• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sieviete un vīrietis nav vienādi, bet līdztiesīgi gan. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2004., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 5.martā

Vēl šajā numurā

05.03.2004., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sieviete un vīrietis nav vienādi, bet līdztiesīgi gan

Vakar, 4.martā, uz savu pirmo sēdi sanāca starpministriju koordinācijas darba grupa dzimumu līdztiesības jautājumos, lai diskutētu par Labklājības ministrijas izstrādāto “Programmas dzimumu līdztiesības īstenošanai 2005.–2006.gadam” projektu, kura mērķis ir, īstenojot mērķtiecīgus pasākumus, veicināt dzimumu līdztiesības īstenošanu un dzimumu līdztiesības principa integrēšanu visās politikās un sabiedriskās dzīves jomās.
Projekts izstrādāts, balstoties uz “Koncepciju dzimumu līdztiesības īstenošanai”, kas 2001.gada 16. oktobrī tika apstiprināta Ministru kabinetā.
Programmā nākamajiem diviem gadiem iekļauti šādi galvenie rīcības virzieni:
• visu līmeņu izglītība un sabiedrības informētības līmeņa par dzimumu līdztiesības jautājumiem paaugstināšana;
• darba un ģimenes dzīves apvienošana;
• kapacitātes stiprināšana un izpratnes līmeņa paaugstināšana valsts pārvaldē par dzimumu līdztiesības jautājumiem un ilgtspējīgas dzimumu līdztiesības politikas īstenošanas mehānisma veidošana;
• visu veidu vardarbības prevencija.
Lai sasniegtu mērķi, programmas ietvaros plānots veicināt dzimumu līdztiesības principiem atbilstoša priekšstata par sieviešu un vīriešu lomām darbā un sadzīvē veidošanu; radīt ģimenei draudzīgu vidi, kas palīdzētu vecākiem apvienot darba un ģimenes dzīvi; pilnveidot dzimumu līdztiesības politikas pārraudzības un novērtēšanas mehānismu un izglītot par šiem jautājumiem valsts pārvaldes darbiniekus, kā arī paaugstināt speciālistu un sabiedrības kopumā izpratni par visu veidu vardarbības problēmām.
Dzimumu līdztiesība ir viens no priekšnosacījumiem tautas attīstībai, jo nevienlīdzīga attieksme pret viena vai otra dzimuma pārstāvjiem rada neelastīgu sabiedrību, kurai ir problemātiski reaģēt uz dažādām sociālajām un ekonomiskajām pārmaiņām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!