• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas valstu juristu viedokļi apkopoti Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2004., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas un Latvijas attiecību pamatakords - kopīgas morālās vērtības

Vēl šajā numurā

29.01.2004., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas valstu juristu viedokļi apkopoti Zviedrijā

INSTRUMENTS.PNG (84410 bytes)“Latvijas Vēstneša” galvenais redaktors vakar saņēma Zviedrijas izdevniecības “SNS Förlag” klajā laisto juridisko rakstu krājumu “Konstitūcija kā pārmaiņu instruments”, kurā ievietoti triju Baltijas valstu un Norvēģijas juristu viedokļi.

Grāmatā lasāms Satversmes tiesas priekšsēdētāja Aivara Endziņa viedoklis par Satversmes tiesas lomu Latvijā, Starptautiskās krimināltiesas tiesneses Anitas Ušackas raksts ““Barga” vai “liberāla” interpretācija? Komentāri no Latvijas”, Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Gunāra Kusiņa analīze par konstitucionālo argumentu nozīmi politisko lēmumu pieņemšanā un Latvijas Universitātes viesprofesora, Indiānas Universitātes politisko zinātņu profesora Jāņa Peniķa raksts “Labot vai pielāgot konstitūciju?”. Krājumā ievietoti arī autoritatīvu Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas juristu raksti.
“Igaunijā, Latvijā un Lietuvā konstitūcija, gluži likumsakarīgi, tiek uzskatīta par instrumentu saišu saraušanai ar laiku, kad šīs zemes bija padomju republikas,” raksta grāmatas redaktors Eivins Smits. “Taču valstīs ar mazāk sāpīgu pagātni to parasti uztver vai nu kā pagātnes sasniegumu simbolu (Norvēģijā), vai aprakstu, kā politika pati sevī saskata vadības instrumentu (Zviedrijā)”.
Grāmatas redaktors uzsvēris, ka šajā izdevumā prominenti juristi apspriež divu izplatītāko viedokļu mijiedarbību no jauna atdzimušajās un vecajās demokrātijās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!