• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iecerēts ik gadu palielināt rūpniecības apjomu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2004., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Infekcija kā drauds ekonomiskajai izaugsmei

Vēl šajā numurā

24.02.2004., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iecerēts ik gadu palielināt rūpniecības apjomu

Šodien, 24.februārī, Ministru kabineta sēdē izskatīts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātais “Latvijas Rūpniecības attīstības pamatnostādņu 2004.–2013.gadam” projekts, informē EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena, norādot, ka pamatnostādnes izstrādātas, lai definētu rūpniecības politikas pamatprincipus un galvenos rīcības virzienus, balstoties uz pašreizējās situācijas analīzi un pastāvošo problēmu formulējumu.
Plānots, ka pēc pamatnostādņu apstiprināšanas Ministru kabinetā EM kopīgi ar vairākām citām ministrijām, Informācijas sabiedrības biroju un nevalstiskajām organizācijām līdz 31.martam izstrādās īstermiņa un vidēja termiņa rīcības plānu definēto mērķu sasniegšanai.
Pamatnostādnēs kā rūpniecības politikas ilgtermiņa mērķis definēts efektīvas un konkurētspējīgas rūpniecības izveide, kas nodrošinātu augstus un stabilus tautsaimniecības izaugsmes tempus. Vidējā termiņā galvenie uzdevumi – veiksmīgi integrēties Eiropas Savienības vienotajā tirgū, paaugstināt rūpniecības sektora produktivitāti, nodrošināt augsto tehnoloģiju īpatsvara pieaugumu rūpniecības struktūrā, stabilus ikgadējos eksporta apjomu pieaugumus, kā arī panākt, lai ražošanas izaugsmes tempi pārsniegtu vides piesārņojuma un resursu patēriņa tempus.
Īstenojot rūpniecības attīstības politiku, EM plāno sasniegt, piemēram, rūpniecības apjoma ikgadēja pieaugumu par septiņiem līdz desmit procentiem, līdz 2010.gadam augsto tehnoloģiju produktu īpatsvara pieaugumu eksporta struktūrā uz desmit procentiem, kā arī to uzņēmumu skaita, kuros ieviestas vides pārvaldības un kvalitātes vadības sistēmas un labas ražošanas prakse, pieaugumu gadā par desmit procentiem.

“LV” informācija

Galvenie rūpniecības attīstības politikas pamatprincipi:

uz zināšanām un zinātnes sasniegumiem balstītu rūpniecības nozaru (sektoru/klasteru) attīstība, izvirzot zinātni un zināšanas kā galveno faktoru rūpniecības attīstībā; produktivitātes paaugstināšana tradicionālajās rūpniecības nozarēs, to modernizācija; zinātniskās pētniecības, augstākās un profesionālās izglītības, tālākizglītības, kvalifikācijas celšanas un pārkvalifikācijas lomas ievērojama palielināšana rūpniecības attīstības nodrošināšanā, augsti kvalificēta cilvēkresursu sagatavošanā un iesaistīšanā rūpnieciskajā ražošanā; inovatīvo procesu ievērojama stimulēšana, inovācijām labvēlīgu priekšnosacījumu nodrošināšana, vispusīgs atbalsts inovatīvajai darbībai; uzņēmējdarbības vides pilnveide, kas aktivizētu uzņēmējdarbību, veidojot jaunas darbavietas un palielinot nodarbinātību; jaunu tirgu apgūšana; resursu izmantošanas efektivitātes paaugstināšana.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!