• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pensijas pieaugs par 2,45 latiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2004., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86009

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgā iebraukuši svētki automīļiem

Vēl šajā numurā

24.03.2004., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pensijas pieaugs par 2,45 latiem

1.aprīlī pensijas tiks indeksētas vidēji par 2,45 latiem, ņemot vērā tikai patēriņa cenu jeb inflācijas indeksu. Šim mērķim no valsts sociālās apdrošināšanas budžeta atvēlēti 13,4 miljoni latu, liecina Labklājības ministrijas Komunikācijas departamenta sniegtā informācija.
1.aprīlī palielināsies to pensiju apmēri, kas nepārsniedz pieckāršu valsts sociālā nodrošinājumu pabalstu, t.i., nav lielākas par 175 latiem. Indeksācija paredzēta, lai kompensētu pensionāru pirktspējas samazināšanos inflācijas dēļ un nodrošinātu mazāko pensiju reālo pieaugumu. Labklājības ministrija uzsver, ka indeksācija nav atkarīga no valsts sociālās apdrošināšanas budžeta veiksmīgās izpildes, bet gan no valsts ekonomiskās attīstības.
Turpmāk pensiju indeksācija notiks divas reizes gadā. Rudenī indeksāciju noteiks, ņemot vērā patēriņa cenas pieaugumu un 50 procentus no vidējās sociālās apdrošināšanas iemaksu algas pieauguma valstī. Šādi rudenī tiks indeksētas pensijas, kas nepārsniedz 105 latus (trīskāršu valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru), savukārt pensijas, kas pārsniedz trīskāršu, bet nepārsniedz pieckāršu minētā pabalsta apmēru jeb 175 latus, tiks indeksētas tikai ar patēriņa cenu indeksu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!