• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Papildu uzdevumi Labklājības ministrijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārmaiņas Ekonomikas ministrijā

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Papildu uzdevumi Labklājības ministrijai

Par maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasību apmierināšanu turpmāk atbildēs Labklājības ministrija – tādu lēmumu vakar pieņēma MK, akceptējot grozījumus Ministru kabineta 2002.gada 16.aprīļa sēdes protokola Nr.16 31.§ “Par maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku iesniegto prasījumu apmierināšanu” 3.punktā. Grozījumus izstrādājusi Ekonomikas ministrija.
Ministru kabinets 2002.gada 16.aprīlī uzdeva (protokols Nr.16, 31.§, 3.p.) Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā finansiāli pamatotus priekšlikumus par grozījumiem normatīvajos aktos attiecībā uz uzņēmumu, par kuriem lēmums uzsākt maksātnespējas procedūru pieņemts līdz 2002.gada 31.decembrim, darbinieku tiesībām saņemt pilnu valsts sociālo apdrošināšanu un šo darbinieku prasījumu apmierināšanas finansēšanas avotiem.
Minētais grozījums šajā Ministru kabineta lēmumā nepieciešams, lai šo uzdevumu formulētu atbilstīgi Ekonomikas ministrijas un Labklājības ministrijas nolikumā paredzētajiem galvenajiem uzdevumiem un funkcijām.
Ekonomikas ministrija ar jautājumu risināšanu par maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbinieku prasījumu apmierināšanu līdz 2003.gada 15.maijam (kad stājās spēkā Ekonomikas ministrijas jaunais Nolikums) bija saistīta vienīgi sakarā ar Privatizācijas aģentūras no privatizācijas ieņēmumiem veiktajiem maksājumiem šo prasījumu apmierināšanaiSakarā ar iepriekš minēto Ekonomikas ministrija vairs nav tiesiska izskatīt un risināt jautājumus par maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) – darba devēju bijušo darbinieku prasījumiem par nesamaksāto sociālo nodokli (valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām), darba algu un citiem maksājumu parādiem. Šie ir sociālās politikas jautājumi, un tie ietilpst Labklājības ministrijas galvenajās funkcijās un uzdevumos. Ekonomikas ministrijas nolikumā tādas funkcijas nav.

EM Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!