• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akceptē attīstības politikas pamatnostādnes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2004., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82670

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Minimālā alga pakāpeniski pieaug

Vēl šajā numurā

06.01.2004., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akceptē attīstības politikas pamatnostādnes

DUKLAVS.JPG (15483 bytes)
Tirdzniecības un rūpniecības kameras MVU komisijas priekšsēdētājs Jānis Dūklavs
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Vakar, 5.janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē tika akceptēts Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības politikas pamatnostādņu projekts. Tas ir ilgtermiņa (desmit un vairākiem gadiem) politikas dokumenta projekts, kurā ietverti valdības politikas pamatprincipi, attīstības mērķi un galvenie rīcības virzieni šīs jomas attīstībā. Šis ir pirmais ilgtermiņa politikas dokuments šajā jomā.

Pamatnostādņu misija ir sekmēt mazās un vidējas uzņēmējdarbības līdzsvarotu attīstību visā valsts teritorijā, nodrošinot iespējami labvēlīgu un motivējošu vidi biznesa idejas attīstībai, jaunu uzņēmumu dibināšanai un MVU izaugsmei, kā arī veicināt MVU konkurētspējas pieaugumu. Pamatnostādnēs noteikti pieci galvenie valdības politikas rīcības virzieni – mazās un vidējās uzņēmējdarbības vides pilnveidošana; finanšu pieejamības sekmēšana mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstībai; cilvēkresursu un jaunas uzņēmējdarbības iniciatīvas attīstīšana; MVU konkurētspējas veicināšana tirgū, kā arī MVU attīstības veicināšana teritorijās ar zemu sociālekonomiskās attīstības indeksu.

Tirdzniecības un rūpniecības kameras MVU komisijas priekšsēdētājs Jānis Dūklavs sarunā ar “Latvijas Vēstnesi” pauda, ka “ir skaisti, ja tiek rakstīti dokumenti, bet tiem ir vajadzīgs reāls segums – finansējums”. Latvijas MVU attīstības politikas pamatnostādnēs norādīts, ka valsts un pašvaldību budžetos 2004. gadā papildu izdevumi nav plānoti. Programmās paredzētie pasākumi tiks veikti esošo budžeta līdzekļu ietvaros un piesaistot ES struktūrfondu līdzekļus un nacionālo līdzfinansējumu struktūrfondu apgūšanai. Pēc J. Dūklava teiktā, tas nozīmē, ka pamatnostādnēs izvirzītajiem mērķiem nebūs reāla seguma. Turklāt vēl nav izstrādāts un apstiprināts Pamatnostādņu īstenošanas programmas “Latvijas MVU attīstības programma 2004. – 2006. gadam” projekts, kuras akceptēšana plānota līdz šā gada 15. martam. J. Dūklavs norāda, ka šo dokumentu izstrāde un akceptēšana ir iekavēta: “Šā gada budžets jau ir pieņemts. Tas nozīmē, ka nekādu papildu līdzekļu nebūs. Kāda jēga no dokumenta un tajā noteiktajiem skaistajiem mērķiem, ja to realizēšanai nav iedalīti līdzekļi. Tas ir atbalsts tikai uz papīra.”

Latvijas MVU attīstības politikas pamatnostādņu projekts vēl izskatāms Ministru kabineta sēdē. Kā “Latvijas Vēstnesim” skaidroja Valsts kancelejas Komunikāciju departamentā, dokumenta izskatīšana Ministru kabineta sēdē varētu notikt tuvāko nedēļu laikā.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

RIPA01.JPG (32866 bytes) RIPA02.JPG (41924 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!