• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemt naudu studijām būs vieglāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2004., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 6. janvārī

Vēl šajā numurā

06.01.2004., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemt naudu studijām būs vieglāk

Vakar valdības komitejā akceptēti Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātie grozījumi noteikumos par kārtību, kādā tiek piešķirts atmaksāts un dzēsts kredīts studējošajiem. Jaunā kārtība, kā norāda ministrijā, ievērojami uzlabos kredītu pieejamību studējošajiem, sevišķi ģimenēs, kur ir materiālas problēmas, nav abu vecāku vai arī tie nestrādā algotu darbu.

Tagad pietiks ar vienu galvotāju. Noteikts, ka kredītiestāde slēgs ar to līgumu, ja šī fiziskā persona būs pilngadīga, rīcībspējīga un tai būs regulāri ienākumi, kas mēnesī nav mazāki par valstī noteikto minimālo mēnešalgu. Tomēr banka būs tiesīga apturēt kredīta izmaksas un pieprasīt galvinieka nomaiņu, ja viņa ienākumi trīs mēnešus pēc kārtas izrādīsies mazāki par minimālo mēnešalgu.

Pēc aģentūras LETA infomācijas līdz šim apmēram 30% studentu ir bijušas problēmas atrast divus galvotājus. Tajā pašā laikā 2003. gadā AS “Hansabanka” un AS “Latvijas Unibanka” kopumā piešķīrušas apmēram 7500 kredītu par vairāk nekā 8 miljoniem latu. “Hansabanka” attiecīgi 3,26 miljonus, “Unibanka” 5,03 miljonus latu.

Pateicoties jaunajam noteikumiem, šajā gadā summa, ko saņem studētgribētāji, pilnīgi iespējams, būs lielāka.

Pēc “LV” un LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!