• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Itālijas kultūra Latvijas vēsturē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2004., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nožēloju vienīgi, ka nepaguvu dziedāt kādā Latvijas korī

Vēl šajā numurā

16.01.2004., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Itālijas kultūra Latvijas vēsturē

ITALIJA.PNG (100839 bytes)“Kaut arī Itāliju un Latviju šķir liels attālums, itāļu kultūra guvusi iemiesojumu dažādās Latvijas kultūras dzīves jomās. Tas īpaši vērojams tādās arhitektūras pērlēs kā Rundāles un Jelgavas pils, Niklāva Strunkes, Eduarda Kalniņa, Ludolfa Liberta gleznās un Jāņa Raiņa sacerējumos,” tā Itālijas vēstnieks Latvijā Mauricio Lo Re raksturo savu grāmatu “La cultura italiana nella storia lettone – Itālijas kultūra Latvijas vēsturē”, kuras atvēršanas svētki šajās dienās notika viņa rezidencē.
Itāļu kultūras ietekmi Latvijā autors skatījis mūsu zemes vēstures kontekstā, īpaši izceļot latviešu nacionālās pašapziņas atdzimšanas kustību 19. gadsimtā, kas, vēstnieka vērtējumā, noritēja “vienlaikus ar visas Eiropas kustību par tautu un katra atsevišķa indivīda brīvību”. Grāmatā lasāma arī virkne itāļu dzejnieku darbu, kā arī dzejolis no Raiņa krājuma “Addio Bella” paralēli itāļu un latviešu valodā.
Grāmatas prezentācijas laikā Itālijas vēstnieks oficiāli pasniedza 2500 eiro prēmiju tulkotājai Tamārai Lisekai par izdevniecībā “Omnia Mea” izdoto Dino Budzati grāmatas “Tatāru tuksnesis” tulkojumu.
Otru prēmiju saņēma tulkotāja Astra Šmite par “Preses namā” izdoto Ferdinando Kamona grāmatas “Altāris mātei” tulkojumu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!