• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Austrijas iekšlietu ministrs vizītē Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2004., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kāds ir ideālais KNAB padomes modelis

Vēl šajā numurā

21.01.2004., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Austrijas iekšlietu ministrs vizītē Latvijā

Austrijas iekšlietu ministra Ernsta Štrasera vizītes Latvijā ietvaros šodien, 20. janvārī, Iekšlietu ministrijā abu valstu iekšlietu ministri parakstīs Latvijas valdības un Austrijas federālās valdības līgumu par policijas sadarbību.

Austrijas Iekšlietu ministrijas delegācijas sastāvā Baltijas valstis apmeklē ministrs E. Štrasers, Austrijas Federālās kriminālpolicijas pārvaldes direktors Hervigs Heidingers, Austrijas Ārvalstnieku policijas, civilās aizsardzības un lidostas policijas vadītājs Pēters Vidermans, kā arī citas Austrijas iekšlietu sistēmas amatpersonas. Pēc IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta preses centra vadītājas Lauras Karnītes sniegtajām ziņām, 19. janvārī Austrijas iekšlietu ministrs apmeklēja Igauniju, bet šodien, 21. janvārī, viesojas Lietuvā. Vizītes laikā iecerēts ar visu triju Baltijas valstu iekšlietu ministriem apspriest Baltijas valstu un Austrijas sadarbību noziedzības apkarošanā un robežapsardzībā, jautājumus par reģionālo sadarbību Eiropas Savienībā (ES), Baltijas valstu pievienošanos ES un Šengenas līgumam, kā arī citas ES aktualitātes.

Latvijas valdības un Austrijas federālās valdības līgumā par policijas sadarbību, ko vakar parakstīja abu valstu iekšlietu ministri, paredzēts, ka Austrijas un Latvijas atbildīgās iestādes sadarbosies draudu novēršanā sabiedriskajai drošībai un kārtībai, kā arī sodāmu rīcību novēršanā un izmeklēšanā, ieskaitot organizēto noziedzību. Līgums stāsies spēkā 1. aprīlī. Iekšlietu ministrs Māris Gulbis līgumam piešķir lielu nozīmi. Tas dos būtisku ieguldījumu sadarbības attīstībā, veicinās profesionālo un personisko kontaktu veidošanos, lai operatīvi cīnītos pret organizēto noziedzību un citiem noziedzīgajiem nodarījumiem. L.Karnīte zināja teikt, ka M.Gulbis piedāvājis Austrijas pusei sākt sadarbību ar Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldi jautājumā par personu identifikāciju pēc fotoportreta (fotorobota), izmantojot speciālas datorprogrammas un foto datu bāzi, kā arī aicinājis veidot ciešu sadarbību ar Austrijas robežapsardzības dienestiem jautājumos par ES ārējās robežas apsargāšanu un nelegālās imigrācijas apkarošanu.
Austrijas iekšlietu ministrs E.Štrasers, norādot, ka “Latvijai un Austrijai kā mazajām valstīm ir nozīmīgi sadarboties lielajā Eiropā”, aicinājis vienoties par kopīgu pozīciju iekšlietu jomā un mūsu valstij pievienoties citām mazajām valstīm, pārstāvot savas intereses ES. Viņš arī uzsvēris, cik ļoti svarīga ir abu valstu praktiskā sadarbība noziedzības apkarošanā, kā arī izteicis atzinību par to, cik ātri un ar kādu entuziasmu sakārtota Latvijas austrumu robeža: “Daudzām ES dalībvalstīm nav tik labi izveidotas robežas kā Latvijai.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!