• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta dalību Eiropadomes sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2004., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 25.marta sēdē

Vēl šajā numurā

30.03.2004., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Ministru prezidenta dalību Eiropadomes sanāksmē

25. un 26.martā Ministru prezidents Indulis Emsis Briselē piedalījās Eiropadomes sanāksmē.
Tajā galvenā uzmanība bija veltīta cīņai ar starptautisko terorismu. 25.martā Eiropadome pieņēma deklarāciju par terorisma apkarošanu, uzsverot solidaritāti un kolektīvu rīcību cīņā ar terorismu, kā arī vienojās par pretterorisma koordinatora amata izveidošanu ES, apstiprinot šajā amatā Nīderlandes bijušo iekšlietu ministra vietnieku Giju de Vrīsu, kurš savus amata pienākumus sāka pildīt jau vakar, 29.martā. Dalībvalstu un valdību vadītāji pauda gatavību darīt visu iespējamo, lai apkarotu terorismu. Latvijas delegācija Ministru prezidenta I.Emša vadībā pauda atbalstu ES pretterorisma iniciatīvām.
26.marta sēdē pārrunāta turpmākā Starpvaldību konferences norise. Sēdē iezīmējās pavērsiens – valstu gatavība panākt kompromisu par ES konstitucionālā līguma projektu un noslēgt Starpvaldību konferenci ne vēlāk kā Eiropadomes 17.–18.jūnija sanāksmē. Latvija atzinīgi vērtēja panākto progresu sarunās par ES konstitucionālo līgumu un apņemšanos par to vienoties vēl Īrijas ES prezidentūras laikā.
Eiropadome akceptēja Īrijas ES prezidentūras sagatavoto un sanāksmē precizēto prezidentūras secinājumu dokumentu par Lisabonas stratēģijas īstenošanu, galveno uzmanību veltot ilgtspējīgas izaugsmes un nodarbinātības veicināšanai.
Valstu un valdību vadītāji sanāksmē atbalstīja stratēģiju drošības pasākumu veikšanai Tuvajos Austrumos, kas paredz veicināt demokrātiskas reformas reģionā, sadarboties ar ASV, lai atrisinātu Izraēlas un Palestīnas konfliktu.
Latviju Eiropadomes sēdē pārstāvēja Ministru prezidents Indulis Emsis, ārlietu ministrs Rihards Pīks, ekonomikas ministrs Juris Lujāns, Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ES Andris Ķesteris un citi augsta ranga diplomāti un ierēdņi. Ministru prezidents I.Emsis Latvijā atgriezās 26.marta vakarā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!