• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontroles padome, izvirzot ES Auditoru tiesas locekļa kandidātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2004., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.01.2004., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontroles padome, izvirzot ES Auditoru tiesas locekļa kandidātu

Valsts kontroles padome vakar lēma par valsts kontroliera Raita Černaja kandidatūras piemērotību un nominēšanu Eiropas Savienības Auditoru tiesas locekļa amatam.
13.janvārī Valsts kontrole saņēma Finanšu ministrijas vēstuli par kandidāta nominēšanu šim amatam, ar tai pievienotu ES Ministru padomes ģenerālsekretariāta vēstuli, kurā atgādināts, ka līdz 2004.gada februāra beigām Latvijai jānominē kandidāts Eiropas Savienības Auditoru tiesas locekļa amatam. Finanšu ministrija lūdz Valsts kontroli to informēt par iespējamo Eiropas Savienības Auditoru tiesas locekli no Latvijas.
Pieņemot lēmumu, ka Raita Černaja kandidatūra ir piemērota Eiropas Savienības Auditoru tiesas locekļa amatam un viņš tam ir nominējams, tika ņemts vērā, ka valsts kontrolieris atbilst tām prasībām, kas amata kandidātam izvirzītas Latvijas Republikas likumā par līgumu par pievienošanos Eiropas Savienībai un Konsolidētajā Eiropas kopienas dibināšanas līgumā un Nicas līgumā.
Konsolidētais Eiropas kopienas dibināšanas līgums un Nicas līgums paredz, ka katra dalībvalsts revīzijas palātas locekli izraugās no personām, kas savās valstīs darbojušās vai darbojas neatkarīgās revīzijas iestādēs vai ir īpaši kvalificētas šim amatam. Viņu neatkarībai ir jābūt neapšaubāmai. Šajā amatā ieceļ uz sešiem gadiem.
Jautājumu savas kandidatūras iespējām valsts kontrolieris jau ir pārrunājis ar Ministru prezidentu Einaru Repši. Šodien Raits Černajs tikās ar Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadību un tuvāko dienu laikā ir ieplānojis tikšanos ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, lai noskaidrotu viņu viedokli par mūsu valsts iespējamo kandidātu Eiropas Auditoru tiesas locekļa amatam.

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!