• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Muitā konsultēs par ES kopējā tranzīta procedūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2004., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82683

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grāmata par nezūdošām bagātībām

Vēl šajā numurā

07.01.2004., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Muitā konsultēs par ES kopējā tranzīta procedūru

MUITA1.JPG (18327 bytes)
Terehovas robežkontroles punktā. Pēc iestāšanās ES par aptuveni 70% samazināsies dokumentu noformēšanas apjoms, toties attiecīgi pieaugs fiziskās kontroles apjoms
Foto: Vitālijs Stīpnieks, A.F.I.

Līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) 2004.gada 1.maijā Latvijas Republika pievienosies Konvencijai par  kopējā tranzīta procedūru. Lai nodrošinātu ES kopējā tranzīta procedūras ieviešanu un piemērošanu Latvijas muitā, VID Galvenās muitas pārvaldes Tranzīta kontroles daļā ir izveidots palīdzības dienests.
2004.gada 1.maijā Latvijas muitā sāks darboties Datorizētā tranzīta kontroles sistēma (New Computerised Transit System- NCTS). Ieviešot NCTS, muita izmanto Eiropas Komisijas vadībā izstrādāto lietojumprogrammu MCC (Minimum Common Core), ko lieto vairākums ES valstu.
Jau no 2004.gada 5.janvāra NCTS palīdzības dienesta darbinieki sāk pieņemt uzņēmēju jautājumus un sniegt atbildes par deklarāciju aizpildīšanu MCC sistēmā, tranzīta procedūras piemērošanu, galvojumu izsniegšanu un piemērošanu. Palīdzības dienestā muitas klienti var vērsties jebkuru ar NCTS saistītu neskaidrību gadījumā. Tāpat eksperti pieņems problēmu ziņojumus no muitniekiem un citu valstu muitas dienestiem.
Darbdienās no pulksten 8.30 līdz 17 palīdzības dienesta darbiniekiem varēs nosūtīt faksu vai piezvanīt pa tālruni 7357255. Ar palīdzības dienestu varēs sazināties, izmantojot arī e-pastu: NCTShelpdesk@dep.vid.gov.lv Vēstules sūtāmas uz adresi – Rīga, K.Valdemāra 1a, LV-1010.
ES dalībvalstis Datorizēto tranzīta kontroles sistēmu sāka ieviest no 2001.gada 1.janvāra. Šī sistēma nodrošina to tranzīta kravu kustības kontrolei, kuras šķērso ES ārējo robežu un tiek pārvietotas tranzītā uz kādu no ES dalībvalstīm. Sistēma ļauj kontrolēt arī ārvalstu preču pārvietošanu ES iekšienē no vienas dalībvalsts uz otru. No 2004.gada 1.maija NCTS darbosies visās ES valstīs, tai skaitā desmit jaunajās dalībvalstīs.

Marika Līdaka, VID Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!