• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltu tautu zinātnieki padziļina sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2004., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lappusēm mūsu vēsturē, kas nedrīkst palikt tukšas

Vēl šajā numurā

16.01.2004., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltu tautu zinātnieki padziļina sadarbību

STRADINS-2.PNG (92406 bytes)
Tikšanās laikā izstādē: (no kreisās) LZA viceprezidents Andrejs Siliņš, LZA prezidents Jānis Stradiņš, Viļņas universitātes rektors Benedikts Juodka, Lietuvas ZA prezidents Zenons Rokus Rudziks
Foto: Virginija Valuckiene

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Jānis Stradiņš un viceprezidents Andrejs Siliņš pēc Lietuvas Zinātņu akadēmijas ielūguma apmeklēja Viļņu, lai iepazītos ar Lietuvas ZA bibliotēkā iekārtoto Lietuvas ZA ārzemju loceklim J.Stradiņam veltīto jubilejas izstādi un pārrunātu ar Lietuvas ZA vadību savstarpējās sadarbības problēmas.
Izstāde ir ļoti plaša, saturīga un interesanta, tā aplūkojama no 2003. gada 10. decembra, un apmeklētāju lielās ieinteresētības dēļ tās darbs pagarināts līdz janvāra beigām.
Latvijas viesi bibliotēkas direktoram Dr. Jozam Marcinkēvičam izteica pateicību un bibliotēkas bagātā fonda, kurā ietilpst 3,7 miljoni glabāšanas vienību, papildināšanai uzdāvināja plašu Latvijas grāmatu klāstu. Tās bija sagādājusi gan Latvijas Zinātņu akadēmija, gan J. Stradiņš personiski. Jāatzīmē, ka šajā bibliotēkā literatūra latviešu valodā ir ļoti bagāti pārstāvēta – skaita ziņā tā ieņem trešo vietu – tūlīt aiz izdevumiem lietuviešu un krievu valodā. Direktors Dr. J. Marcinkēvičs rīkoja nelielu pieņemšanu bibliotēkas direktora kabinetā, kas zīmīgs ar to, ka tur no 1941. līdz 1947. gadam atradās Lietuvas ZA prezidenta kabinets.
Pēc tam savukārt pieņemšanu rīkoja LZA prezidents. Tika pārrunāta abu akadēmiju sadarbība, sadarbība ar Ziemeļvalstu un Baltkrievijas zinātņu akadēmijām, ar Eiropas Savienību, ar Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmiju, kā arī tieša līguma parakstīšana starp Lietuvas ZA un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju. No Lietuvas puses tikšanās gaitā piedalījās ZA vadītāji: prezidents Zenons Rokus Rudziks, viceprezidents Aļģis Petrs Piskarsks, galvenā zinātniskā sekretāre Veronika Vasiļauskiene, Viļņas universitātes rektors Benedikts Jodka, Viļņas Pedagoģiskās universitātes rektors Aļģirds Gaižutis, Baltijas Zinātņu vēstures un filozofijas asociācijas prezidents Jozs Krikštopaitis, profesors Liberts Klimka, akadēmiķis Povils Aļģirds Varškelis un citi. Publicēti raksti laikrakstā “Mokslo Lietuva” (intervijas ar J.Stradiņu četros turpinājumos), žurnālā “Mokslas ir gyvenimas” u.c. Tikšanās notika ļoti draudzīgā gaisotnē.

LZA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!