• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vašingtonā iesniedzot Latvijas NATO pievienošanās dokumentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2004., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.03.2004., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Vašingtonā iesniedzot Latvijas NATO pievienošanās dokumentu

Pirmdien, 29.martā, iesniedzot Latvijas NATO pievienošanās dokumentu, Ministru prezidents Indulis Emsis atzina:
„Latvijas pievienošanās aliansei mūsu nācijai ir liela diena. Tie ir svētki, ilgi gaidīts brīdis un sen lolota mērķa piepildījums.”
I.Emsis kopā ar pārējo sešu NATO jauno dalībvalstu valdību vadītājiem pirmdien ASV valsts sekretāram Kolinam Pauelam iesniedza iestāšanās dokumentus dalībai aliansē. ASV un NATO pārstāvji apsveica jauno dalībvalstu valdību vadītājus, tostarp I.Emsi saistībā ar pievienošanos aliansei.
ASV prezidents Džordžs Bušs pateicās I.Emsim par Latvijas spēku līdzdalību misijās ārvalstīs. Savukārt Latvijas Ministru prezidents pauda pateicību ASV valdībai par atbalstu Latvijai ceļā uz NATO.
Preses konferences laikā Nacionālajā preses klubā Krievijas ziņu aģentūra “ITAR-TASS” vēlējās izzināt NATO jauno dalībvalstu valdību vadītāju nostāju saistībā ar parastā bruņojuma ierobežojumu Eiropā – par parasto bruņoto spēku adaptēto līgumu (CFE līgums). I.Emsis vienīgais precīzi atbildēja uz šo jautājumu, uzsverot:
“Latvija nav izslēgusi iespēju pievienoties šim līgumam. Taču, lai mēs to izdarītu, līgumam vispirms jāstājas spēkā. Bet tas nav noticis, jo Krievija nav izpildījusi Stambulas saistības attiecībā uz karaspēka klātbūtni Moldovā un Gruzijā. Līdz ar to Latvija šobrīd nevar pievienoties šim līgumam.”
Vakarā līdz ar pārējiem NATO pievienošanās instrumentu iesniegšanas pasākuma dalībniekiem I.Emsis piedalījās pieņemšanā, kuras laikā tikās ar ASV aizsardzības sekretāru Donaldu Ramsfeldu.
Vakar, 30.martā, I.Emsis viesojās Latvijas Republikas vēstniecībā ASV un apskatīja topošo vēstniecības ēku, kurā pašlaik notiek remontdarbi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!