• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Hokeja čempionāts. Būt vai nebūt?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2004., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kam jāpārtop par biedrībām vai nodibinājumiem

Vēl šajā numurā

31.03.2004., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Hokeja čempionāts. Būt vai nebūt?

HOKEJS.PNG (116912 bytes)
Prognozes vedina domāt, ka sapnis par Pasaules hokeja čempionātu Rīgā izsapņots
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Četrpusējais līgums par pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās daudzfunkcionālās halles būvniecību vakar atkal netika parakstīts. Ministru kabinets nolēma līdz ceturtdienai, 1.aprīlim, rīkot konsultācijas ar Rīgas domi, lai pieņemtu galīgo lēmumu par 2006.gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanu Latvijas galvaspilsētā.

Kā valdības sēdē atzinis hokeja čempionāta rīcības komitejas vadītājs Guntis Ulmanis, tas, kas noticis divu stundu laikā pirms Ministru kabineta sēdes, “pārsniedzis melnākās prognozes”.
SIA “Merks”, kas vakar atteicās iesaistīties halles būvniecībā, pēcpusdienā plašsaziņas līdzekļiem izplatīja informāciju par savas rīcības iemesliem, pārmetot SIA “Multihalle” nepilnīgas dokumentācijas iesniegšanu un pārāk optimistiskās izmaksu prognozes. Paziņojumā “Merks” norāda, ka 2006.gada pasaules čempionāta sarīkošanai Rīgā nepieciešamās halles celtniecība ir jāuzsāk nekavējoties, tāpēc firma rēķinājusies ar iespējām izmantot projektēšanas un celtniecības sagatavošanas procesā jau radītās iestrādes. Taču, iepazīstoties ar to dokumentāciju, ko līdz šim ir iesniegusi “Multihalle”, būvuzņēmums secinājis, ka tā ir nepilnīga. Turklāt bez būtiskām projekta korekcijām līdzšinējā izmaksu prognoze – 26 miljoni eiro – ir pārāk optimistiska, uzskata “Merks”. Uzņēmuma aptuvenās aplēses liecinot, ka šādas halles būvniecības izmaksas ir ievērojami lielākas. Ņemot vērā pārāk daudzās neatrisinātās tehniskās problēmas, uzņēmums nevēloties dot solījumus, kuru izpildi nav iespējams garantēt.
Savukārt SIA “Multihalle” paziņojumā norādīts, ka SIA “Multihalle” ir gatava parakstīt četrpusējo saistību un garantiju līgumu un ka tā šobrīd turpina strādāt pie projekta attīstības iespējas, līdz ar to ziņas par atteikšanos parakstīt līgumu ir nepatiesas.
Būt vai nebūt pasaules hokeja čempionātam Rīgā – skaidrības nav, bet prognozes, kuras šobrīd gan apslāpē viedokļu gūzma par iespējamajiem vainīgajiem, kļūst arvien pesimistiskākas.

“LV” un LETA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!