• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Spriedīs par svētku un atceres dienām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starts Draudzīgā aicinājuma dienai

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Spriedīs par svētku un atceres dienām

Lai izvērtētu iespējas noteikt valstī papildu svētku, atceres un atzīmējamās dienas, ar Ministru prezidenta Einara Repšes rīkojumu izveidota darba grupa.
Darba grupai uzdots līdz 15.februārim izvērtēt iespēju noteikt Latvijā papildu svētku, atceres un atzīmējamās dienas, kā arī iespēju paredzēt valsts iedzīvotājiem tiesības saņemt papildu brīvdienas. Ņemot vērā šo izvērtējumu, darba grupai uzdots izstrādāt likumprojektu par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, kā arī likumprojektu par grozījumiem Darba likumā. Ja darba grupa secina, ka minēto likumprojektu izstrāde nav nepieciešama, tai jāsagatavo attiecīgs informatīvais ziņojums.
Savukārt īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās līdz 1.maijam uzdots iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, kā arī likumprojektu par grozījumiem Darba likumā. Taču, ja darba grupa konstatē, ka minēto likumprojektu izstrāde nav nepieciešama, īpašu uzdevumu ministram uzdots iesniegt Ministru kabinetā informatīvu ziņojumu par situāciju šajā jomā.
Par darba grupas vadītāju apstiprināta Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta Juridiskās nodaļas juriskonsulte Dace Grīnberga, par vadītājas vietnieci – Valsts kancelejas Juridiskā departamenta juriskonsulte Anda Astāhova. Vēl darba grupā darbosies 11 pārstāvji no Finanšu, Ekonomikas, Tieslietu un Labklājības ministrijām, Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāta, Ministru prezidenta biedra biroja, Valsts kancelejas, Saeimas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Darba devēju konfederācijas.
Ja nepieciešams, darba grupas vadītājs izveido apakšgrupas un iepriekš minēto likumprojektu izstrādē iesaista nepieciešamos speciālistus un ekspertus.

Agnese Korbe,

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!