• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"BOBCATSSS 2004" - iespēja, uzdrīkstēšanās un pierādījums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2004., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Policijas vardarbība Latvijā

Vēl šajā numurā

17.02.2004., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“BOBCATSSS 2004” – iespēja, uzdrīkstēšanās un pierādījums

Evija Grīnmane,
simpozija rīkotāju grupas pārstāve

BOBCATSSS ir ikgadējs starptautisks simpozijs, kura mērķis – sekmēt bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes nozares attīstību, veicināt studentu pētniecisko darbību un starptautisko informācijas apmaiņu teorijā un praksē. Starp simpozija dalībniekiem izveidojies savdabīgs studentu un profesionāļu skaitliskais līdzsvars, tādējādi simbolizējot ideālas attiecības starp pašreizējo un nākotnes informācijas sabiedrību. Turklāt savu īpašo pieskaņu pasākumam piešķir tas, ka visu organizē nevis pieredzējuši konferenču rīkotāji, bet studenti, kas vēl tikai mācās organizēt tik lielus un nopietnus pasākumus. Tā nosaukums raksturo sadarbības universitāšu tīklu. BOBCATSSS ir iesaistīto universitāšu pilsētu sākuma burtu akronīms – Budapest, Oslo, Barcelona, Copenhagen, Amsterdam, Tampere, Stuttgart, Szombately, Sheffield.
Pirms aptuveni diviem gadiem Latvijas un Zviedrijas studentiem tika piedāvāta iespēja organizēt simpoziju, un viņi pieņēma šo izaicinājumu.
Pēc iekšējās organizatoriskās struktūras izveides, vairāku projektu rakstīšanas, sponsoru un atbalstītāju meklēšanas, pieredzējušu organizatoru aptaujāšanas, dalībnieku piesaistīšanas tapa simpozijs trīs dienu garumā ar vairāk nekā 200 dalībniekiem no 19 valstīm. Proti, Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes nodaļas un Zviedrijas Borosas koledžas universitātes studentu kopīgi organizētais 12.starptautiskais simpozijs BOBCATSSS ar galveno tēmu – “Bibliotēka un informācija multikulturālā vidē” norisinājās LU no 26. līdz 28.janvārim. Ar savu klātbūtni to pagodināja tādas bibliotēkzinātnes/informācijas zinātnes nozares personības kā Anna Laurela Klaida (Islande), Ole Harbo (Dānija), Ragnārs Andreass Audunsons (Norvēģija), Pauls Stērdžess (Lielbritānija) u.c.
Simpozijs sākās ar oficiālo atklāšanu LU Lielajā aulā, kur uzrunas teica gan LU rektors Ivars Lācis un LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Brikše, gan Borosas koledžas universitātes rektors, pārstāvji no Zviedrijas vēstniecības Latvijā un LR Kultūras ministrijas. Referātus lasīja IFLA un EUCLID pārstāvji, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks.
Simpozija otrajā un trešajā dienā tika prezentēti 49 studentu, pieredzējušu profesoru un speciālistu sagatavoti referāti šādās paralēlās sesijās: sabiedrība un informācija, lietotāju grupas un pakalpojumi, profesionālie jautājumi, likumdošana un ētika, bizness un vadība.
Simpozija norise Latvijā bija ļoti nozīmīga visai Latvijas bibliotekāru sabiedrībai.
Rīkojot šāda mēroga pasākumu, bez šaubām, tiek patērēts daudz enerģijas, bet pretī iegūta nenovērtējama pieredze, jauni starptautiski sakari un apziņa, ka studenti spēj paveikt ļoti daudz, ja vien pietiek uzņēmības, izturības un līdzcilvēku sapratnes. Tāpēc konferences rīkotāji, izmantojot izdevību, pateicas visiem, kas palīdzēja simpozija organizēšanā – gan ar finansiālo un materiālo atbalstu, gan ar labu padomu un uzmundrinājumu spēku izsīkuma brīžos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!