• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NATO stājamies mēs visi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2004., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par spīti "attāluma tirānijai"

Vēl šajā numurā

27.01.2004., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NATO stājamies mēs visi

NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandiera preses konferencē

AM01.PNG (97384 bytes)
NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Haralds Kujats un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots preses konferencē
Foto: Māris Kaparkalējs

Piektdien, 23. janvārī, NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja ģenerāļa Haralda Kujata (Harald Kujat) divu dienu vizītes nobeigumā Aizsardzības ministrijā notika augstā viesa un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera kontradmirāļa Gaida Andreja Zeibota preses konference, kurā abas puses pauda gandarījumu par Latvijas straujo virzību uz NATO un Latvijas aktīvo dalību starptautiskajos miera spēkos. Ģenerālis H.Kujats arī pavēstīja, ka septembrī Rīgā notiks viņa vadītās NATO Militārās komitejas sēde, kurā piedalīsies jau divdesmit sešu NATO dalībvalstu pārstāvji.
“LV” jautājums:
– Kādu NBS komandieris un NATO militārās komitejas priekšsēdētājs redz Latvijas īpašo nišu NATO spēku izvietojumā pēc pilnīgas dalībvalsts statusa iegūšanas?
G.A. Zeibots: – NATO ir kolektīvās aizsardzības savienība, kam jāstrādā kā laba pulksteņa mehānismam, kurā katra detaļa pilda savu konkrēto funkciju. Pašlaik savu misiju sekmīgi veic mūsu sapieri Irākā. Pirms tam viņi jau apliecinājuši savu augsto profesionālismu starptautiskajos miera spēkos Bosnijā un Hercegovinā, kā arī Kosovā. Mūsu vienību augstais sagatavotības līmenis ir skaidra liecība, ka Latvija var dot šādu konkrētu ieguldījumu NATO kolektīvajā aizsardzībā. Taču NBS galvenais uzdevums ir aizsargāt savu valsti, kam tagad nāk klāt arī nepieciešamība dot pienesumu kopīgajā aizsardzības sistēmā.
H.Kujats: – Es pilnībā piekrītu kontradmirālim. Taču gribu arī uzsvērt, ka ne jau tikai admirāļi vai pulkveži iestājas NATO, bet visi Latvijas pilsoņi. Tātad arī jūs, zālē sēdošie žurnālisti. NATO garantēs jūsu visu drošību un būs jūsu valsts integritātes garants. NATO vispirmām kārtām ir valstu un sabiedrību savienība.

 

Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!