• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jubileja gada garumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2004., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras iestādēm jauns juridiskais statuss

Vēl šajā numurā

05.03.2004., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jubileja gada garumā

Latvijas nacionālā ziņu aģentūra LETA, kas ir vecākais funkcionējošais medijs Latvijā, vakar atzīmēja savas pastāvēšanas 85.gadadienu. Taču, kā uzsver LETA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Barkāns, jubilejas svinības ieplānotas visa gada garumā – ziņu aģentūrai šis būs tās vēstures apkopošanas gads.
Ieskicējot ieceri, M.Barkāns skaidro, ka aģentūras tiešais priekštecis – Latvijas preses birojs “Latopress” – dibināts 1919.gada 4.martā pirmajā valdības ieprotokolētajā sēdē. Savukārt Latvijas telegrāfa aģentūra, saīsināti LETA, izveidota 1920.gada 5.maijā, pārveidojot “Latopress” un aģentūrai pārņemot visas biroja funkcijas un saistības. Šos abus svarīgos notikumus – dibināšanas dienu un pašreizējā nosaukuma iegūšanu – šķir viens gads. Tādēļ ziņu aģentūra savus 85 gadus nolēmusi atzīmēt, apkopojot un vācot LETA vēstures materiālus. Nākamajā dzimšanas dienā iecerēts to prezentēt visiem interesentiem.
Vēstures faktu apkopošanu un trūkstošo faktu vākšanu uzticēšot vēstures pētniekam vai pētnieku grupai, kas gada garumā vāks, apkopos un visbeidzot prezentēs galaproduktu. LETA vēsturi paredzēts prezentēt un izplatīt interaktīvā formā. LETA valdes priekšsēdētājs uzskata, ka aģentūras vēsture un darbība ir tik ļoti cieši saistīta ar Latvijas valsts izveidi, darbību un nedienām, ka šāda apjoma un mēroga pētījums būtiski papildinās Latvijas vēstures ainu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!