• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Farmācijas nozare Latvijā - sakārtota. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2004., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Varēs sodīt sociālo pakalpojumu sniedzējus

Vēl šajā numurā

13.01.2004., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Farmācijas nozare Latvijā — sakārtota

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) atzinums, ko tā pēc Veselības ministrijas (VM) lūguma ir sniegusi par Latvijā pastāvošo zāļu kompensācijas sistēmu, ir pozitīvs un apliecina, ka farmācijas nozare mūsu valstī ir sakārtota.
PVO norāda, ka viens no būtiskākajiem valsts uzdevumiem ir nodrošināt veselības aprūpi katram pacientam individuāli un sabiedrībai kopumā esošo finansiālo resursu ietvaros. Tas nav vienkārši, un par to liecina arvien pieaugošas pretrunas starp pacientu un ārstu vajadzībām pēc jauniem un dārgākiem medikamentiem un šim mērķim atvēlētā finansējuma sadales principiem un ierobežojumiem.
PVO eksperti uzsver, ka šaubas un kritiku par Latvijas izvēlēto pieeju veselības aprūpes nodrošināšanā galvenokārt ir izteicis medicīnas personāls un zāļu ražotāji. Šī kritika ir ļoti līdzīga tai, kādu nācies saņemt daudzām Rietumeiropas valstīm, kur viena no valdību galvenajām problēmām ir segt pieaugošos izdevumus par veselības aprūpes pakalpojumiem un medikamentiem.
PVO eksperti atzīst, ka farmācijas jomā Latvija ir veiksmīgi strādājusi un daudz sasniegusi. Pēdējo gadu laikā veikto reformu rezultātā Latvijas zāļu tirgus ir ieguvis ES dalībvalstu zāļu tirgiem raksturīgo struktūru. PVO apliecina, ka Latvijas valsts izvēlētā pieeja farmācijas sektora pilnveidošanai pilnībā atbilst PVO nostādnēm un principiem zāļu tirgus regulēšanā un attīstībā. Bez tam tā atbilst arī vairāku ES dalībvalstu izvēlētajai stratēģijai.

Liena Pilsētniece, “LV”

liena.pilsetniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!