• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts palīdzēs bērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2004., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diplomātijas soļi

Vēl šajā numurā

23.01.2004., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts palīdzēs bērniem

Ministru kabinets grozījis kārtību, kādā bērnam, kurš cietis no prettiesiskām darbībām, sniedzama nepieciešamā palīdzība. Grozījumos paredzēts, ka valsts bērnam, kurš cietis no vardarbības vai seksuālas uzmākšanās, apmaksās izdevumus par ne vairāk kā desmit 45 minūšu konsultācijām dzīvesvietā vai arī par rehabilitācijas kursu līdz 30 dienām rehabilitācijas institūcijā.
Izmaiņas nosaka pašvaldību sociālo dienestu un Sociālās palīdzības fonda pienākumus par sociālās rehabilitācijas pakalpojuma nodrošināšanu bērniem, kuri cietuši no prettiesiskām darbībām. Pašvaldību sociālo dienestu pienākumi būs pieņemt no bērna likumiskajiem pārstāvjiem dokumentus un izsniegt bērnam nosūtījumu uz sociālo rehabilitāciju. Sociālajiem dienestiem būs arī jāinformē pašvaldības iedzīvotāji par iespējām saņemt valsts apmaksātos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem, kā arī jākontrolē sniegtā pakalpojuma apjoma atbilstība noslēgtajam līgumam. Pašvaldību sociālie dienesti iesniegs Sociālās palīdzības fondā pārskatu par bērniem, kuri saņēmuši sociālās rehabilitācijas pakalpojumu dzīvesvietā, un bērniem, kuriem pakalpojums nepieciešams.
Sociālās palīdzības fonds izvēlēsies sociālās rehabilitācijas institūcijas un slēgs ar tām līgumus par pakalpojuma sniegšanu bērniem, kuri cietuši no prettiesiskām darbībām. Fonds apkopos pašvaldību sociālo dienestu sniegto informāciju par nepieciešamajiem sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem bērniem un veidos datu bāzi par dzīvesvietā un sociālās rehabilitācijas institūcijā sniegtajiem pakalpojumiem bērniem, kā arī kontrolēs sniegtā pakalpojuma kvalitāti.
Izmaiņas paredz funkciju sadalījumu starp Veselības un Labklājības ministriju jautājumos par ārstniecību un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem bērniem, kas cietuši no prettiesiskām darbībām.
Grozījumi izdoti saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu.

Pēc “LV” un LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!