• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalsta KNAB stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2004., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cenas turpina pieaugt

Vēl šajā numurā

09.03.2004., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalsta KNAB stratēģiju

Iepriekš plaši kritizēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) radīto korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts stratēģiju vakar tomēr apstiprināja Ministru kabineta (MK) Komitejā un pēc tam arī valdības ārkārtas sēdē.
Sākotnēji minētā stratēģija, kuru 16. februārī izskatīja MK, izpelnījās valdības vadītāja Einara Repšes bargu kritiku par ūdeņainību un nekonkrētību. Pēc tam KNAB tika uzdots stratēģiju pārstrādāt, kas, ierosinot arī iekšējo dienesta pārbaudi par nepilnību pieļaušanu, divās nedēļās izdarīts. Taču aizvadītās nedēļas nogalē Valsts kancelejā šis no jauna pārstrādātais dokuments atkal izpelnījās kritiku par nekonkrētību un citiem trūkumiem.
Vakar MK Komiteja tomēr atbalstīja KNAB stratēģiju, kas paredzēta turpmākajiem pieciem gadiem. Dokumentā akcentēta vēršanās pret tā saukto valsts sagrābšanu, valsts un pašvaldību līdzekļu izšķērdēšanu. Paredzēta arī personu mantiskā stāvokļa pamatīgāka kontrole, ieviešot arī īpašuma sākumdeklarēšanu un legālās prezumpcijas principu. Pastiprināta kontrole stratēģijā ieteikta arī starptautisko līdzekļu, tajā skaitā Eiropas Savienības fondu, izlietojumam, sadarbojoties ar Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroju.
Stratēģijas īstenošanai izstrādāta programma laikam no 2004. līdz 2008. gadam, tā iesniegta izskatīšanai valdībā. KNAB programmas pilnveidošanā iesaistīties aicinājis arī sabiedriskās organizācijas un citus interesentus.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!