• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja, tiekoties ar Ukrainas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2004., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente, akreditējot Ukrainas vēstnieku

Vēl šajā numurā

14.01.2004., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Saeimas priekšsēdētāja, tiekoties ar Ukrainas vēstnieku

Otrdien, 13.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mironu Jankivu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Atzīstot, ka Latvijas un Ukrainas līdzšinējās attiecības vērtējamas kā sekmīgas, abas puses bija vienisprātis, ka to attīstībai un padziļināšanai ir liels potenciāls – it īpaši tagad, kad Latvija kļūs par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre norādīja, ka mūsu valsts ir gatava piedāvāt savu pieredzi eirointegrācijas jautājumos, piemēram, nacionālās likumdošanas tuvināšanā un harmonizācijā ar ES likumdošanu, kā arī citās Ukrainu interesējošās jomās. Jaunais Ukrainas vēstnieks apstiprināja savas valsts ieinteresētību paplašināt šāda veida sadarbību ar Latviju.
M.Jankivs informēja Saeimas priekšsēdētāju, ka Ukrainas parlamentā tuvākajā laikā tiks izveidota sadarbības grupa ar Latvijas parlamentu. Arī I. Ūdre uzsvēra, ka ir lietderīgi veicināt sadarbību starp dažādām parlamentu komisijām, kā arī rosināt parlamentāriešu kontaktus.

Sarunā skarts arī abu valstu ekonomiskās sadarbības tālākas attīstības aspekts. Ukrainas vēstnieks informēja par gaidāmo Ukrainas pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijai, kā arī raksturoja ekonomisko situāciju valstī. Svarīgs aspekts ir investīciju piesaiste un rūpniecības tālāka attīstība. Pārrunātas arī gaidāmās izmaiņas Ukrainas sadarbībā ar Latviju pēc mūsu valsts iestāšanās ES.
Saeimas priekšsēdētāja novēlēja Ukrainas vēstniekam veiksmīgu darbu Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!