• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Apsveicot Latvijas institūtu 5.gadu jubilejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2003., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lidostas "Rīga" attīstību

Vēl šajā numurā

19.12.2003., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Apsveicot Latvijas institūtu 5.gadu jubilejā

Vakar, 18.decembrī, Ministru prezidents Einars Repše nosūtījis apsveikuma vēstuli Latvijas institūta direktoram Ojāram Kalniņam un iestādes kolektīvam piecu gadu jubilejā:

 

“Augsti godātais Kalniņa kungs!

Sveicu Jūs un Latvijas institūta kolektīvu piecu gadu jubilejā!

Valsts tēla veidošana un popularizēšana itin bieži šķiet tikai vīzija – plašs, nepārtraukts process bez stingri noteiktām robežām. Taču Jūs esat pierādījuši un apliecinājuši, ka Latvijas tēla piepildījums ir dzīvs, vienkāršs un cilvēkiem saprotams. Jūs veicat ļoti nozīmīgu darbu.

Institūta piektajā gadskārtā izsaku Jums visiem pateicību par Latvijas vārda nešanu plašajā pasaulē. Lai Latvijas institūts attīstās līdz ar mūsu valsti un tās jaunatgūto vietu pasaules telpā!

Panākumus un veiksmīgu sadarbību nākotnē vēlot, —

Ministru prezidents

Einars Repše”

Tiekoties ar ārvalstu investoru padomes vadītāju

Vakar, 18.decembrī, Ārvalstu investoru padomes priekšsēdētājs Ulrihs Tīlemans ieradās atvadu vizīte pie Ministru prezidenta Einara Repšes, jo beidzas viņa pilnvaru un darbības laiks Latvijā.

E.Repše atzinīgi novērtēja līdzšinējo valdības un Ārvalstu investoru padomes sadarbību, pateicās par sniegto ieguldījumu un veiksmīgo dialogu, kā arī izteica gatavību turpināt iesākto darbu sadarbībā ar jauno Ārvalstu investoru padomes priekšsēdētāju.

U.Tīlemans minēja, ka divpadsmit gados ir paveikts nozīmīgs darbs, veidojot uzņēmējdarbības attīstībai labvēlīgu vidi, apspriežot un risinot svarīgus jautājumus, veidojot un piedaloties dažāda veida sadarbības mehānismos un procedūrās. U.Tīlemans atzīmēja, ka vissarežģītākie jautājumi bija jāapspriež un jārisina pēdējo gadu laikā, taču tieši šogad tie ir sekmīgi atrisināti.

U.Tīlemans iepazīstināja ar Ārvalstu investoru padomes komiteju plāniem, kas paredz ciešu sadarbību ar Finanšu, Ekonomikas ministrijām, kā arī Galveno muitas pārvaldi. Tomēr kā vienu no visnozīmīgākajiem jautājumiem U.Tīlemans minēja ES struktūrfondus un Latvijas gatavību tos izmantot. Savukārt Ministru prezidents lūdza noteikti informēt par konkrētu jautājumu attīstību, it īpaši par problēmām.

Ārvalstu investoru padomes pārstāvji lūdza Ministru prezidentu izvērtēt iespēju izveidot valdības līmenī nelielu amatpersonu darba grupu, kas spētu ātri un efektīvi atrisināt gan praktiskus, gan juridiskus jautājumus, kas varētu rasties pēc 1.maija, kad Latvija kļūs par ES dalībvalsti.

U.Tīlemans informēja, ka jaunā Ārvalstu investoru padomes priekšsēdētāja vēlēšanas notiks nākamā gada 29.janvārī.

U.Tīlemans atzīmēja, ka Latviju pametīs ar siltām jūtām un gandarījumu par paveikto, ar apmierinājumu par attīstības procesiem, kas notiek Rīgā un Latvijā, minot, ka viņa attiecības ar Rīgu un Latviju turpināsies – gan biznesa līmenī, gan arī emocionāli.

Ilze Greiškalna, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!