābalso, jo mēs būsim NATO dalībvalsts, un tādas situācijas, kad mums ir jānodod šī vadība NATO vadībai, vadība pār mūsu vienībām, tā, ticamākais, būs ikdiena, un ir nepieciešams šis plašais risinājums. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Aleksandrs Golubovs.
A.Golubovs (LSP).
Cienījamie kolēģi! Varbūt izlasiet, ko šeit piedāvā Kristovska kungs! Viņš piedāvā dot tiesības Valsts prezidentam deleģēt tiesības

NATO vadībai vai NATO partnervalstu gaisa spēkiem nodrošināt gaisa telpas suverenitāti. Tas ir, dot iespēju Valsts prezidentei saukt pie mums ārvalstu karaspēku. Varbūt jūs nelasījāt Satversmi, Kristovska kungs? Satversmē ir ļoti skaidri pateikts, ka mums ir parlamentāra valsts, un Valsts prezidente ir augstākā līmeņa ierēdnis. Ja jūs par to padomātu, jums tāda priekšlikuma nekad nebūtu.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Ģirts Valdis Kristovskis, otro reizi.
Ģ.V.Kristovskis (TB/LNNK).
Cienījamais Golubova kungs! Vakar es šeit tiešām arī runāju par to, ka diez vai prezidentei tas būtu jādara. Bet, tā kā nu reiz Aizsardzības ministrija bija likusi priekšā šo, tad tikai mans priekšlikums ir korekti palīdzēt sakārtot to jautājumu ministrijai, kura pati netika ar saviem spēkiem ar šo jautājumu galā. (No zāles deputāts L.Ozoliņš: “Tava ministrija!”)

Nu ko... tu runā... (No zāles deputāts L.Ozoliņš: “Nu ko tu runā?”) Ko tu runā... Ministra tiesības sākas un beidzas no tās dienas, tad, kad viņš ir stājies darbā, un tad, kad viņš ir beidzis, viņš nenes nekādu atbildību. Es domāju, ka tas ir numur viens, ko zina arī deputāti.
Golubova kungs, Valsts prezidente var daudz ko izlemt, un Satversmē ir arī rakstīts skaidri un gaiši, ka Valsts prezidente pieņem lēmumus tad, ja valsts ir apdraudēta. Šinī gadījumā acīmredzot es saprotu, ka tā situācija ir tāda. Tāpēc arī Aizsardzības ministrija virzīja šo jautājumu.
Un es domāju, kāpēc mūsu valsts tiešām ir apdraudēta, un droši vien... Iespējams, ka, Golubova kungs, no jūsu draugu puses, varbūt.
Paldies par uzmanību!
Sēdes vadītāja.
Deputāts Aleksandrs Golubovs. Otro reizi.
A.Golubovs (LSP).
Cienījamie kolēģi! Jūs tikko dzirdējāt vienu uzstāšanos, kur bija paziņots, ka mūsu valsts ir apdraudēta. Man būtu ļoti... man ļoti gribētos zināt, no kā apdraudēta? Es zinu tikai vienu apdraudējumu – tas ir tas, ka pie mums būs četras lidmašīnas, kuras nepārstāv mūsu valsti.
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Ja nav piebilstams komisijas vārdā nekas, tad lūdzu balsot par 3. – deputāta Kristovska priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 34, pret – 51, atturas – 3. Priekšlikums nav atbalstīts.
J.Dalbiņš.
Visi priekšlikumi līdz ar to ir izskatīti. Aicinu nobalsot par likumu otrajā, galīgajā, lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret– 12, atturas – 7. Likums “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” pieņemts. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Ir saņemts deputātu Repšes, Gulbja, Jaunupa, Šadurska, Zaķa jautājums Latvijas Republikas iekšlietu ministram Ērikam Jēkabsonam par ceļu policijas darbinieku pārkāpumiem. Šis jautājums tiks nodots ministram. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Lūdzu reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!
Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, vārds deputātam Jānim Reiram.
J.Reirs (JL).
Godātie kolēģi! Pulksten 12.00 Baltijas asamblejas sēde Ārlietu komisijas zālē par Žirinovska paziņojumiem.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātei Silvai Bendrātei.
S.Bendrāte (JL).
Cienījamie Tibetas sadraudzības grupas dalībnieki! Lūdzu uz 5 minūtēm tepat līdzās Dzeltenajā zālē. Tikai uz 5 minūtēm.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātei Antai Rugātei.
A.Rugāte (TP).
Godātie kolēģi! Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti! Ļoti lūdzu uz sēdi 5 minūšu garumā tepat blakus Sarkanajā zālē. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Gundaram Bērziņam.
G.Bērziņš (TP).
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju lūdzu 12.15 uz īsu sēdi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas telpās. Tas ir pēc 25 minūtēm, jo šobrīd notiek arī citu komisiju sēdes. Pulksten 12.15 – īsa Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde.

Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātei Jevgenijai Stalidzānei.
J.Stalidzāne (LPP).
Cienījamie Sociālo un darba lietu komisijas locekļi, pulksten 15.15 Sociālo un darba lietu komisijas sēde komisijas telpās. Mums jāskata ļoti nopietni Reglamentēto profesiju likumu.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai deputātam Aleksandram Bartaševičam.
A.Bartaševičs (Saeimas sekretāra biedrs).
Godājamie deputāti! Nav reģistrējušies: Boriss Cilevičs, Pēteris Kalniņš, Pauls Kļaviņš, Vilis Krištopans, Liene Liepiņa, Valdis Ģīlis, Inese Šlesere, Roberts Zīle un Ēriks Zunda. Paldies!
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi, 25.marta sēde ir slēgta. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!