• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente, akreditējot Ukrainas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2004., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabinetā

Vēl šajā numurā

14.01.2004., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts prezidente, akreditējot Ukrainas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 13.janvārī, saņēma akreditācijas vēstules no Ukrainas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijas Republikā Mirona Jankiva.
Sarunā vēstnieks uzsvēra, ka Ukrainai ir svarīga Latvijas pieredze eirointegrācijā un sadarbībā eiroatlantiskajā laukā. Vēstnieks arī pauda atbalstu Valsts prezidentes viedoklim, ka Eiropas Konvencija jābalsta uz universālām cilvēciskajām vērtībām un principiem, par ko prezidente pagājušajā nedēļā runāja Berlīnē notikušajā Bertelsmana fonda forumā par Eiropas nākotni.
Abas puses pauda prieku par Latvijas un Ukrainas labajām attiecībām, kas izveidojušās pēc neatkarības atgūšanas. Prezidente un vēstnieks pārrunāja abu valstu zinātnieku iespējamo sadarbību. Vēstnieks pauda gandarījumu, ka labas tradīcijas jau saista abu valstu zinātņu akadēmijas, tehniskās augstskolas un universitātes. Vēstnieks atzīmēja, ka sadarbību būtu iespējams izvērst arī starp nevalstiskajām organizācijām, minot sieviešu organizācijas, kas aktīvi darbojas Ukrainā. Abas puses arī pārrunāja, kā mainīsies Latvijas un Ukrainas sadarbības ietvars, Latvijai kļūstot par pilntiesīgu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti.
Valsts prezidente atzinīgi novērtēja bijušā diplomātiskā korpusa vecākā, Ukrainas vēstnieka Latvijā Viktora Mihailovska darbu, stiprinot abu valstu attiecības diplomātijā, ekonomikā un kultūrā. Jaunais vēstnieks solīja strādāt pēc labākās sirdsapziņas, sakot, ka saskata daudz iespēju abu valstu attiecību paplašināšanā. Viņš solīja īpaši pievērsties ekonomisko attiecību izvēršanai, kā arī pauda lielu interesi par sadarbības attīstīšanu zinātnes laukā.
Latvijas prezidente pauda cerību, ka arī turpmāk Latvijā ieradīsies Ukrainas kultūras pārstāvji, kā tas bijis līdz šim, kad Ukrainas pārstāvji piedalījušies folkloras festivālos, izpelnoties publikas atsaucību. Vēstnieks vērsa prezidentes uzmanību uz to, ka tiek strādāts pie projekta, lai Ukrainā notiktu Latvijas kultūras gads un Latvijā – Ukrainas kultūras gads, kā nozīmīgu vienojošo faktoru minot dziļās un senās kora dziedāšanas tradīcijas abās valstīs, kā arī bagāto un savdabīgo kultūras mantojumu.
Valsts prezidente apsveica Ukrainas vēstnieku sakarā ar gaidāmo Ukrainas uzņemšanu Pasaules tirdzniecības organizācijā un novērtēja to kā nozīmīgu soli Ukrainas attīstībā. Prezidente arī pauda Latvijas atzinīgo nostāju par Ukrainas deklarēto vēlmi tuvināties ES un NATO, šo organizāciju principus īstenojot Ukrainā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!