• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses īssaietā 2004.gada 5.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2004., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu 2004.gada 9.martā

Vēl šajā numurā

09.03.2004., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Preses īssaietā 2004.gada 5.martā

Godātā Latvijas tauta! Pēdējo nedēļu notikumi ap jaunas, faktiski kreisas, valdības veidošanu rada nopietnu situāciju, kurā nepieciešams rīkoties.
Partiju “Jaunais laiks” pamatoti māc bažas par to, ka valsts un tautas interesēm neatbilstoši solījumi tiek doti vai vēl tiks doti kreisajiem politiskajiem spēkiem, tai skaitā par iespējamiem grozījumiem Pilsonības, Valsts valodas, Izglītības vai citos likumos, apmaiņā pret tiešu vai netiešu atbalstu Induļa Emša valdības apstiprināšanai. Skaidrs, ka bez kreiso atbalsta I.Emsis valdību nevar izveidot. No valdības veidotāja I.Emša atbildes uz šiem jautājumiem mēs neesam saņēmuši.
Latvijas valsts šobrīd ir ļoti nopietnas izvēles priekšā – vai turpināt iesākto valsts sakārtošanas ceļu, attīstības ceļu un drīzumā ieņemt mums atbilstošo vēsturisko vietu Eiropas attīstīto valstu saimē vai arī ļaut Latviju atmest atpakaļ kreisi un korumpēti pelēkajā zonā.
Mēs šobrīd esam liecinieki tam, kā Atmodas laika idejas un vērtības tiek upurētas atsevišķu grupējumu savtīgu un merkantilu interešu vārdā. Partija “Jaunais laiks” nevar ar to samierināties, ne arī uz to pasīvi noraudzīties.
Partija “Jaunais laiks” tika izveidota un darbojas ar vienu vienīgu mērķi – Latvijai jātop par attīstītu, taisnīgu un tiesisku valsti, kurā valdība un Saeima godprātīgi strādā tautas labā. Diemžēl šobrīd mēs esam saskārušies ar nopietnu pretspēku, kas izmanto visas metodes, lai neļautu jauno laiku idejas un mērķus īstenot dzīvē.
Šobrīd ir svarīgi nodrošināt, lai sāktais darbs Latvijas valsts sakārtošanā turpinātos, lai taisnīgums un tiesiskums, kas pamazām tiek iedibināts, netiktu apturēts un pavērsts pretējā virzienā. Nekas nedrīkst apdraudēt mūsu pilnvērtīgu iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO. Nedrīkst pieļaut, ka Latvijā tiktu izveidota kreisi noskaņota valdība, kas varas iegūšanas un paturēšanas nolūkos būs gatava īstenot latviešu tautai un Latvijas valstij nepieņemamu politiku.
Par to, apzinoties visu vēsturisko atbildību, būs jālemj Saeimas deputātiem. Arī tiem, kas tradicionāli pārstāv it kā labējo un nacionālo spārnu. Vēlos uzsvērt katra deputāta personisko atbildību par sava balsojuma vēsturisko nozīmi. Vēlos uzsvērt katras, tradicionāli it kā labējas un patriotiskas, politiskas organizācijas atbildību par savu politisko nostāju šajā brīdī.
Lai no savas un “Jaunā laika” politiskās organizācijas puses noņemtu jebkurus, reālus vai iedomātus, šķēršļus patiesi labējas un patriotiski domājošas koalīcijas izveidošanai, lai varētu ar tīru sirdsapziņu savai tautai teikt – esam izdarījuši visu, ko vien varējām, es, “Jaunā laika” partijas vadītājs, lūdzu un uzdodu “Jaunā laika” valdes loceklim Krišjānim Kariņam uzņemties būt par mūsu partijas izvirzītu Ministru prezidenta amata kandidātu. Es lūdzu viņam to uzņemties nolūkā apvienot labējās un patriotiski domājošās partijas rīcībspējīgā un valstiski domājošā koalīcijā.
Krišjānis Kariņš ir piekritis uzņemties šo misiju un uzdevumu. Man ir vienbalsīgs “Jaunā laika” valdes atbalsts šādam lēmumam.
Partija “Jaunais laiks” uzskata, ka ir jāatgriežas pie sarunu galda ar TB/LNNK, Zaļo un Zemnieku savienību un Tautas partiju, lai izveidotu stabilu labēju valdību. Ar šo soli esam no savas puses noņēmuši visus, pat iedomātus, bezatbildīgu politisku intrigantu inspirētus, šķēršļus, lai šāda stabila labēja koalīcija varētu tikt izveidota.
Tagad lēmums par to, kuru ceļu izvēlēties, jāpieņem Saeimas deputātiem un to pārstāvētajām politiskajām partijām. Ne valsts atgriešanās korupcijas muklājā, ne tās pagrieziens pa kreisi nedrīkst tikt pieļauts.
Gods kalpot Latvijai!

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!