• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Naudas plūsma prognozētājus nepieviļ. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2004., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Naudas sodus piemēro biežāk

Vēl šajā numurā

11.02.2004., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Naudas plūsma prognozētājus nepieviļ

MUITA1.PNG (97507 bytes)
Salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, šogad būtiski pieaudzis iekasētais muitas nodoklis
Foto: Jānis Pipars, A.F.I.

Aizvadītajā mēnesī pārsniegts nodokļu ieņēmumu plāns. Valsts ieņēmumu dienests (VID) iekasējis gandrīz par divdesmit miljoniem latu vairāk nekā pērn janvārī, un kopējā iekasētā summa ir 159,2 miljoni latu. “Janvāra plāns izpildīts par 107,3 procentiem,” informē VID Komunikācijas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Ieva Vikmane.
Valsts pamatbudžetā iekasēti 76,2 miljoni latu (salīdzinājumā ar 2002.gada janvāri – par 9,1 miljonu latu vairāk), sociālās apdrošināšanas iemaksas iekasētas 49,5 miljonu latu apmērā (par 5,3 miljoniem latu vairāk), iedzīvotāju ienākuma nodoklis - 32 miljoni latu (par 4,9 miljoniem latu vairāk) un dabas resursu nodoklis – 1,5 miljoni latu par 32,7 tūkstošiem latu vairāk).
Savukārt uzņēmumu ienākuma nodoklis iekasēts 7,2 miljonu latu vērtībā, t.i., ir par 573,7 tūkstošiem mazāk nekā pērn janvārī. Šā nodokļa ieņēmumu samazināšanos ietekmējusi nodokļa likmes samazināšana no 19% līdz 15% saskaņā ar likumu “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”.
Arī pievienotās vērtības nodokļa, akcīzes nodokļa, azarstpēļu un izložu nodokļa ieņēmumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, bijuši lielāki. Būtiski pieaudzis iekasētais muitas nodoklis – pusotrs miljons latu, t.i., gandrīz par četrdesmit procentiem vairāk nekā gadu iepriekš.
Savukārt valsts nodevās un maksājumos VID iekasējis 4,6 miljonus latu, sodos un sankcijās – 740,7 tūkstošus latu, bet pārējie nenodokļu ieņēmumi ir 168,8 tūkstoši latu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!