• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šogad izplatīti 70 000 bīstamo tablešu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2004., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmēju rūpes - valsts rūpes

Vēl šajā numurā

11.03.2004., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šogad izplatīti 70 000 bīstamo tablešu

Veselības ministrija brīdina iedzīvotājus nekādā gadījumā nelietot Baltkrievijā ražoto medikamentu “Askofēns P” ar sērijas numuru 010104, jo saņemts apstiprinājums par tā neatbilstību kvalitātes normām. Par medikamenta sēriju var pārliecināties tā iepakojuma otrā pusē.
Vairākkārtējās analīzēs, kas veiktas sertificētās laboratorijās, ir atklājies, ka daļā medikamenta piemaisījuma veidā ir glibenklamīds. Tas ir līdzeklis, kas paredzēts otrā tipa cukura diabēta pacientu ārstēšanai. Glibenklamīda piemaisījums medikamentā arī izraisīja cilvēkiem hipoglikēmiju (strauju cukura līmeņa pazemināšanos asinīs).
Valsts farmācijas inspekcija saskaņā ar trauksmes plānu ir sākusi šā medikamenta izņemšanu no tirgus, informē Veselības ministrijas preses sekretāre Zaiga Barvida, norādot, ka aptiekas ir informētas par medikamenta izņemšanas kārtību. Janvārī un februārī Latvijā izplatīti aptuveni septiņi tūkstoši “Askofēna P” sērijas 010104 iepakojumu, tātad kopumā aptuveni 70 000 tablešu.
Šodien, 11.martā, aptiekas sāks pieņemt medikamentus no iedzīvotājiem. Ministrija aicina iedzīvotājus būt apzinīgiem un nodot medikamentu aptiekās, nevis vienkārši izmest atkritumu tvertnē vai kā citādi mēģināt iznīcināt. Nekvalitatīvs medikaments ir uzskatāms par bīstamiem atkritumiem, kuri jāiznīcina īpašā procesā. Turklāt nepareizi iznīcināts nekvalitatīvs medikaments var būt drauds arī to cilvēku veselībai, kuru rokās tas var nonākt.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!