• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu sistēmai nozīmīgie projekti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2004., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86406

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 31. martā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

01.04.2004., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesu sistēmai nozīmīgie projekti

31.martā tieslietu ministre Vineta Muižniece tikās ar Gabrieli Kēleri, ANO Attīstības programmas pastāvīgo pārstāvi Latvijā, lai pārrunātu kopīgi sāktos projektus
un to turpmāko attīstību. Tikšanās laikā pārrunāti kopīgi sāktie projekti “Atbalsts tiesu sistēmai” un “Tiesu sistēmas komunikācijas stiprināšana”.

V.Muižniece uzsvēra ministrijas prioritātes tiesu sistēmas jomā – tiesu neatkarības stiprināšanu un tiesu pieejamības veicināšanu, kas sakrīt ar kopīgā projekta “Atbalsts tiesu sistēmai” noteiktajiem mērķiem. Projekta būtiska sastāvdaļa ir atbalsts Tiesu iekārtas likumprojekta izstrādē, piesaistot starptautiskus ekspertus konsultāciju
sniegšanai. Tieslietu ministre skaidroja Tiesu iekārtas likumprojekta pārstrādāšanas iemeslus, minot nesakārtoto finanšu modeli un Tieslietu padomes lomu un formu.
G.Kēlere atzīmēja būtisko komunikācijas lomu starp tiesām un sabiedrību, apmācot tiesu darbiniekus un tiesnešus. Projekts “Tiesu sistēmas komunikācijas stiprināšana” noteiks problēmu punktus tiesu saskarsmē ar sabiedrību un iedibinās institucionālo ietvaru. Tikšanās noslēgumā V. Muižniece uzsvēra jaunā Administratīvā procesa ieviešanas un administratīvo tiesu izveidošanas nozīmību tiesību sistēmā, iezīmējot galvenās problēmas – valsts un pašvaldību darbinieku kvalifikāciju, izdodot administratīvos aktus, un sabiedrības informēšanu – un aicināja ANO Attīstības programmu sadarboties arī šajā jautājumā.
Tā kā ANO Atīstības programmas darbībā ietilpst labas pārvaldības organizēšana un tiesiskas sabiedrības veidošana, šajā jautājumā tiks meklēti risinājumi un iespējamais finansiālais atbalsts.
Pašlaik saskaņā ar projektu “Tiesu sistēmas komunikācijas stiprināšana” norit ekspertu piesaistīšana detalizētai pašreizējā stāvokļa analīzei par iekšējo un ārējo komunikāciju tiesu sistēmā.

Pēc TM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!