• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paldies žurnālistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2004., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83383

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Robežsardzei - četri ar plusu

Vēl šajā numurā

22.01.2004., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paldies žurnālistiem

BAR02.PNG (94791 bytes)
Kādreizējā Augstākās padomes Preses centra darbiniece radio- žurnāliste Anta Buša un Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Otrdienas, 20. janvāra, vakarā, Janvāra barikāžu dienu atceres gaisotnē Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre uz biedrisku tikšanos parlamentā bija aicinājusi žurnālistus, kas 1991. gada janvārī strādāja Latvijas Saeimas, tolaik Augstākās Padomes, preses centrā vai bija akreditēti Latvijas parlamentā, un dalījās ar deputātiem, kā arī barikāžu sargiem to dienu briesmās un grūtībās.
Uzrunājot viesus, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra plašsaziņas līdzekļu lielo nozīmi Dziesmotās revolūcijas uzvaras veicināšanā. I.Ūdre atgādināja, ka Latvijas brīvības cienītāju galvenais ierocies līdz ar ciešo apņēmību un ticību taisnības uzvarai bija pasaules sabiedriskās domas informēšana. Saeimas priekšsēdētāja pieminēja arī Iekšlietu ministrijas apšaudes laikā kritušos žurnālistus – kinooperatorus Andri Slapiņu un Gvido Zvaigzni. “Es ceru, ka šodienas Latvija ir tāda, kādu to domās par nākotni iztēlojās Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne,” teica I.Ūdre, uzsverot Latvijas sekmīgo virzību uz Eiropas Savienību un NATO kā svarīgu Latvijas drošas nākotnes garantu.
Žurnālistu – 1991. gada notikumu dalībnieku – tikšanās turpinājās pie ugunskura Saeimas nama priekšā, kur dalīties atmiņās bija ieradušies arī bijušie Augstākās Padomes deputāti un Tautas frontes vadītāji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!