• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2004. gada 12. marta lēmums Nr. 22 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2004., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr.62

Par veterināro sertifikātu svaigas mājputnu gaļas ievešanai Latvijas Republikā no Dānijas

Vēl šajā numurā

23.03.2004., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 22

Pieņemts: 12.03.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Konkurences padomes lēmums Nr.22

Rīgā 2004.gada 12.martā (prot.Nr.14, 5.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. 96k/04/06/1

Par “Finnkino Oy” un “AS V&K Holding” 06.02.2004 paziņojumu par apvienošanos

Konkurences padome 2004.gada 6.februārī saņēma paziņojumu par Somijas sabiedrības “Finnkino Oy” un Igaunijas sabiedrības “AS V&K Holding” apvienošanos (turpmāk — paziņojums). Paziņojuma noformēšanā nebija pilnībā izpildītas Ministru kabineta 20.01.2003. noteikumu Nr.22 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” prasības. Papildus nepieciešamā informācija tika iesniegta 2004.gada 12.martā.

Izvērtējot paziņojumā ietverto un papildus iesniegto informāciju, kā arī Biroja iegūto informāciju, Konkurences padome

konstatēja:

1. “Finnkino Oy” ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas reģistrēta Somijas Republikā. “Finnkino Oy” ir 100% sabiedrības “Rautakirja Oy” meitas uzņēmums, savukārt “Rautakirja Oy” 100% pieder “SanomaWSOY Corparation”. “Finnkino Oy” darbības virzieni ir kinoteātru operatoru darbība, kinoteātru filmu izrādīšana un izplatīšana. Latvijā “Finnkino Oy” pieder 90% kapitāla daļu SIA “Baltic Cinema SIA”, kas ir reģistrēta LR Uzņēmumu reģistrā. SIA “Baltic Cinema SIA” darbības virzieni ir kinoteātru operatoru darbība, kinoteātru filmu izrādīšana un izplatīšana.

2. “AS V&K Holding” ir akciju sabiedrība, kas reģistrēta Igaunijas Republikā. “AS V&K Holding” pieder sabiedrībai “OÜ VK Food” (60%), “Baltic Investment Fund III C.V.” (6%) un “Baltic Investment Fund III L.P.” (34%). “AS V&K Holding” darbības virzieni ir video/DVD filmu izplatīšana un iznomāšana. Latvijā “AS V&K Holding” pieder 100% kapitāla daļu SIA “V&K Holding”, kas ir reģistrēts LR Uzņēmumu reģistrā. SIA “V&K Holding” darbības virzieni ir video/DVD filmu izplatīšana un iznomāšana.

3. *(...) Saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktā noteikto “Tirgus dalībnieku apvienošanās ir (..) tāds stāvoklis, kad viens vai vairāki tirgus dalībnieki iegūst izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku vai citiem tirgus dalībniekiem”. Tātad “AS V&K Holding” kapitāla daļu pirkums ir uzskatāms par apvienošanos šā likuma izpratnē, jo darījuma rezultātā “Finnkino Oy” iegūst izšķirošu ietekmi, t.i., iespēju, realizējot līdzdalību, kontrolēt lēmumu pieņemšanu sabiedrībā “AS V&K Holding” un netieši — arī SIA “V&K Holding”. “Finnkino Oy” un “AS V&K Holding” ir uzskatāmi par apvienošanās dalībniekiem.

4. Konkurences likuma 15.panta otrajā daļā noteikts, ka “Tirgus dalībnieki, kuri nolēmuši apvienoties kādā no šā panta pirmajā daļā paredzētajiem veidiem, pirms apvienošanās iesniedz Konkurences padomei par to ziņojumu saskaņā ar šā likuma 16.pantu, ja pastāv viens no šādiem nosacījumiem:

1) apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā ir bijis ne mazāks kā 25 miljoni latu;

2) vismaz viens no apvienošanās dalībniekiem pirms apvienošanās atradies dominējošā stāvoklī konkrētajā tirgū.”

Izvērtējot paziņojumā sniegto informāciju, Konkurences padome ir secinājusi, ka minētās apvienošanās sakarā izpildās Konkurences likuma 15.panta otrās daļas 2.punktā minētais kritērijs. Saskaņā ar Ziņojumā sniegto informāciju par konkrētajiem tirgiem un apvienošanās dalībnieku tirgus daļām atsevišķos tirgos, apvienošanās dalībnieka “Finnkino Oy” meitas uzņēmums SIA “Baltic Cinema SIA” atrodas dominējošā stāvoklī kinoteātros izrādāmo filmu izplatīšanas tirgū, vērtējot gan pēc ieņēmumiem latos, gan filmu skaita un kinoteātros izrādāmo filmu demonstrēšanas tirgū, vērtējot pēc ieņēmumiem no pārdotajām biļetēm.

Ņemot vērā minēto un Konkurences likuma 6. panta otro daļu, 8.panta pirmās daļas 3.punktu, 15.panta pirmo un otro daļu un 16.pantu, kā arī Ministru kabineta 20.01.2003. noteikumu Nr.22 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” 6.punktu, Konkurences padome

nolēma:

1. Atzīt “AS V&K Holding” kapitāla daļu pārdošanu “Finnkino Oy” par paziņojamu apvienošanos Konkurences likuma izpratnē un izskatīt “Finnkino Oy” un “AS V&K Holding” 06.02.2004. iesniegto paziņojumu saskaņā ar Konkurences likuma 16. pantu un Ministru kabineta 20.01.2003. noteikumiem Nr.22 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos”.

2. Uzskatīt par pilnīga paziņojuma iesniegšanas datumu 2004.gada 12.martu.

3. Birojam sagatavot publicēšanai nekonfidenciālu paziņojumu par paredzēto apvienošanos, aicinot ieinteresētās personas izteikt viedokli par šo darījumu.

Konkurences padomes lēmumu saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzināja vai tai vajadzēja uzzināt par pieņemto lēmumu.

*(...) — ierobežotas pieejamības informācija.

Konkurences padomes priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!