• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augstais komisārs respektē Latvijas unikālo situāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2004., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diskusijas degpunktā - ienākumu deklarēšana

Vēl šajā numurā

26.02.2004., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Augstais komisārs respektē Latvijas unikālo situāciju

EDSO.PNG (134404 bytes)
Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos Rolfs Ekeuss un tieslietu ministrs Aivars Aksenoks
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

EDSO augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos Rolfs Ekeuss vakar, 25.februārī, Tieslietu ministrijā (TM) tiekoties ar ministru Aivaru Aksenoku, interesējās par mazākumtautību konvencijas ratifikāciju un naturalizācijas gaitu. Sarunā piedalījās Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane un Īpašu uzdevumu ministra integrācijas lietās sekretariāta Sabiedrības integrācijas departamenta direktors Reinis Āboltiņš.
EDSO komisārs uzsvēra, ka viņa uzdevums ir meklēt veidus, kā palīdzēt Latvijai risināt integrācijas jautājumus. Viņš arī uzsvēra, ka respektē Latvijas unikālo situāciju un saprot, ka tā ir ļoti liels izaicinājums ilgtspējīgas integrācijas politikas veidošanā.
A.Aksenoks informēja R.Ekeusu, ka naturalizācijas pieteikumu skaits šā gada pēdējos mēnešos dubultojies. Augstais komisārs atzinīgi novērtēja Naturalizācijas pārvaldes ieguldījumu gan naturalizācijas procedūras liberalizēšanā, gan sabiedrības informēšanā.
“Sensitīvu nepilsoņu politisko tiesību realizācijas problēmām ir efektīvs risinājums – straujāka naturalizācija,” skaidrojot savu pozīciju sabiedrības integrācijas jautājumos, sacīja tieslietu ministrs.
Sarunas nobeigumā R.Ekeuss teica: “Ceru, ka līdz ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā un NATO visa sabiedrība Latvijā kļūs drošāka par savu rītdienu un integrācijas politiku veidot būs vienkāršāk.”

Tieslietu ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!