• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004.gada 30.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2004., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 25.marta sanāksmē

Vēl šajā numurā

01.04.2004., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta sēdē

Nobeigums. Sākums – “LV” Nr.50, 31.03.2004.

Pieņemti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 5.jūnija noteikumos Nr.230 “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem””.
Grozījumi noteikumos ir nepieciešami, lai personai, atrodoties bērna aprūpes atvaļinājumā, netiktu pārtrauktas iemaksas sociālajā budžetā pensiju apdrošināšanai un apdrošināšanai pret bezdarbu. Personas ir vairāk motivētas šo atvaļinājumu izmantot, lai tuvinātos ar adoptējamo bērnu pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā. Tādējādi tiek plānots veicināt vietējo adopciju. Līdz šim šādas iemaksas netika veiktas.
Noteikumi paredz, ka par personu, kura saņem bērna aprūpes pabalstu, no valsts budžeta tiek veikta pensiju apdrošināšana un apdrošināšana pret bezdarbu.
Pieņemti “Noteikumi par bērna adopcijas pabalsta apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību”.
Noteikumi nosaka vienreizējā bērna adopcijas pabalsta apmēru, tā pārskatīšanas kārtību, pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību, pabalsta apmērs ir 1000 latu. Pabalsta apmēru pārskata Ministru kabinets pēc īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās ierosinājuma atbilstoši valsts budžeta iespējām. 
Lai saņemtu pabalstu, pabalsta pieprasītājs vai viņa pilnvarota persona Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariātā iesniedz šādus dokumentus: rakstisku pieprasījumu par pabalsta piešķiršanu; likumīgā spēkā stājušos sprieduma par adopcijas apstiprināšanu norakstu; uzrāda šādus dokumentus: personu apliecinošu dokumentu (pasi, personas apliecību); bērna dzimšanas apliecību; pilnvaru, ja pabalstu pieprasa ar pilnvarotas personas starpniecību. Sekretariāts 10 dienu laikā pēc minēto dokumentu saņemšanas pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu.
Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai motivētu atteikumu piešķirt pabalstu sekretariāts pabalsta pieprasītājam paziņo rakstiski. Sekretariāta atbildīgās amatpersonas pieņemto lēmumu var apstrīdēt rakstiski iestādes vadītājam.
Sekretariāts izmaksā pabalstu ne vēlāk kā nākamajā kalendāra mēnesī pēc pabalsta piešķiršanas dienas. Ja pabalsta saņēmējs tam piešķirto pabalstu laikus nav saņēmis sekretariāta vainas dēļ, attiecīgo summu pabalsta saņēmējam izmaksā bez termiņa ierobežojuma.
Pabalsta saņēmējs pabalsta summu atmaksā labprātīgi vai pabalsta summu piedzen, ceļot prasību tiesā, ja pabalsts saņemts nepamatoti, tiesa bērna interesēs adopciju atceļ.
Pabalsts tiek izmaksāts tajos gadījumos, kad tiesas spriedums par adopcijas apstiprināšanu stājies spēkā pēc 2003.gada 31.decembra.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!