• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Savienība kavē SAPARD iemaksas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2004., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES paplašināšanās maina nelikumību akcentus uz robežām

Vēl šajā numurā

31.03.2004., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Savienība kavē SAPARD iemaksas

Lauku atbalsta dienests (LAD) aprēķinājis, ka Eiropas Savienības (ES) kavētās iemaksas Latvijas SAPARD programmā pašlaik sasniedz aptuveni 4,4 miljonus latu. Uz šo ES finansējumu gaida 136 dienestam iesniegtie projekti.
Naudas pārskaitīšana no ES aizkavējusies tāpēc, ka Eiropas Komisija (EK) pārveido savu budžeta informācijas sistēmu atbilstoši jaunajai nomenklatūrai. Darbs ieildzis, tālab visu februāri un martu nav notikusi naudas plūsma. Lauku atbalsta dienestā no Eiropas Komisijas saņemta vēstule, kurā teikts, ka to finansējuma daļu, ko paredz maksāt ES, tagad var izmaksāt no nacionālā budžeta līdzekļiem. Tas nozīmē, ka vajadzīgie līdzekļi tiks ņemti no šajā gadā SAPARD programmai paredzētā nacionālā līdzfinansējuma – gada beigās paredzēto nacionālo līdzfinansējumu SAPARD programmai izmantojot jau tagad. Pēc tam, kad ES ieskaitīs savu finansējumu, šī nauda tiks atmaksāta.
Patlaban visiem SAPARD pretendentiem LAD izsniedz izziņas (ja nepieciešams) iesniegšanai bankās, kur apliecina, ka attiecīgais projekts ir apstiprināts atbalsta saņemšanai. Finansējums par akceptētajiem projektiem tiks pārskaitīts tūlīt pēc līdzekļu saņemšanas.
Kā jau ziņots, ES kavējas ar iemaksām Latvijas SAPARD programmā un tālab kavējas arī finansējuma atmaksa par šajā programmā realizētajiem projektiem.

Zemkopības ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!