• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas un IeM sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2003., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai zinātne ietu talkā tautsaimniecībai

Vēl šajā numurā

19.12.2003., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas un IeM sadarbību

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis, Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) priekšnieks Andris Dzenis un Rīgas mērs Gundars Bojārs vakar, 18. decembrī, pārrunāja aktuālus Rīgas pašvaldības un Iekšlietu ministrijas (IeM) sadarbības jautājumus.

Tikšanās laikā panākta vienošanās, ka IeM ieguldīs līdzekļus Rīgas domes īpašumā esošās ēkas Matīsa ielā 9 sakārtošanā un rekonstrukcijā. Šajā ēkā darbam nepiemērotos apstākļos strādā RGPP 21. nodaļa, kas telpas īrē no Rīgas pašvaldības. Pēc aptuveniem aprēķiniem, ēkas rekonstrukcijai būs nepieciešami aptuveni 100 000 latu.

RGPP 21. nodaļā strādā vairāk nekā 100 darbinieki, un tā apkalpo Rīgas centru un Vecrīgu. Šā gada 11 mēnešos šī nodaļa fiksējusi 2003 noziedzīgus nodarījumus (11% no visiem Rīgā reģistrētajiem noziegumiem), tostarp 428 sevišķi smagus (17,8 % no Rīgā reģistrētiem sevišķi smagiem noziegumiem) un 524 smagus (8,1% no Rīgā reģistrētiem smagiem noziegumiem).

Tikšanās laikā runāts arī par nepilngadīgo noziedzību galvaspilsētā. Lai gan kopumā noziedzības līmenis Rīgā šogad ir samazinājies, nepilngadīgo noziedzība pieaug. Šogad 11 mēnešos Rīgā par tīšu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu aizturēti 600 nepilngadīgie – par 139 vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā. Nepilngadīgie veido 16,6% no kopējā šogad Rīgā aizturēto personu skaita.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka nepilngadīgo noziedzības problēmai jāpievērš īpaša uzmanība, veicinot sadarbību starp policiju, pašvaldību un izglītības iestādēm. Šim nolūkam iecerēts turpmāk rīkot iekšlietu struktūru, skolu valžu un citu speciālistu tikšanās, lai pārrunātu aktuālos jautājumus jauniešu izglītošanā un nepilngadīgo noziedzības novēršanā. Rīgas mērs G. Bojārs tikšanās laikā arī pauda gatavību meklēt iespējas finansiāli atbalstīt īpašu telpu ierīkošanu, kur policijas darbinieki varētu strādāt ar aizturētajiem nepilngadīgajiem, ņemot vērā īpašās prasības, kas likumdošanā izvirzītas darbam ar nepilngadīgajiem.

Pārrunātas arī iespējas sadarboties videonovērošanas kameru tīkla paplašināšanā Rīgā. Policijas pārstāvji norādīja, ka videonovērošanas kameras ir izvietotas visās Eiropas valstu galvaspilsētās un dod būtisku ieguldījumu noziedzības prevencijā, palīdzot novērst un izmeklēt noziedzīgus nodarījumus. Tikšanās dalībnieki vienojās kopīgi meklēt šā jautājuma risinājumu.

Rīgas mērs arī informēja par Rīgas domes ieceri izstrādāt priekšlikumus likuma grozījumiem, kas paredzētu bargāku sodu par nelegālu atkritumu izgāztuvju veidošanu. Iekšlietu ministrija pauda gatavību atbalstīt šādu iniciatīvu.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!