• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunas kredīta iespējas uzņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2004., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā iemērīt ūdeni sietā

Vēl šajā numurā

29.01.2004., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunas kredīta iespējas uzņēmumiem

Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības kreditēšanas programmas īstenošanai piešķirtos 30 miljonus eiro (apmēram 20 370 000 latu) uzņēmēji varēs izmantot piecās atbalsta programmās, vakar, 28.janvārī, žurnālistiem pastāstīja ekonomikas ministrs Juris Lujāns.
“Pašreiz noris MVU attīstības kreditēšanas programmas otrais posms, un aizdevumu piešķiršanu Latvijas uzņēmējiem nodrošinās Hipotēku banka,” skaidroja J.Lujāns.
Lielākais finansējums paredzams pamatprogrammas realizēšanai. Tajā tiks kreditēti stabili uzņēmumi ar darbības pieredzi vairāku gadu garumā, kuriem ir pietiekami ķīlas nodrošinājumi un laba kredītvēsture. Turpmāk uzņēmēji aizdevumus šajā kategorijā varēs saņemt eiro, latos un ASV dolāros. Kredīts varēs būt 250 000 eiro (apmēram 168 000 latu) apmērā, un maksimālais aizdevuma termiņš būs desmit gadi.
Uzņēmējdarbības uzsācēju programmas ietvaros aizdevumus varēs saņemt pēdējos divos gados dibināti uzņēmumi, kam trūkst savu finanšu, kā arī aizdevuma nodrošināšanai nepieciešamā ķīlas nodrošinājuma. Maksimālā aizdevuma summa programmā būs 150 000 eiro (apmēram 100 800 latu).
“Ja uzņēmumam būs perspektīvs biznesa plāns un labi sagatavots projekts, tad banka piešķirs aizdevumu pat 100% apmērā no ķīlas vērtības. Turklāt aizdevumi būs saņemami uz maksimālo desmit gadu termiņu,” skaidroja Hipotēku bankas prezidents Inesis Feiferis.
Strauji augošu MVU programmas ietvaros tiks kreditēti uzņēmumi, kas pēdējā gadā ievērojami paplašinājuši savu darbību.
“Tie ir uzņēmumi, kuriem plānots liels investīciju apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējiem uzņēmuma darbības mērogiem. Maksimālā aizdevuma summa sasniegs 250 000 eiro (apmēram 168 000 latu), un kredītus varēs saņemt uz desmit gadiem,” skaidroja I.Feiferis.
Vēl divas speciālās apakšprogrammas paredzētas sievietēm piederošu MVU kreditēšanai, kā arī tiem uzņēmumiem, kas atrodas īpaši atbalstāmos Latvijas reģionos. Maksimālā kredīta summa, ko uzņēmēji varēs iegūt uz septiņiem gadiem, būs 250 000 eiro (apmēram 168 000 latu).
Līdz pagājušā gada beigām Hipotēku banka šīs programmas ietvaros piešķīrusi 1009 aizdevumus par kopējo summu 48,5 miljoni eiro (apmēram 32,2 miljoni latu), bet vidējais aizdevumu lielums bija 48 tūkstoši eiro (32,4 tūkstoši latu).
Pamatnostādņu projekts izstrādāts vairāk nekā desmit gadiem un nosaka piecus galvenos rīcības virzienus – mazās un vidējās uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu, finanšu piesaisti MVU attīstības sekmēšanai, jaunu uzņēmējdarbības iniciatīvu attīstīšanu un uzņēmumu konkurētspējas veicināšanu tirgū, kā arī MVU attīstības veicināšanu teritorijās ar zemu sociālekonomiskās attīstības indeksu.
“Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu attīstības politikas pamatnostādnes” ir pirmais ilgtermiņa politikas dokumenta projekts mazajai un vidējai uzņēmējdarbībai.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!